Dobra, poszedłem za radą i zrobiłem 3 porcje obrzucone toną cebuli z oliwą i przyprawami (niestety sosu sojowego i miodu nie mam, ale za to imbir był dobrym pomysłem.) Mam nadzieję, że ostatni pojemnik przetrzyma do poniedziałku. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/9035832cc5124c9ba5e54119e6e2664e.jpg [...]
Chciałbym zrobić frytki z cukinii w piekarniku, ale wszystkie przepisy znalezione przeze mnie na necie zakładają dodawanie mąki itp. a ja jestem w końcówce redukcji i nie bardzo mi się to widzi :-) Macie jakieś pomysły jak zrobić to w jak najbardziej dietetyczny sposób? Myślałem o pokrojeniu na fryty, wstawieniu na 2-3 minuty na wrzątek, potem [...]
Kroisz w ćwiartki czy plasterki, moze być i we frytki zrób sobie marynatę oliwa zioła papryka czerwona słodka czy pikantna co tam lubisz, zalej ziemniaki i dobrze wymieszaj, rozłóż na blachę ok 180-200 st na 30-40 min od czasu do czasu przemieszaj. Mozesz też wcześniej je obgotować z 5 min to się szybciej w piekarniku zrobią. Spokojnie mozesz [...]
Sorry Bronti, zupełnie zapomniałam, nie mam głowy ostatnio :-) Marynatę do rostbefu robię tak : oliwa,sos sojowy,miód,rozmary,pieprz. Zazwyczaj wszytkiego leję "na oko" , mięso delikatnie tłukę pięścią, później marynuję przez kilka h. przed smażeniem wyciągam wcześniej z lodówki ok.40min. Podaję mięsko pokrojone w cienke plasterki.
sadasa, zapewne oliwa i jakieś klasyczne przyprawy tak to wyglądą, sól pieprz i jakieś zioła. Nie wklejamy filmików,reklam etc. aha, przepraszam nie wiedziałem ;] i dzięki ze mimo to odpisałaś ;] powiedz mi jeszcze jak możesz jak to jest z tą marynatą. Jak juz się ja przygotuje to naciera się nią mięso czy mięso ma w niej leżeć, bo jeśli leżeć to [...]
sadasa, zapewne oliwa i jakieś klasyczne przyprawy tak to wyglądą, sól pieprz i jakieś zioła. Nie wklejamy filmików,reklam etc. aha, przepraszam nie wiedziałem ;] i dzięki ze mimo to odpisałaś ;] powiedz mi jeszcze jak możesz jak to jest z tą marynatą. Jak juz się ja przygotuje to naciera się nią mięso czy mięso ma w niej leżeć, bo jeśli leżeć to [...]
E tam. Nie słuchaj głupot chłopie. Rzepakowy, lniany, oliwa i masełko super tłuszcze. Toć smalcem i odkrojonym tłuszczem z karkówki nie bedsie,y nabijać tłuszczy %-)
tomb1do gotującej nie dawaj, polej już ma talerzu, a i tak wolałbym osobno wypić, nie smakują mi potrawy polane oliwą. Herth6666 zrezygnuj całkowicie z owoców. Szukałeś innych przepisów na batony, to nei jest jedyny Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-10-01 19:51:25
Grilowa żeliwna czy teflonowa? Wyczytałem gdzieś w "internatach", że nie powinno się zmażyć steków na oliwie z oliwek bo oliwa spala się w niskiej temperaturze i potem wydziela szkodliwe związki (czy jakoś tak), a stek potrzebuje dużo wyższej temperatury.
300 g kurczaka smaze na 10 g oliwy i mam na dwa posiłki , to zły sposó na redukcji ? steka przed smazeniem nacieram oliwa i smaze bez tluszczu juz , ujdzie ? gdy pieke mieso w piekarniku albo rybe to smaruje folie lyzka oliwy , moze byc ? nie znosze gotowanego miesa wiec kombinuje :D z gory dzieki za odp Zmieniony przez - lupin3333 w dniu [...]
[...] chleba pełnoziarnisteko posypane szczypiorkiem eee polać jaka olejem z siemienia lnianego i kiłeków pszenicy czy lepiej kupić oliwe z oliwek ? Może być olej z siemienia/może oliwa. Mięso im mniej przetworzone tym lepiej. 14-15 posiłek przedtreningowy ( w pon sr piatek) ryż + pierś z kurczaka w dni bez trningowe dodaje do ryżu natke pietruszki [...]
siemka kastecior, ale to nie teraz ta micha po cyklu dopiero jak na hst wejdę i mono kaloryczność będzie na +, tłuszczy dam sporo - żółtka+oliwa+maslo orzechowe a teraz to jem tak z 300-350g węgli dziennie ok.160-180g biała tłuszczy nie wiem ile czyli na + wszystko też Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2009-07-29 19:46:34
ja mam pod jednym biorkiem tam gdzie sie krzeslo trzyma pelny karton ze wylatuje mialem jeszcze szafe full, ale posprzatalem jak pnktow olimpowych szukałem wiec pudel ci u nas dostatek Bzyk nie eksperymentuj sprawdzone bier, teraz np ultimata z oliwa pije na mleku zimniutkie to wyjekuwiste delicje normalnie, ale wanilia juz slabsza
Oliwa potrzebna jest do związania całej masy (ew. odżywka białkowa spełnia też to zadanie). Słodzik oczywiście nie jest potrzebny, ale z połączenia owsianych tylko z bananem otrzymasz mdły smak. Po to jest też właśnie reszta przypraw, szczególnie cynamon i gałka. Bez proszku do pieczenia muffiny nie urosną - logiczne. Jedyny składnik nad którym [...]
fruktoza to zło wiesz - ja też sobie pozwole czasami na majonez kielecki, ale wiem że pomimo że dobije tłuszcze do porządanego btw to jest to tłuszcz nie najlepszej zdrowotności że się tak wyrażę. Jakbyś zamieniła to na sałatke z oliwą, olejem to byłoby to zdecydowanie zdrowsze. Czytałaś może temat - co jedzą ladies? edit: to jak jedzą inni nie [...]
[...] na kolacje to tylko dodatkowy tłuszcz w ciele :) 6. Maaało warzyw. Taka baza do diety zbilansowanej to coś takiego: 1. Płatki owsiane, mleko, jajko, rodzynki, orzechy/oliwa, warzywa 2. Chleb razowy, twaróg/tunczyk, warzywa 3. (przedtreningowy) piers z kurczaka + brązowy ryż 4. (potreningowy) piers z kurczaka + bialy ryz + warzywa 5. Do [...]
a więc według Ciebie powinno to wyglądać tak? Dzień treningowy 1.(7:30) Rano przed szkołą na czczo jem Vitaral jedną kapsułkę(witaminki) następnie 150 gramów owsianki 400 ml mleka 50 g orzechów włoskich. + niby jakieś jajka, ale to jest niepotrzebne bo w mleku i owsiance jest 31g białka czyli wystarczy... 2.(11:00) 4 kromki graham(100g) 100g [...]