Oczywiście masz rację, tym bardziej że ich zawartość procentowa może sie z wiekiem i pod wpływem treningu zmieniać, ale zapytałem jak wypada to w teorii. Trudno jest wskazać odpowiedni trening osobie chcącej być pakerem i biegającej maratony :-) Zwykle w treningu siłowym angaźuje raczej kaźdy typ włókien bo najpierw duże obciążenia na 8 powtórzeń, [...]
[...] pokarmów nie jest przestępstwem, ale jest rózwiązaniem zdecydowanie gorszym ze zdrowotnego punktu widzenia niż gotowanie na parze, choćby ze względu na zdecydowanie wyższą zawartość szkodliwych związków powstających podczas "brązowienia" żywności. Tutaj trochę prowokacyjny artykuł (odnoszący się bardziej do pospolitych form smażenia pokarmów): [...]
Cholera nie słyszałem o tym..daj wiecej informacji,przepisz etykietke najlepiej jak możesz lub daj zdjęcie..bo taka zawartośc węgli na 100 gram śmierdzi mi nieco glukozą?? Pozdro. Zmieniony przez - miętki w dniu 2004-06-19 00:25:18
To, że produkt uległ zepsuciu jest bardzo niewielkie. Wynika to z tego, że zawartość wody w kreatywnie jest minimalna. W takiej sytuacji nie ma praktycznie możliwości rozwoju mikroorganizmów/drobnoustrojów. Poza tym, jak sam napisałeś przechowywana ona była w temperaturze pokojowej, bez dostępu wilgoci, a konsystencja jej taka jak być powinna. Nie [...]
a jesli byl bral tylko zalecana dzienno dawke producenta czyli 2,5 ml ? Zawartość składników na zalecaną dzienną porcję produktu (2,5 ml): Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,536 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0,891 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,837 g w tym Omega-3: 0,754g kwas EPA (eikozapentaenowy): 0,204 g kwas DHA (dokozaheksaenowy): [...]
No właśnie w niektórych przypadkach można po tym poznać czy jest zawartość mety w mecie, mocz się robi ciemniejszy za sprawą wątroby i nerek, czyli jakby był ciemniejszy to dobrze, znaczy że coś w niej siedzi i nie wy***ka.
Bzdury koledzy. Prawdopodobnie chodzi o Pangę. Ryba ta jest ponoć hodowana w nieludzkich warunkach, ale po wielu badaniach stwierdzono, że jej wartości odżywcze są takie jakie są, czyli duża zawartość białka, brak węglowodanów i zdrowe tłuszcze omega 3. Nic tylko wcinać.
[...] Musicie unikać szczególnie soków pozbawionych błonnika i rafinowanych produktów zawierających wysoko-fruktozowy syrop kukurydziany. Warzywa strączkowe ze względu na wysoką zawartość błonnika również powinny uzupełniać niektóre posiłki(szczególnie w dni nietreningowe, np: zamiast standardowego posiłku po treningu), myślę tutaj np: o soczewicy. [...]
Pare lat temu mialem to tak silne ze nie moglem sie ruszyc z lozka i bralem chorobowe z pracy. Bol, sraczka, zatwardzenia, wzdecia. Wydalem kilka tysiecy euro na lekarzy i lekarstwa. Rzucilem tym wszystkim. Potem zajalem sie medycyna naturalna, ziolka, medycyna wschodnia i takie tam , sami wiecie. Meczylo mnie to jakies 3 lata. Potem, tak z [...]
Bierz Olimp/Hi Tec tu raczej pewne co do składu , Łowickie zawartość białka w białku jest ok ale skład może nie dla każdego pasować. Jeśli uzupełniasz dietę kup zwykłe wpc "pewne (Olimp,Trec,Activlab,IHS)," i nie martw się czy jest tam pszeniczne białko czy coś innego. Pozdro
Warto dodać także że często młodzi adepci siłowni wybierają produkty niskiej jakości tzw. sweet whey , masówki itp . Gdzie w większości zawartość węglowodanów to laktoza. Pozdrawiam
Ogólnie jak by to kogoś interesowało to wyczytałem, że miody ciemne mają większą zawartość witamin od miodów jasnych (odnosi się to oczywiście tylko do tych prawdziwych ekologicznych miodów) - http://www.pasieka_gol.republika.pl/miod.htm
[...] i jest jak najbardziej akredytowane przez WADA http://www.wada-ama.org/en/t3.asp?p=41979 poza tym powiedz mi czy na granicy 4x przeprowadza sie badania w laboratorium na zawartość substancji niedozwolonych w sporcie, czy służby sanitarne w niemczech robią takie dokładne badania aby wykryć tak małe ilości?? co tu w ogóle ma do rzeczy [...]
[...] ziemnymi, soją, fruktozą i śliwkami. Jaki byłby efekt każdy wie. Wniosek z tego że indeks glikemiczny niewiele ma wspólnego z zawartością cukrów? Ale przecież duża zawartość cukrów zwiększa poziom glukozy we krwi. Szczerze powiedziwaszy nie rozumiem tej sprzeczności. Może ktoś ma cos mądrego do powiedzenia w tej sprawie? Moderator [...]
efit, wymieniłeś wszystkie ważniejsze czynniki żywieniowe oddziałujące na poziom cholesterolu. Jeżeli chodzi o jaja, to mimo że produkt zawiera znaczna ilosć cholesterolu, to jednak spozywanie wiekszej ilosci żołtek nie oznacza podwyższonego wchłaniania i wykorzystania tego składnika przez organizm. Ze wzgledu na dużą zawartosć nienasyconych [...]