witaj. a nie mozesz wykorzystac WPC smakowego? Czy zalezy Ci typowo na bialkach naturalnych? Jezeli tak, to cie zmartwie... naturalne bialko wpc jest chyba najsmaczniejsza opcja jezlei chodiz o bialka bezsmakowe i ich frakcje. Bialka roslinne naturalne jak dla mnie sa nie do wypicia%) izolat i hydrolita ewnetualnie ebdzie mial tutaj nieco inny [...]
Chodzi o to że jak robię koktajl owocowy na wodzie i dodaje naturalne białko wpc to czuję jak gryzie mi się smak mleka z owocami typu jabłko gruszka awokado oraz wodą itp ,dlatego myślałem nad roślinnym bo nigdy nie próbowałem i myslelm że to już całkowicie będzie bez smaku ale nie wiem jakie jest najlepsze z grochu ryżu owsa bo słyszałem że [...]
Niestety, ale nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić tego, jak Twój układ trawienny zareaguję na określone produkty spożywcze. Szczególnie w przypadku odżywki białkowej. Jeżeli masz w tym kierunku jakieś problemy, to nie pozostaje nic innego, jak przetestować samemu i na podstawie reakcji organizmu wyciągnąć odpowiednie wnioski. Skoro, jak sam [...]
Na wstępie wypróbowałbym wysokiej jakości białko serwatkowe bez laktozy, albo ze jej śladową ilością, mam tutaj na myśli: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Lactose_Free_Protein-opis40447.html https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Isolate_Protein-opis33551.html Jeśli masz obawy to wypróbuj smak naturalny - oczyszczony ze zbędnych wypełniaczy, [...]
[...] : wf w szkole Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) :cała siłownia Dieta : jest Przeciwskazania medyczne : brak Zażywane suplementy : gainer i białko Ostatnio przerabiany plan: brak trening: przysiady ze sztangą 4x8-10 wspięcia na palce ze sztangą 4x10 wyciskanie hantli na ławce płaskiej 4x8-10 wyciskanie sztangi [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
Wow... Waze 80 kg wiec ciezko mi bedzie dostarczyc 120 g bialka dziennie. Czytalem, ze organizm maksymalnie moze przyjac 20 g bialka w posilku, wiec musialbym jesc 6 posilkow dziennie z czego w kazdym po 20 g bialka. Jedyna opcja to zakup bialka w proszku? Coś źle czytałeś.. W posiłku ma być minimum 20 g pełnowartościowego białka - czyli tyle [...]
[...] To prawda, jego rola w tym okresie jest nieoceniona, jednak jego waga podczas redukcji wzrasta. To właśnie podczas odchudzania, czy redukcji wagi, zapotrzebowanie na białko jest jeszcze wyższe, dlaczego? Po pierwsze, musisz chronić mięśnie przed stratami związanymi z ujemnym bilansem kalorycznym. Po drugie, białka przyspiesza przemianę [...]
2g białka*waga i wyjdzie ci ile potrzebujesz. Bez wyliczenia np w fitatu nie bedziesz wiedział czy musisz dobic czy nie. Jak już to białko w proszku ewentualnie myślę że twaróg,serek wiejski byłby dobry i łatwy w zjedzeniu.
Jesli bialko bez zbednych tluszczy praktycznie to polecam skyr naturalny lub serek wiejski lekki. 2 takie duze skyry na sniadanko z owsianeczka i juz masz ponad 80 g protein
[...] masę, potem redukcja, a potem chcę odpocząć. Od 4 lat w głowie mam tylko masa, masa, masa, redukcja, redukcja....... Chciałbym jednak utrzymać to co zbudowałem, wiem dieta, białko najważniesze, a raczej jego poziom 2,5 -3 gr/kg Ale ile razy ma być trenowana dana partia tygodniowo ? Czy wystarczą 2 treningi w tygodniu ? Poniedziałek: [...]
Witam. Diety niskokaloryczne na dłuższa metę zadziałają odwrotnie . „Niedojadanie” może zaszkodzić redukcji przy dużym wysiłku,nie chodzi tu o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne niedożywienie prowadzi m. in. do zaburzenia pracy enzymów trawiennych czy gospodarki hormonalnej, więc lepiej dojadać.Te [...]
ja od lat kupuję już tylko allnutrition i sfd, ale ze wszystkich jakie piłem gdybym miał zwracać uwage tylko na smak to bardzo dobre było białko firmy PERFRMANCE szczególnie pistacja i truskawka, ale od jakiegoś czau nei mogę spotkać
Białko Allnutrition wpc wpi w porównaniu do innych firm wychodzi bardzo korzystnie cena/ilość/jakość , bardzo dobre smaki , jest ich tyle że będziesz miał w czym wybierać...polecam , sam używam tylko tego białka... Sos zero słodki dla mnie nr1 Allnutrition Choco Nut...
[...] do włożonej pracy. Dlatego najpierw układamy dietę, a gdy ona już nam działa jak należy według braków w diecie przyjmujemy suplementy, bez względu czy to będzie białko, gainer czy inny suplement musimy wiedzieć ile go przyjmować żeby uzupełnić naszą dietę. Dlatego bez diety stosowanie suplementów uzupełniających nasze makro mija się [...]
Białko wołowe to nie jest dobrej jakości produkt. Zerknij na aminogram takiego białka to większość to białka kolagenowe sa. dla osoby trenujacej pod katem sylwetki, niestety jest to opcja slaba. Zrob sobie wpc z maka ryzowa, do tego nieco owocow, zelkow/dzemora dla smaku i masz lekkostrawny posilek, gdzie jestes w stanie zaladowac gore [...]
[...] posiłku przyjętego zaraz po treningu, choć ta pora jest wyjątkowa i należy dostarczyć mięsniom wszystkiego czego potrzebują do odbudowy, w tym okresie warto przyjmować białko oraz węglowodany, bez problemu mogą to być węglowodany szybkoprzyswajalne, więc sprawdzą się tutaj np. owoce, wpc/izolat, żelki, wafle ryżowe, gainery czy bulki, [...]
[...] białka do wegli, czy że po treningu cukry proste, jakby o innej porze zalewały, a wyjątkowo po treningu nie %-) to są takie opowieści z osiedlowej siłki. Można domniemać, że białko jest kluczowe, w celu optymalizacji tempa mps, aby wzmocnić ten efekt wywolany treningiem, ale nie musi to być przereklamowany izolat, wpc. Może być wsponiany ser i [...]