bo split to juz zupelnie nie moga byc wolne ciezary, nie
Wyizoluj,
Izabelko, mięśnie na wolnych ciężarach, no wyizoluj

. I ułóż tak z 4 ćwiczenia na jedną partię na wolnych ciężarach (tyle ćwiczeń się robi w splicie?).
Ja mowie o tym samym o ksztaltowaniu sylwetki, czyli wplywaniu na to co chcemy miesc wieksze a co mniejsze, i do tego split nadaje sie lepiej niz FBW, sic
Zgadzam się w zupełności, tylko po ch*j mi wieeeeeeeeelgachna klata i cieniutkie nóżki? Ogromne tricepsy i kompletny brak pleców, jeśli nie jestem fetyszystą?
Wracam do Oli (mój ulubiony przykład, nie obraź się

, co byś chciała u Niej dokształtować skrajnie bardziej niż inne partie?
Na odchudzanie ma wplyw dieta, dieta dieta, + ruch, wcale nie musi byc to silownia, moze to byc ruch aerobowy, i anaerobowy. Split tez moze dostarczac odpowiedniej stymulacji
1. Wiesz, że wydatek energetyczny jest nieporównywalny (w przypadku Oli i braku ćwiczeń nóg mogę się zgodzić, że różnica się zmniejsza, ale nie znowu drastycznie).
2. Pisze to osoba, która zbluzgała aeroby jak się tylko da. Robisz sama aeroby,czy tylko interwałki?
3. Pamiętaj, że nie każdy ma czas (lub ochotę), żeby poświęcać 3-4 godziny dziennie na ćwiczenie. Pewnie, można robić splita 6x w tygodniu i do tego codziennie biegać 10km i na pewno się schudnie. Tylko po co?
P.S. Widziałaś w blogu efekty mojej pracy. Może nie powalające, ale znośnie. A robiłem najkrótsze treningi z wszystkich, którzy chodzili na moją siłownię (splitowcy). Z aero robiłem interwały (od 22:30 do 22:45 np. przed snem

), jeśli mi się chciało, i rower - ale to już dla przyjemności. Bez poświęceń i drastycznych wyrzeczeń.
Zmieniony przez - radosuaf w dniu 2008-11-14 12:31:14