07.01.2019
Czasami są takie dni, że wszyscy i wszystko sprzeciwiają się temu, żebyś wykonał swój plan - to właśnie dzisiaj

a ja jak na złość wykonałem ten plan w co najmniej 80%
Poszedłem dzisiaj na siłownię, 100m przed wejściem przypomniało mi się, że nie wziąłem spodenek - więc cofnąłem się 1,5km do mieszkania. Po przyjściu na miejsce, pani sprzątaczka nie chciała mi dać kluczyka na siłownię, bo muszą być co najmniej 2 osoby bo tak jest w regulaminie - że regulamin dotyczy zawodników, a nie obsługi, nie mogłem jej przekonać, bo jej argument 'tylko trenerzy mogą' był nie do przebicia moim, że jestem fizjoterapeutą. Dopiero telefon do trenera-koordynatora pomógł i Pani zrozumiała, że nie jestem niczyim podopiecznym
Kiedy wszedłem na siłownię oczu mym ukazał się taki oto widok:
No nic, przecież i tak nie korzystam za bardzo z maszyn, więc ustawiłem sobie swój kwadrat i już miałem zacząć trening, ale:
1. przyj**ałem piszczelem w kant ławki, którą ktoś postawił na środku korytarza (nie zauważyłem jej przy zgaszonym świetle)
2. zapomniałem magnezji i głośnika
To nadal przecież nie jest żadna przeszkoda

Potem okazało się, że nie dostałem kluczyka do magazynku z obciążeniami, więc wszystkie ciężary ładowałem obciążeniami 2,5 oraz 5kg - nie polecam. A teraz do sedna:
TRENING
Nadal jestem na etapie zabawy i odrabiania strat - zakresy ruchomości są śmieszne, idiopatyczne

napięcia mięśniowe jeszcze trzymają, ale już coś powoli działam. Ponagrywałem trochę filmików i doszedłem do wniosku, że jeszcze 2 tygodnie miną, zanim wstawię jakiś filmik z ćwiczeń tutaj.
CZĘŚĆ 1 - FRONT SQUAT
Every 90 sec -> wykonuję część a), po 90 sekundach część b), po 90 sekundach znowu część a) i tak dalej. Zrobiłem 4 takie obwody (ab ab ab ab)
a) front squat 4-6 rep (6x60kg, 6x70kg, 5x75kg, 4x80kg)
b) strict pull up (4x7rep)
CZęŚĆ 2 - CONDITIONING
EMOM in 20 minutes
odd: 5 thrusters (40kg), 5 burpees
even:
zwis na drążku tyle sekund ile zajęła mi poprzednia seria thrusters+burpees
CZĘŚĆ 3 - akcesoria
1. single leg deadlift - bardziej antyrotacyjnie, bo lewa strona jest tragiczna, małe ciężary, skupiałem się na kontroli ruchu
2a) ćwiczenie na brzuch którego nazwy nadal nie znam
2b) ab wheel
Michy opisywać nie będę, bo jem to co typowy student - nudno, tanio i bez polotu. Chyba, że ktoś bardzo chce
Nie suplementuję póki co nic, zacznę na zgrupowaniu (21.01), chyba, że wcześniej kupię melatoninę jeśli nie będę nadal mógł normalnie spać.