nie mam konkretnie kropka w kropke. produkty i potrawy z białkiem. chyba nie jest wazne mieć wszytsko konkretnie, zagladam do kuchni sfd i spr. co mi odpowiada robi i jem, a tak na co dzien to jajka + kurak+ ryz + mleko + jakies owoce i warzywka + jakies ciasteczka pełnoziarniste ...
Najgorzej wypadają pod tym względem jakieś wakacyjne wojaże - jeśli nie masz dostępu do kuchni i trzeba stołować się na mieście lub grilu. W domu idzie dietę trzymać :)
Ja tam lubie makaron z serem i miodem %-) Oczywiście od czasu do czasu, nie jako stały element diety. Nie każdy ma 'udziwnione" kubki smakowe, ja tam sam twaróg z makaronem nawet wszamam. Ot. Każdy lubi coś innego, oczywiście weole pobawić się w kuchni, niż jesć takie suchary, ale czas - jest smak.
czasami bialo sie przydaje do omletow jako element smakowy, lub jako opcja po treningowa by zjesc cos w miare lekkiego,szybkostrawnego. Jak ktos sporo kombinuje w kuchni z fit deserami to tym bardziej opcja bialka w prochu sprawdza sie idealnie, bo malo co mozna wtedy wrzucic w formie zrodla bialka chyba ze jaja;-) ale to tez nie zawsze
Diet tu nie układamy, a jedynie poprawiamy twórczość własną. Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. [...]
jak długi odstęp masz pomiędzy wcześniejszym posiłkiem i co jesz wcześniej? Suchy ryż może ciężko wchodzić,ale możesz np.polać oliwą lub zrobić jakiś sos w oparciu o przepisy z Kuchni SFD
Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
nie ma czegoś takiego jak spalanie miejscowe, musisz wpierw zając się odżywianiem, bo sam trening nawet niewiele pomoże, bo chudniemy w kuchni, a formę wyrabiamy na siłowni :-) ogarnij swoje odżywianie dołącz trening siłowy, a później możesz myśleć o suplementacji, bo to tylko ostatni dodatek, a nie cudowne środki
Przede wszystkim gotowanie wiekszej ilości porcji na raz :-)) czasem warto odstać troche dłużej w kuchni jednorazowo i zrobic wiecej rzeczy, ale w konsekwencji ma sie np na drugi dzien wolny czas i nie trzeba kombinować :-) ale to takie podstawy, żaden magiczny trik ;-)
[...] początkujących i podstawami diety zbilansowanej: https://www.sfd.pl/Trening_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-f114.html https://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana Nie ma niestety czegoś takiego jak gotowe posiłki. Trzeba dać coś z siebie i przygotować je w kuchni. Jak nie zmienisz swoich przyzwyczajeń to nic z tego nie będzie.