ale indeks po ugotowaniu 44 ? to super.. http://www.jedzdobrze.pl/tabele/index.php?primary_group_id=10&secondary_group_id=531&producer_id=&seller_id=&search_query= Tam jest napewno blad (zreszta nie pierwszy w tej tabeli). Niemozliwe ze IG sie nie zmienia po ugotowaniu. Dobre zrodlo protein to nie jest. Traktowalbym to jak zwykle [...]
[...] wiele funkcji organizmu, zanim dotrze do komórek nerwowych: • pracownicy fizyczni, stykający się z tym metalem cierpią na zaburzenia oddychania; • gdy zawartość aluminium jest zbyt duża prowadzi to do zaburzeń w gospodarce wapniowej w ustroju co prowadzi do odwapnienia kości, a także do kłopotów z przemianą materii; [...]
zazwyczaj oblicza się wartośc odzywczą produktów przed obróbką, po obróbce ze wzgledu na zmiany zawartosci wody - zawartosc kcal b/w/t się zmienia - co oczywiste znając masą przed i po i wartość odżywczą przed obróbką, zgodnie z zasadami matematyki można obliczyć zawartosc w/w w grę wchodzą jeszcze kwestia tzw strat - ale na forum są one pomijane [...]
"Wybierajac go powinienes zwrócić uwagę na zawartość białka. Oczywiście im więcej, tym lepiej" Nie do końca.Jeśli jest typowym hardgainerem,bardzo szczuplym,wtedy powinien wybierać gainery z mniejszą zawartością białka kosztem weglowodanów.Białkiem masy nie zbuduje..nie w sposób jakiego by oczekiwał. Jeśli osobnik jest szczupły,poelca [...]
Chlorek magnezu krystaliczny sześciowodny MgCl2+6H2O masa molowa: 203.3021 Zawartość magnezu 11,96% Zawartość chloru 34,88% Czyli z 5g przyjmujesz ok 12% czyli ok 600 mg magnezu jeśli to prawda co znalazłem.
[...] karnitynę. Trochę bardziej złożony skład ma Dyma Burn. Drogie spalacze przy dużej ilości fatu to strata pieniędzy. Drogie spalacze, owszem bardzo fajnie pobudzają, przez zawartość takich substancji jak teobromina, geranamina itd., które spalają tłuszcz na poziomie kofeiny (taki skrót myślowy, bo wiadomo że nie kofeina spala tłuszcz, tylko jej [...]
[...] też byłem zdziwiony jak dietetyk mi powiedział, że żeby zmniejszyć ilość płynów metabolicznych w organizmie powinienem pić więcej wody. Zacząłem pić 1,5 litra dziennie i zawartość wody w organizmie mam o 5,5kg mniejszą niż 3 miesiące temu a biegam do toalety praktycznie co godzinę :) .... i nie jest to jakieś tam psi psi. Zapierd****la jak z [...]
w ogole bialko jest ciezko doradzić właśnie ze wzgledu na smak. Mi np MRM czekoladowe smakowało. Jako,że bedziesz jadł po treningu to molziwym kryterium moze być zawartość "szybkiego bialka" - czyli izlatu, w mniejszym stopniu hydrolizatu (jest drogi co znacznie podnosi cenę, i przy tym ochydny w smaku) lecz na naszym poziomie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Mam jeszcze jedno pytanie ,czy jest jakaś określona procentowa zawartość tkanki tłuszczowej w organiźmie ? Chodzi mi o to jaka jest minimalna jej zawartość ?
A ja nie rozumiem stwierdzenia "Po prostu zawartość i ilość białka ma się zgadzać." Czyli jak? Jeśli chodzi Ci o ilość białka na porcję potwierdzoną badaniami to musisz poszukać na stronie producenta. Zależy też po co Ci białko? Mix białek (w tym sojowe) działa super na redukcji (np. Scitec Pro-Mix), izolat świetny po treningu na wzrost masy [...]
[...] przyswajany. Gdy spożywamy mleko krowie dochodzi do niekorzystnych procesów w naszym organizmie, następuje zmiana kwasowości, mówiąc prosto organizm ulega zakwaszeniu. Duża zawartość węglowodanów w mleku kobiety, powoduje, że jest słodkie i dzieci je chętnie piją, natomiast mleko krowie jest często odrzucane. Dosładza się je wtedy, dodając do [...]
[...] że dużym plusem jest to, że nie czuje się substancji słodzących zawartych w składzie. Hi-Anabol Protein To białko mogę polecić ze względu na idealną rozpuszczalność i dużą zawartość białka w białku (w 30gr – 26gr B i po niecałym gramie W i T). Proszek jest bardzo delikatny, ale smak bananowy, który otrzymałyśmy, zupełnie mi nie przypadł do [...]
Bialko sproszkowane mozna rozrabiac z mlekiem, jogurtem, "Kubusiem". Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza przyswajalnosc bialka jaja kurzego. Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportowców to: 1. produkowane z czystego bialka jaj [...]
tak przy okazji "Kwas erukowy Występuje w rzepaku, w oleju z rzepaku jego zawartość może wynosić od 1%-50%. Wyniki na zwierzętach wykazały hamowanie wzrostu i zmiany czynnościowe i histopatologiczne w mięśniu sercowym pod wpływem tego związku. Obecnie dostępny w sprzedaży jest olej rzepakowy bezerukowy, lub zawartość tego kwasu w oleju jest [...]
[...] a zjadliwego gainera Poza tym uważam że SM jest lepszy od SWG Olimpu ze wzgledu na zawartośc ok 50 różnych substancji bardzo wzbogacających jego skład. Nie patrz tylko na zawartość bialka. Co do samego białka to białko jaj i serwatka różnią sie podstawowo składem i sposobem używania (np. serwatka jest dobra na posiłek przedtreningowy bo sie [...]
Maca – roślina o szczególnych właściwościach odżywczych i adaptogennych – należy do grupy środków o charakterze żywności energetyzującej. Maca (Lepidium meyenii) jest jadalnym korzeniem rośliny rosnącej na stromych nieużytkach szczytów Andów w Peru w strefie Puna na wysokości 3800–4500 metrów. Rdzenni mieszkańcy Peru [...]
a ja juz wrocilam z zakupow i zakupilam: slonecznik luskany, pestki z dyni, jogurt naturalny z danona(mmm) no i wody i te nasiona to kiedy najlepiej jesc?:> i chyba garsc to gora ??:>bo widze ze duzo kalorii maja a ja potrafie bez problemu opierniczyc cala zawartosc;]