[...] między poziomem danego składnika we krwi a odczuciem głodu i sytości, stało się podstawą odpowiednio do: Teorii glukostatycznej Meyera. Spożycie pokarmu powoduje, że zawartość glukozy we krwi wzrasta (hiperglikemia), czemu towarzyszy pojawienie się odczucia sytości i stopniowa utrata chęci do jedzenia. Natomiast spadek cukru we krwi [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/GREEN_BOX_i29538_d380x380.jpg Opis - Bardzo wysoka zawartość WPI - 4 gramy czystej L-Glutaminy - Ponad 5g BCAA w każdej porcji - 7 oszałamiających smaków GREEN BOX to mieszanka białek serwatkowych o najwyższej jakości i zróżnicowanym czasie wchłaniania. Wysoka zawartość Izolatu białek serwatkowych (WPI) oraz [...]
Niżej znajduje się chyba jedno z najnowszych – jeśli nie najnowsze (!) badanie – pokazujące na jakiej zasadzie działa BCAA. Kilka tematów już było: BCAA - obniżają bolesność mięśni (DOMS)l BCAA - a zmęczenie BCAA - a utrata tkanki tłuszczowej BCAA - a poziom testosteronu i kortyzolu …no i: BCAA (branched chained amino acids) - jako antykatabolik [...]
Jeżeli chodzi o beta-alanine ‘podstawy’ można przeczytac tutaj: BETA-ALANINA - podstawy Istnieje wiele podobieństw między BA a najlepszym ergogenikiem kreatyną. Choć BA nie można jednoznacznie porównać z kreatyną,to wiele ‘cech’ mają podobnych: -większa ilość karnozyny znajduje się we włóknach typu II (szybkokurczliwych) podobnie jak kreatyna [...]
[...] po spożyciu. Optipep™ Koncentrat białka serwatkowego, poddany enzymatycznej a nie kwaśnej hydrolizie w wyniku której otrzymano produkt w formie dwu i tripeptydów, w którym zawartość białka sięga 83 g na 100 g produktu. Hydroliza koncentratu serwatki polega na wstępnym trawieniu białka przez enzymy z kompleksu Aminogen®, co ułatwia ich [...]
[...] tokotrienol i skwalen. Nasiona amarantusa są ponadto bogate w żelazo, wapń i magnez. Amarantus posiada szczególnie wysokie walory odżywcze i zdrowotne: - wysoka zawartość białka (najwyższa spośród wszystkich roślin zbożowych), białko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, - nienasycone kwasy tłuszczowe ważne w zmniejszaniu ryzyka [...]
[...] mogą stać przyczyna przykrych objawów w układzie trawiennym. Niewielka ilość cukrów prostych w izolacie bialek serwatkowych pochodzi z dodatków smakowych, wtedy jednak zawartość białka w odżywce spada do 90-92%. Jeżeli izolat jest bezsmakowy i pretenduje do odżywki o największej jakości - wtedy ilość cukrów powinna wynosić 0%. [...]
Witam wszystkich użytkowników forum. Chciałbym w tej oto recenzji przybliżyć jeden ze sprzętów firmy Kelton, a mianowicie ławeczkę skośną do ćwiczeń mięśni brzucha HL6. Myślę, że większość osób przed zakupem towaru poszukuje informacji na jego temat, a przynajmniej tak było ze mną, więc postaram się tutaj umieścić swoje spostrzeżenia i opinie, [...]
[...] zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zbilansowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Wysoka zawartość witaminy C. Nie stosować u osób cierpiących na kamicę nerkową oraz mających predyspozycję do tworzenia się kamieni nerkowych. Przed zastosowaniem wskazane jest [...]
Stenadiol 3.0 Co to za produkt Zestaw budujący masę i siłę mięśniową oraz zwiększający wytrzymałość Krótka charakterystyka -Zwiększa siłę i masę mięśniową -Od lat jeden z najpopularniejszych zestawów w USA zwiększających masę mięśniową -Zwiększa poziom testosteronu i hormonu wzrostu -Przyspiesza regenerację -Zwiększa poziom energii na treningu [...]
[...] został o kompletny zestaw witamin z grupy B, C i E, niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu przemian energetycznych podczas zwiększonego wysiłku fizycznego. Wysoka zawartość kalorii, składników odżywczych i witamin zapewni kulturyście maksymalny przyrost masy ciała. Preparat przeznaczony jest dla zawodników szczupłych o szybkiej [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Milk_Protein_Smooth_i30870_d380x380.jpg Opis - Wolno trawione białko - Neutralny, czysty smak - Doskonale się miesza - Wysoka zawartość białka o niskiej zawartości tłuszczu i węglowodanów Milk Protein Smooth jest to koncentrat białka mleka pochodzące z ultrafiltracji odtłuszczonego mleka. Te zaawansowane białko [...]
/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/6e4eee7520f648ddb04469e82ee2d222.jpg OPIS OLIMP OSTEOBLOCK to suplement diety zawierający kompleks fosfopeptydów mleka o wysokiej aktywności biologicznej oraz odpowiednio zestawione witaminy i składniki mineralne takie jak wapń, magnez oraz cynk. Przeznaczony do stosowania jako element wspomagania zdrowia i [...]
[...] do spożycia porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się zbilansowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Wysoka zawartość witaminy C. Nie stosować u osób chorujących na kamicę nerkową oraz mających predyspozycje do tworzenia się kamieni nerkowych. Tworzenie się osadu jest zjawiskiem [...]
[...] egzogennych"; których zapotrzebowanie znacznie wzrasta u osób trenujących dyscypliny o charakterze siłowym (związane ze wzrostem masy mięśniowej oraz siły). Odpowiednia zawartość aminokwasów egzogennych w diecie wpływa na utrzymanie prawidłowej homeostazy w organizmie. Aminokwasy te nie tylko wprowadzają nasz organizm w pożądaną przez [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Redline_ultra_hardcore_i3080_d400x400.jpg Redline ultra hardcore Opis RedLine Ultra Hardcore - nareszcie, Trój-Fazowy spalacz tłuszczu który dopala procesy termogenezy i energogenne w stopniu w jakim do tej pory mogłeś tylko pomarzyć. A to dopiero początek! Faza Pierwsza ! Sprawdź tylko to szokujące naukowe [...]
[...] low-carb stanowi świetny dodatek zmniejszający uczucie głodu. Kawa z dodatkiem tłustej śmietany (najlepiej surowej, nie poddanej procesowi homogenizacji) ze względu na zawartość otoczek kuleczek tłuszczowych mleka (ang. milk fat globule membrane) wykazujących korzystny wpływ na aspekty zdrowotne (m.in. układ trawienny, funkcje poznawcze) [...]
[...] chorobami związanymi z nadwagą i otyłością, np. cukrzycą, miażdżycą. Im mniejsza wartość wskaźnika masy ciała, tym ryzyko wystąpienia takich chorób mniejsze. FFM MASS - zawartość beztłuszczowej masy ciała w kg. Wartość obejmuje tkankę mięśniową, narządy wewnętrzne, inne tkanki " miękkie", układ kostny. Najczęściej zmiany beztłuszczowej masy [...]