Witajcie. Nie wiem gdzie umiescić taki temat, bo widzę działy tylko tematyczne, a jako takiego "off topic'u" nie widzę.. Czy posiadacie jakieś aplikacje na waszych telefonach które przydają się wam w "fit" życiu ? Jakieś przydatne w kuchni, w codziennym życiu, typu "egg timer".. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.. :D
Siema, Jeżeli szukacie profesjonalnego sprzętu, który przetrwa w kuchni długie lata lub prowadzicie gastronomię, hotel, firmę cateringową to zapraszam do zapoznania się z naszą szeroką ofertą. Prowadzimy również komis i serwis na terenie całego kraju. W razie jakichkolwiek pytań zawsze można się z nami kontaktować Gastromi.pl tel. 71 341 55 20 [...]
[...] może od tygodnia, można powiedzieć jestem tunowy. Ale nie o to się rozchodzi. Postanowiłem sobie, że przytyje. Jestem w fazie robienia sobie diety, ale jest jeden problem. Mam 16 lat i w kuchni nigdy zbytnio czasu nie spędzałem. Obiady zawsze robi mama i tak raczej niestety pozostanie. Zreszta nigdy też nie gotowałem ryżu itp. Co mi proponujecie?
Do końca roku mam zamiar stosować dietę na masę + siłownia 3 razy w tygodniu, trening na masę. Oczywiście taka dieta wymaga wiele wyrzeczeń, dużej ilości czasu spędzonej w kuchni itd. Czy w momencie kiedy powiedzmy uda mi się osiągnąć zadowalającą wagę i wezmę się za rzeźbę to nie będe musiał jeść tak obfitych posiłków 5 razy dziennie i nie stracę [...]
Bylem disiaj w sklepie a tu tyle ryzy Bialy Zwykly Bialy Ekstra Bialy Amerykanski Paraboiled Brazowy Jasminowy Basmati Dziki Ktory z tych ryzy jest najlepszy ?? Kupilem wszystkie i bede testowal a narazie czekam na wasze opinie... jaki ryz podaja w chinskiej kuchni - taki drobny i suchy ?
jezeli sie robi ogulne badania potrzebne do pracy w kuchni albo do pracy co ma wspulmego z zywnoscia ,czy takim badaniem lekarz wykryje branie narkotykuw kture byly zazyte dzien wczesniej.i czy lekarz do tych badan sprawdza czy pacjet bral narkotyki.
Czy sa srodki masowe niezalewajace wodą tak jak:boldenon,parabolan,deca które niepowoduja nadmiernego pocenia??? Mysle o jakim cyklu na suchy miesien,jednak nadmierne pocenie bardzo utrudnia mi prace........poniewaz jestem kucharzem a w lato na kuchni jestbardo gorąco........prosze o porade.pozdro....
[...] Technicznej? Mowa o studiach wojskowych. Męczy mnie jedna rzecz. Z tego, co wiem, studenci wojskowi dostają jeść 3x dziennie(niewiadomo co, niewiadomo ile), a własnej kuchni w akademikach nie mają. Wizja odstąpienia od diety na 5 lat jest dla mnie trochę straszna, pewnie to sobie wyobrażacie :P Czy ktoś ze studiujących może się [...]
w kuchni na scianie zewnetrznej wychodzi wilgoc czy przed malowaniem moge zastosowac szklana wode? czy moze sa jeszcze inne sposoby ?czy zastosowanie na zewnatrz domu tej wody nie byloby lepszym rozwiazaniem i jak mialabym sie do tego zabrac ?czy powinnam posmarowac cala sciane?
[...] Tylko jest taki problem, że nie mam pojęcia od kogo. Zależy mi na tym żeby było to tanie. Chodzi mi tutaj o to, żeby nie wykosztować się na produkty. Nie zamierzam także spędzać całego dnia w kuchni, więc szukam kogoś kto dobierze mi zwykłe produkty, a trening rozpisze na domowej siłowni z podstawowym wyposażeniem. Moglibyście kogoś polecić ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] tkanki tluszczowej. kilku znajomych polecilo mi waszą opinie (na pewno doradzicie mi jak najlepiej). Zadanie nie jest latwe przez prace trwajaca od 9-10 godzin dziennie. prosilbym o pomoc w ulozeniu odpowiedniej diety. Z tego co wiem sam miesnie i odpowiednia sylwetke ksztaltuje sie wlasnie w kuchni, wiec prosze o pomoc i z gory dzieki wielkie.
Witam! Czy jest ktoś może w posiadaniu wszystkich linków Roberta Burneiki w kuchni? Ma on bardzo ciekawe przepisy i chętnie skorzystam z nich, a oglądanie na yt pojedynczych filmików jest mało przyjemne. Istnieje jakiś zbiór linków z serii "Robert gotuje"? \-) byłbym bardzo wdzięczny za podesłanie :P
Witam! Mam wielki problem a mianowicie, który produkt wybrać, mieszkam w internacie w którym nie ma kuchni wiec nie mam diety. Chce połączyć bulk/białko z kreatyną olimp 400 caps, bcaa xplode, l-glutamine xplode, co bedzie najlepsze do tego cyklu? Może jakieś inne białko/gainer ? Prosiłbym o rospiske stosowania w.w suplemętów. Dziękuje za pomoc i [...]
Interesuje mnie opinia odnośnie procesu ich przetworzenia, walorów zdrowotnych, jak i przydatności w kuchni zdrowej / masowej. Będę wdzięczny. - klasyczny serek wiejski - kefir / jogurt naturalny, w moim przypadku chcę ich używać celem dostarczenie pewnej części kalorii kosztem obcięcia węgli ( unikam zalania) - ser feta ( wiem, że jest [...]
czy cieciorkę należy moczyć przed gotowaniem, jak długo trzeba gotować czy są rożne odmiany tej rośliny widziałam w kuchni indyjskiej,ze te ziarenka są większe albo sprawiają takie wrażenie. Ja gotowałam ale moja nie była taka duża i sprawiała troszkę twardawej,dlatego proszę o przepis jak ją przyżądzić żeby była miękka
Mam pytanie czy mogę,powinienem,jest wskazane brać białko. Waże 80kg 180cm Buduję teraz siłę sylwetkę wyskok. Czyli chodze na siłke i robie co moge. Dieta jest i zastanawiam się czy białko ułatwi mi pracę + zmniejszy robotę w kuchni. Nie ma jakiś przeciwwskazań czy coś? Proszę o jakąś obszerną radę. Link do dziennika zamieszczony niżej.
[...] prace. Praca na recepcji w biurowcu (system 24/48) praktycznie samo leżenie. Treningi w dni wolne (2 dni trening , 1 dzień praca ...i tak w kółko) Czy w takim przypadku obniżyć znacznie kaloryke? . Dotychczas pracowałem na kuchni i miałem bardzo dużo ruchu (nie było lekko). Obecnie jestem na redukcji 2800kcal. 30 lat , 180 cm wzr, ob pasa 87
[...] w połączeniu z dodatnim bilansem kalorycznym. Przyznam, że trening 4 dni w ciągu 5 dni tygodnia (nie liczę soboty i niedzieli, która jest czysto regeneracyjna) jest ogromnie czasochłonny dodając do tego etat w pracy i czas spędzony w kuchni. Teraz moje pytanie: jeżeli 4 dniowy plan upchnę w 3 dni, to będzie on mniej efektywny? Proszę o opinie.
Witam niedługo wyjeżdżam na 3 dni i będę mieszkał miejscu bez dostępu do kuchni więc nie będę mógł jeść normalnych dań, ryżu, kurczaków itp. (Nie wyrobie z $$ jedząc cały czas w restauracjach). Czy w ramach zastępstwa najlepiej by było użyć MRP, gainerów, a może macie jakieś inne propozycje? Dzięki, pozdrawiam