Czego potrzebujemy: 90 g Dzikiego białka 20 g WPC w ulubionym smaku 25 g mąki gryczanej 50 g owoców w żelu olej kokosowy do spryskania patelni Jak wykonać: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy mąkę i wpc i miksujemy razem. Na rozgrzanej patelni smażymy mini omlety. Podajemy z ulubionymi owocami w żelu. U mnie królują wiśnie. Wartości odżywcze: [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 100 g kolorowej papryki 1 mała czerwona cebula 15 g ulubionej dzikiej oliwy 70 g sera brie 1 jajko ulubione przyprawy Jak wykonać: Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy na wodzie z przyprawami. Paprykę i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie do miękkości razem z [...]
W poszukiwaniu wegańskich słodkości natrafiłam na te czekoladowe batoniki. Ot kawałek czekolady do przekąszenia podczas spaceru albo w domu do kawy. Batonik przyciąga wzrok swoim opakowaniem. Jest estetyczne, kolorowe i po prostu ładne. Sam batonik przypomina niemałą sztabkę czekolady. Wiele tego typu produktów powstaje na bazie oleju kokosowego, [...]
Krzysztof Piekarz zaprasza na danie godne prawdziwego kulturysty! https://www.youtube.com/watch?v=3xcLq7TFB6o Składniki: Olej kokosowy Stek z antrykotu 4 duże ziemniaki Masło Mix sałat Garść pomidorków koktajlowych Garść słonecznika Czas przygotowania całego dania: 40 min Stek Na patelnię dajemy 1 łyżkę oleju kokosowego i smażymy na nim stecka. [...]
Składniki: 1 jajko 20g odżywki białkowej o smaku waniliowym 25g mąki gryczanej 25g mąki jaglanej 15g mąki z tapioki 60g dojrzałego banana cynamon proszek do pieczenia mleko kokosowe lub migdałowe Sposób przygotowania: Jajko, banana, mąki, proszek do pieczenia, cynamon oraz odżywkę należy dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać mleka aż ciasto [...]
Czego potrzebujemy: 400 g surowego i obranego batata 40 g masła z nerkowców 40 g gorzkiej czekolady 20 g kakao 30 g białka o smaku czekoladowym Jak wykonać: Batata kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę i blendujemy. Czekoladę rozpuszczamy i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do zblendowanego batata. Wszystko dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 300 g cukinii 100 g białej części pora 100 g startej marchewki 1 cebula 4 ząbki czosnku 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g kaszy manny 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczka curry sól/pieprz, zioła 3 jajka natka szczypioru, pietruszki Jak wykonać: Cukinie ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Lekko solimy i odstawiamy na [...]
Wykorzystanie diety niskoenergetycznej, gdzie zapotrzebowanie dobowe jest obniżone o 30% działa skuteczniej, gdy źródłem białka jest dorsz. Naukowcy z Islandii doszli do tego typu wniosków, a badanie opublikowali w artykule, który ukazał się w Nutrition, Metabolism & Cardiovascular. Badanie Celem badania było sprawdzenie, jaki wpływ na nadwagę [...]
Czego potrzebujemy: 3 jajka 130 g pudru z ksylitolu 1 cukier waniliowy - można pominąć 50 g oleju kokosowego - rozpuszczonego i ostudzonego 100 g mąki pszennej 100 g mąki ryżowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 300 g obranego i pokrojonego na małe kawałki rabarbaru łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Jajka wbijamy do miski, dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 800 g piersi z indyka 20 g oliwy 50 g cebuli 200 g czerwonej papryki 500 g passaty pomidorowej 30 g suszonych pomidorów 60 g zielonych oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano Jak wykonać: Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy na niezbyt grube paski i przyprawiamy solą i pierzem. Smażymy na 10 g oliwy. Cebulę siekamy na cienkie [...]
Czego potrzebujemy: 200 g pure z dyni - upieczonej i zblendowanej 2 jajka 25 g mąki owsianej Quamtrax 7 g mąki kokosowej 20 g białka w ulubionym smaku - najlepiej czekoladowe, karmelowe, kawowe 10 g kakao 15 g Dziko słodkiego sosu łyżka cynamonu czubata łyżeczka przyprawy do piernika pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Białka oddzielamy [...]
Czego potrzebujemy: 8 g Dziko Słodkiej galaretki 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody 45 g kaszy manny 20 g WPC - najlepiej natural 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3. Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta [...]
Czego potrzebujemy: 100 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min 74% 20 g masła 15 g oleju kokosowego 1 jajko 50 g ksylitolu 30 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Jak wykonać: 75 g czekolady, masło oraz olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Studzimy. [...]
Czego potrzebujemy: 30 g chrupaków - 8 sztuk wafli lub Proteineo 200 g serka wiejskiego lekkiego 15 g erytrytolu 1 g matchy - można pominąć 10 g żelatyny + 100 ml wody 60 g Pistachio nutwhey 60 g Protein Chocolate Jak wykonać: 4 sztuki wafli układamy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski [...]
Czego potrzebujemy: 200 g piersi z kurczaka 50 g pomidorów 40 g sera mozzarella 50 g pieczarek świeża bazylia ulubiona dzika oliwa ulubiony dziki sos sól, pieprz, oregano, ulubione przyprawy do kurczaka Jak przygotować: Pierś z kurczaka nacinamy tak, by stworzyła nam jak największą powierzchnię. Rozbijamy ją i przyprawiamy ulubionymi przyprawami. [...]
Müllerdrink Vegan to coś w rodzaju mleka smakowego. Występuje w dwóch wersjach smakowych - waniliowym i czekoladowym. Sama marka znana jest z tego typu napojów, ale stosunkowo niedawno wyszła także naprzeciw wegetarianom i weganom, wypuszczając na rynek wersję wegańską. Bazą napoju jest owies, a o smaku decydują aromaty lub kakao. Zdecydowanym [...]
Składniki: główka czosnku 3 średnie cukinie 1 łyżka oliwy 1 l bulionu warzywnego (może być z kostki) 2 łyżki śmietany 30 % słonecznik łuskany ser feta śmietana 18% do dekoracji bazylia Sposób przygotowania: Dwie cukinie kroimy w grube plastry, trzecią w drobną kostkę. Czosnek obieramy i każdy ząbek kroimy na pół. Cukinię i czosnek [...]
Składniki: 200g łososia 200g ziemniaków 150g szpinaku 50g cebuli 5g oliwy sos sojowy przyprawy pocięty koperek Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować. Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka. Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut. Cebulę drobno [...]