wiesz, osobiscie uwazam, ze nalezy nie tylko owies, jest wiele innych zrodel wegli ktore sa jak najbardziej prawidlowe nawet w diecie odchudzajacej, no powiedzmy ze w dni z nizszymi weglami, ale ten z wyzsza kalorycznoscia itd to daj sobie takie wegle jakie lubisz, kazde zlozone sa dobre i zdrowe, daj sobie w ten dzien wiecej luzu i jedz bardziej urozmaicenie. I w dni z mala iloscia wegli daje je jak najblizej ranka. Zobaczysz za tydziejn co sie dzieje z wymiarami...
Te 2000kcal to sobie mozesz nawet na 7 posilkow rozłożyć, zawsze lepiej mniej a czesciej. Przyznam sie ze ja jestem podjadacz, wlasciwie jem lekko 7 razy dziennie. Twoja opcja potreningowego jest ok, warzywa dawaj wszedzie, do potreningowgo tez. Ty masz juz wystarczajace doswiadczenie w komponowaniu posilkow, sadze ze wiesz jak jest dla ciebie dobrze.
Staraj sie sluchac wlasnych potrzeb, jezli uwazasz, ze wolisz wiecej tluszczu a mniej wegli czy
bialka, to nie ma problemu, tylko niech to bedzie twoja potrzeba a nie cos co uwazasz za lepsze, bo nie ma "lepszego". Mozna nawet dac mniej tluszczu np 15%a wiecej wegli, opcji jest zawsze pare. Do wszytskiego jest teoria, np. wiecej wegli dzien przed silowym, by miesnie mialy dobre podłoże do budowania sie.... Ale tez to sa juz takie kombinacje, ze nie sadze bysmy je osobiscie potrzebowaly do szczescia, ja jestem zwolennikiem prostoty na ile sie da