PS. Miałeś kiedyś uszkodzony staw skokowy od biegania oj mialem i to nie raz
- opisze Ci co ja zrobilem jak mailem najbardziej rozwalony staw:
wiec jako ze mialem kostke jedna skrecona 3 razy druga 4
to teraz co jakis czas "udaje" mi sie kostka dotknac ziemi, i tak ktoregos razu meilismy zajecia kosza na uczelni i w locie ktos meni z barka "przesuna" i spadajac kostka dostala "strzaał" - styk rownolegly kosti do podlogi... - huk przy tym taki jak by ktos ze startera strzelil
no i w tym momencie pomyslalem sobie "nie jest ciakawie" koledzy zniesli mnie na boczek i profesorek abym nie zdjemowal buta bo bedzie gorzej
no ale zdjelem sobie popatrzylem i skoczylem do lazienki oblac zimna woda :) poeisiedzialem soebie tam z 15min no i pojechalem do sportowego lekarza
( jako staly bywalec ) bez kolejki raz ciach bach.. dokorek przepisal zastrzyki z traumalu i kurcze zapomnialem nazwy....;/ i srodki przeciw bolowe :) Powrot do domu, matka w drzwiach pokrecila tylko glowa
i polozylem sie do wyra. Polezalem z 2 godzinki i pojechalem na pogotowie bo jakos dziwnie to wygladalo, tam doktorek tylko popatrzyl i mowi ze gips ( a ja ze, jak to bez przeswietlenai itp itd... ) no i wyslal mnie na przeswietlenie, po 20min bylem juz w gipsie ;))) . W chacie wytrzymalem az 1 "caly" dzien i musialem zdjac to "gowno" sam bo niemoglem sie ruszyc i mi noga w tym latala tylko czulem ja kse skore obdzieram ( zdjecie zajelo mi cale 2 godziny
) Oczom moim ukazala sie cala sina stopa z jednej strony obdarta skora ( tak fajnei mi gips nalozyli ). Dalej pare godzin pomine i po jakims czasie siedzialem znowu w gipsie
)) (tym razem 3dni dopuki mi sie nie rozpadl) , potem dokonczylem 20 zastrzykow i czulem ise w miare ok. Tydzien po skonczeniu zastrzykow naderwalem se m. dwuglowy
A co do bolacej kostki ( po jakiej nawierzchni biegasz... ?? ) boli Cie tylko kostka czy okostne tez?? ja bym to przyleczyl okladem z lodu po wysilku a przed mascia rozgrzewajaca tj ben g. Opaski uciskowe na staw skokowy do biegania bym nei zakladal, tylk odo wysilkow dynamicznych np pare powtorzen, chroni aby Ci kostka na boki sie nie przekrecala...
w ciagu dnai jak masz to fastumem potraktuj i bedzie ok

wiec jako ze mialem kostke jedna skrecona 3 razy druga 4

A co do bolacej kostki ( po jakiej nawierzchni biegasz... ?? ) boli Cie tylko kostka czy okostne tez?? ja bym to przyleczyl okladem z lodu po wysilku a przed mascia rozgrzewajaca tj ben g. Opaski uciskowe na staw skokowy do biegania bym nei zakladal, tylk odo wysilkow dynamicznych np pare powtorzen, chroni aby Ci kostka na boki sie nie przekrecala...
w ciagu dnai jak masz to fastumem potraktuj i bedzie ok