Wiesz
Cayek, ja sam nigdy nie łączyłem tych większych ilości. Nie zaszkodzi spróbować.
Co do samej wrażliwości insulinowej, to obserwuje na FB kilka stron z dietetykami i ciekawe jest to, że jeszcze nigdy nigdzie nie padło o tym praktycznie jedno zdanie. A to dietetycy nie z pierwszej łapanki. Więc może ten aspekt jest trochę przeceniany? Zresztą Wiciu chyba też kiedyś o tym pisał. Już nie pamiętam do końca, ale chodziło chyba o poziom cukru i takie tam
No i ze wszystkim w zasadzie się zgadzam hehe. Tłuszcze, jako źródło energii "na dlużej" widzę podobnie. O tym chyba kiedyś Fighter pisał.
Tak czy siak coś nowego, nowe potrawy do przerobienia, więc przyjemnie mi się testuje
Z ciekawostek proponowane produkty: chleb tylko pszenny, mąka tylko pszenna, budyń z cukrem, sporo nabiału. Czyli rzeczy, do których zazwyczaj podchodziłem ostrożniej hehe.
Widzę to tak, że mocno rozchodzi się o kwestię mikroelementów, błonnika i najważniejszy jest tygodniowy bilans. Z tego też względu cała suplementacja, to witamina D i Omega3.