Z tym ołowiem to jednak problem. Nie można tego robić w kuchni bo przecież zatruje się całe żarcie. A raczej wszyscy kuchenki mają w kuchni właśnie. Poza tym lepiej nie czyścić tego na dworze- zeżre te odpadki ołowiane jakiś pies albo ptak i zdechnie- szkoda zwierzęcia.
Z kolei "oficjalnie" jest zalecane przyjmowanie na pusty żołądek i mi to samo mówił ogarnięty gastrolog u którego się regularnie leczę (kilkanaście minut przed śniadaniem, ot tak jak wejdę do kuchni to wypić i zacząć robić żarcie)
Nadaje się do kuchni sfd? %-) Może te 5g białka na posiłek to ciut za mało, ale każdy może dobrać pod swoje makro %-) /SFD/2018/6/17/025786edc51b4bfc82a2763b22759c6f.jpg
ha od kiedy przekroczyłem 105 kg to chrapie na maxa. Od 5 tygodniu spie w innym pokoju bo nawet zaytczki do uszu mojej nie pomagały:p Haha a myslałem że tylko ja mam taki problem :D i tylko mi się włączyło przy około 110kg, jadę jak czołg xD moi mówią że na dole w kuchni nawet mnie słyszą jak jadę z tematem :D
Wiem o czym mówisz bo ja w lutym miałem podobnie, a jak jeszcze te leki źle mi dobrali i tak kostki/stopy mi popuchły to dla mnie katorga było stanie w kuchni przy garach.....ogolnie cały dzien to tylko szukałem mozliwości zeby sie połozyć
23.08 Dziś fajny i mocno pracowity dzień, przede wszystkim w kuchni Mama mi zaleciła wykorzystanie jabłek i cukinii więc trochę dziś zrobiłem, no i jutro jeszcze coś trzeba będzie ukręcić z cukinii, ale mam parę pomysłów Trening bardzo dobry, udało się zrobić wszystko i od następnego treningu ciężar w górę. Po treningu wpadł cottage pie, [...]
[...] na 2 tygodnie. * mąka pszenna razowa J.w. * i ostatnie pytanie o miód, mi nie brak słodyczy, więc nie rusza mnie jeśli powiecie że nie, natomiast wiele przepisów z działu kuchni sfd ma w sobie słodzik albo miód, słodzika nie chcę używać, czy mogę miód, czy to nie są po prostu przepisy na redukcję? Przepisy w kuchni SFD są w większości [...]
Wtorek 16.08.2011 Dziś się opierniczałem , trochę popracowałem i to by było na tyle . Miałem sporo czasu także trochę pogotowałem w kuchni i zrobiłem nuggetsy z kurczaka w-g przepisu z kuchni sfd  Muszę przyznać , że bardzo dobra alternatywa dla gotowanego kurczaka , który trochę mi się przejadł ;p Do tego kolano dalej boli , zwłaszcza [...]
[...] zachęcam do sledzenia przygód znanego juz tu Mariusza Zwolińskiego w Sapri-od wczoraj juz tam jest-na razie może zapomnieć o pysznych włoskich lodach i innych przysmakach kuchni sródziemnomorskiej...:) A w sobote dołącza nasz junior Michał Kusyk. Mnie niestety w tym roku nie pasowało tam pojechac,co mnie strasznie denerwuje-Sapri to naprawdę [...]
[...] sie najczesciej do duszenia, smazenia co i tak zmienia jego wlasciwosci. Slonecznikowy olej moim zdaniem jest na tyle neutralny w smaku, ze swietnie nadaje sie w zimnej kuchni jako polprodukt do majonezow i robienia smarowidel na chleb (polecam zmiksowane nasiona slonecznika wraz z olejem, zrobic takie peso i dowolnie doprawic), dlatego go [...]
[...] na przetrwanie do domku. Mięsa mam ok 300-400gram na posiłek supli dużo bo wygodny jestem i oczekuje efektów a bez tego jest ciężko. Adzik - teraz codziennie pichcę coś w kuchni z mięsa. Jednym słowem mistrz kuchni Żona tylko się cieszy, że przychodzi z pracy a obiadek gotowy Taki mąż to skarb, wiem, wiem Demolub - schab mam jeszcze z ryżem [...]
No tak niedziela... to poszalałaś znow kulinarnie w kuchni :-D Tobie wszystko za pierwszym razem tak świetnie wychodzi 8-) Tym sernikiem i rogalikom pewnie nie mogłabym się oprzeć %-) Dobrze, że okres się pojawił! oby był teraz bardziej systematyczny :-D
[...] redukcji. Postanowiłam, że niedziela będzie dniem jeszcze bardziej luźnym ze względu na więcej czasu, który mogę poświęcić na szlifowanie swoich amatorskich umiejętności w kuchni. MISKA: BTW 140/40/ 90 (3-4 l płynów) (wysokie białko i tłuszcz, niskie węgle) 1. OMLET- 35 g płatki owsiane, 10 g otręby orkiszowe, 100 g dynia, 35 g białko jaja, [...]
[...] duszony w papryce i pomidorach. Jako, iż moja żonka nie może jeść cebuli ani czosnku, postanowiłem przygotować coś równie pysznego bez tych podstawowych przypraw w mojej kuchni.. 500g woła dwie duże papryki pokrojone paski i ułożone na mięsku na to 2 puszki pomidorów pod przykryciem do piekarnika na 1,5h rozgrzanego do 200 stopni po 1,5h [...]
[...] ale potem jest łatwiej. Należy cieszyć się jedzeniem. Nie zmuszać się do niczego, słuchać swojego organizmu. Eksperymentować: w restauracji, w sklepie, we własnej kuchni. Urozmaicać dietę, aby mieć świadomość, że dostarcza się organizmowi wszystkich niezbędnych składników. Z soczewicy, kukusu, tofu czy najzwyklejszej kapusty kiszonej [...]
[...] więc zachęcać do rezygnacji z monotonnych praktyk kulinarnych, opartych na stale tych samych źródłach tłuszczów, zwłaszcza o niezrównoważonym składzie. Lepiej używać w kuchni różnych olejów roślinnych, nie wykluczając niektórych ich rodzajów (rzepakowy), a także w miarę możliwości unikać doprowadzania do ich rozkładu przez nadmierne [...]