[...] czy fasoli: 100 g suchych ziaren soi dostarcza 385 kcal, a grochu i fasoli - 290 kcal. Jej dość wysoka kaloryczność wynika z dużej zawartości tłuszczu (nawet do 20%). Duża zawartość tłuszczu nie obniża jednak wartości odżywczej soi, ponieważ zawiera on duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Również stosunek kwasów jedno- i [...]
GAINERY W PRAKTYCE ( Z SERII „BEZ SCIEMY") „Stale rozwijający się rynek suplementów oferuje niezwykle bogatą ofertę produktów. Poruszanie się w tak rozległym asortymencie i dokonanie właściwego wyboru, stanowi nie lada problem nawet dla doświadczonego sportowca, nie wspominając o amatorsko ćwiczących pasjonatach sportu i zdrowego stylu życia." [...]
[...] hurtowe ilości w sklepach z suplementami ? Przyjrzyjmy się najpierw kilku badaniom. .................................................................. TROCHĘ BADAŃ: 1.Badano zawartość karnozyny , anseryny, tauryny w poszczególnych rodzajach włókien mięśniowych Włókna typu I ( tzw. Czerwone , wolnokurczliwe , czerpiące energie z przemian tlenowych [...]
[...] syntetyczne preparaty witaminowe. Ja dodam od siebie, że chyba jeszcze bardziej od pieniędzy - szkoda naszego zdrowia. ztuczne preparaty witaminowe, to standardowa zawartość półek aptecznych. Witaminy syntetyczne są krystaliczną, nieorganiczną substancją, absolutnie obcą dla naszego organizmu. Wchłania się ona do organizmu z trudnością, [...]
[...] pewne kłopoty żołądkowe . Dopiero po moim pytaniu wychodzi na jaw , że mixa zastępującego duży posiłek liczącego np. 70.g węglowodanów i 30.g białka ( zawartość 1 torebki gotowanego ryżu i solidnej porcji fileta z kurzej piersi ) chłopak wypija w kilka sekund , niemalże wlewając sobie cała zawartość do [...]
Witam serdecznie mam problem z brakiem apetytu i ogólnie mało jem chciałbym przedstawić parę suplementów co powinny zwiększyć apetyt. 1.Enzymy trawienne SCITEC Multi - Enzyme około 33zł 100tab Opis Multi-Enzyme – to zestaw enzymów wspomagających trawienie i wchłanianie pokarmów. Zawiera pełne spektrum enzymów odpowiedzialnych za trawienie białek, [...]
[...] , czyli w okresie ujemnego bilansu azotowego .Dlatego powinno się stosować w takich okresach jak: • bezpośrednio po przebudzeniu ok. 5 g -10 g peptydu glutaminy (zawartość około 1,7 do 3,3 g czystej glutaminy) • bezpośrednio po treningu ok. 5g - 15 g peptydu glutaminy(zawartość około 1,7 do 3,3 g czystej glutaminy) lub najlepiej [...]
[...] dekstrynę o rozgałęzionej budowie cyklicznej, Palatynozę® zapewniająca długotrwałą energię oraz skrobię z kukurydzy woskowej. Isototną cechą produktu jest jego minimalna zawartość cukrów prostych. We wcześniejszych wersjach JUMBO jedynym źródłem białka było białko serwatki natomiast JUMBO HARDCORE zapewnia “5–PROTEIN” matriks o przedłużonym [...]
[...] (aminokwasy rozgałęzione) w kilku małych porcjach podzielonych równomiernie i spożywanych przez cały dzień, najlepiej w odstępach co 3 godziny. Bardzo ważna jest tu wysoka zawartość L-leucyny. Wtedy osiągniemy największą syntezę białka, a degradacja białka będzie na takim samym niskim poziomie jak w przypadku zastosowania kazeiny, co w sumie [...]
[...] i nadmierna miękkość paznokci, pęknięcia w kątach ust. 6.Hiperlipidemia i miażdżyca. Pyłek pszczeli obniża poziom lipidów we krwi, skraca czas fibrynolizy, zmniejsza zawartość fibrynogenu oraz zmniejsza agregację płytek krwi u ludzi. 7.Działa ochronnie i odtruwająco na komórki wątroby. Chroni wątrobę przed szkodliwym działaniem toksyn [...]
[...] 44 kapsułki, pochodzące od 9 producentów, polecane jako preparaty androstendionu. W kapsułkach jednej z firm w ogóle nie stwierdzono obecności androstendionu, w innych jego zawartość wahała się w granicach 35.168 mg (a podkreślić należy fakt, że wszystkie przebadane preparaty miały, wg producentów, zawierała 100 mg badanej substancji). We [...]
[...] były dla tego produktu niezwykle niekorzystne Przyjrzyjmy się dokładniej etykieta (oczywiście piękna, kolorowa i zachęcająca do zakupu mówi nam czarno na granatowym iż zawartość białka wynosi 60% Niedużo, prawda? To nie koniec, ponieważ kontrole wykazały iż w rzeczywistości jest go mniej niż 50%. Zapewne Wasze oburzenie jest już dosyć [...]
[...] fizycznej, to pewna i prosta droga do otyłości i do innych schorzeń z nią związanych. Tłuszcze pożywienia wpływają też niekorzystnie na skład krwi, a szczególnie na zawartość w niej triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu LDL Podwyższone stężenie tych miażdżycogennych wskaźników w surowicy krwi świadczy o nieprawidłowym [...]
[...] fizycznej, to pewna i prosta droga do otyłości i do innych schorzeń z nią związanych. Tłuszcze pożywienia wpływają też niekorzystnie na skład krwi, a szczególnie na zawartość w niej triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu LDL Podwyższone stężenie tych miażdżycogennych wskaźników w surowicy krwi świadczy o nieprawidłowym [...]
[...] razem z węglowodanami. Nie popijać mlekiem, herbatą, kawą ani żadnymi napojami zawierającymi kofeinę. Ostrzeżenia: Uczulenie na składniki suplementu. Ze względu na wysoką zawartość kofeiny (100 mg/porcję) produkt jest niewskazany dla dzieci i młodzieży poniżej 16 r. ż., kobiet w ciąży, kobiet karmiących, diabetyków oraz osób wrażliwych na [...]
[...] mięśniowej i definicji. Unaczynienie (vasculaty) - stopień pokrycia mięśni siatką naczyń krwionośnych. Aby uzyskać dobrze widoczne unaczynienie, trzeba znacznie obniżyć zawartość tkanki tłuszczowej i podwyższyć ilość węglowodanów w organizmie. W Węglowodany (carbohydrates, carbs) - związki w formie cukrów, skrobi i błonnika, występujące [...]
[...] O co tutaj chodzi? Cyżby Conte był kimś w rodzaju współczesnego Merlina z magiczną pigułką? "Reprezentujemy nową tendencją w dziedzinie odżywiania w sporcie: zbadać zawartość soli mineralnych danej osoby i dokładnie dopasować ich uzupełnienie do poziomu optymalnej równowagi" wyjaśnia Conte. "To duży postęp w profesjonalnej medycynie: [...]
[...] inne przekąski; mix na naleśniki, ciastka, ciasta, powinny być unikane. Ważna sprawą jest uważne czytanie etykiet umieszczonych na produktach, zwracanie uwagi nie tylko na zawartość mleka i laktozy ale także na slów takich jak: zsiadłe mleko, twaróg, mleko oraz suche produkty mleczne i odtłuszczone mleko w proszku. Jeśli któryś z powyżej [...]
[...] w małych ilościach. Ponadto tłuszcze znajdziemy w orzechach, owocach morza. Inne oleje nie są zalecane ze względu na zły stosunek odpowiednich kwasów tłuszczowych lub/i zawartość substancji antyodżywczych (olej rzepakowy, olej z ziaren gorczycy i inne). Rola owoców i warzyw w diecie Często pomijanym faktem jest potencjał tych produktów w [...]
[...] niezbędne składniki potrzebne człowiekowi do zdrowego funkcjonowania. Na skutek rozwoju cywilizacyjnego i technologicznego napędzanego kwestiami ekonomicznymi: ● zawartość składników odżywczych w warzywach i owocach spadła drastycznie; przykłady: ○ w ciągu ostatnich kilkunastu lat zawartość witaminy C w pomidorach zmniejszyła [...]