[...] się wierzyć w to, że nie masz takiej możliwości. Kwestia chęci i odpowiedniej organizacji. Ugotowanie 1kg ryżu/kaszy i upieczenie 2kg mięsa to kwestia czasu, kiedy to wykąpiesz się, umyjesz zęby i ubierzesz. Nie musisz stać przy garnku, gdy ryż się gotuje. Nie mam gdzie bo jestem w trasie cały czas i praktycznie hotele sa cały czas bez kuchni.
Jajko z makaronem - znalazłem fajne danie w naszej kuchni. Kasper - weź pod uwagę ,że nie każdego stać na pierś a przecież "dieta nie jest na jeden dzień" jak to sam określiłeś. Owsiane kupię na test - jeśli mi nie posmakują to zmienię na musli. 175cm 58kg , 2 razy w tygodniu MT - 1,5h + piłka nożna raz tygodniowo 2-3 godziny. Tłuszcze [...]
Wiek 20 lat, zapotrzebowanie okolo 3300kcal 1. Posilek pieczywo razowe szynka z indyka maslo ser zółty PIECZYWO OK ALE RESZTA TO LIPA 2. posilek taki sam jak wyzej (w trakcie zajec), 1,5 godziny przed silownia TRAGEDIA 3w trakcie silowni carbo 100g A PO CO TO ? JUŻ WIEM KIEPSKI POSIŁEK PRZED TRENINGOWY 4. posilek 30-60 minut po treningu piers z [...]
[...] żeby poczytać tematy podwieszone w działach Odżywianie Odchudzanie Trening dla początkujących Następnie, gdy już posiądziesz jakąś wiedzę, aby zrealizować swój cel powinieneś ułożyć sobie zbilansowaną dietę. To, co robisz w kuchni i to co jesz w 80% wpływa na to, jak wyglądasz. Potem należy ułożyć trening dostosowany pod dany cel. I działać.
[...] tkanki tłuszczowej. Redukcja, to nic innego jak zrzucania zbednych kilogramów. Trening na mase/na rzeźbe - według mnie takowy nie istnieje. Mase i zarówno rzeźbe robi się w kuchni :-) Co do ilości treningu w tygodniu, to zależy od stażu i regeneracji organizmu. Zdecydowanie na początek lepiej ćwiczyć 3x w tygodniu. Więcej nie znaczy lepiej, a [...]
[...] jaki stawiasz sobie cel ? wg mnie za duzo do zmęczenia wszystkiego nie wiem czy 7kg to dla Ciebie dużo czy bardzo mało ale może serie na zasadzie FBW ? 15 10 5 albo jeszcze inaczej 10 10 10 Tylko musiałbyś wkłądac jeszcze coś ciężkiego do tego plecaka np cegiełki co kolwiek co posiadasz albo podpiernicz mamie 10 kg mąki z kuchni coś wymyślisz
[...] przyjaciel - dobre białko zwierzęce a poza tym lubie ten ser :) No i oczywiście jaja kurze.. Węglowodany - w mojej diecie to przedewszystkim makaron. Jesteem miłośnikiem kuchni wloskiej, wiec przynajmniej 4x w tygodniu jem makaron. Należy pamietać żeby odpowiednio gotować makaron - bo to tez ma wpływ na jego pozniejsze wartości odżywcze. [...]
Nie popijaj posilkow, pij ok. 1h po posilku oraz 30 minut przed posilkiem. Jak nie wchodzi Ci na sucho to rob surówki i salatki, warzywa maja w sobie sporo wody, mozesz robic sosy, poszukaj pasujacych do Ciebie przepisow w kuchni SFD. Zdr. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-12-23 00:39:36
I ja wiem coś na temat wegetarianizmu ;) Kotlety sojowe są pyszne - jak je się umie przyrządzić - jak nie to jakbyś żuł gąbkę, ale jest tyle smacznych potraw, że smakosz w kuchni nic nie traci ;) Gratuluję decyzji i życzę wytrwania ;) Pozdrawiam Stassi
:P Posmiac sie mozna ja na twoim miejscu siegnal bym po jakies pasze dla swin <----- szybka masa <joke> Jesli chodzi o rade .. to zorganizuj blender jak ci sie niehce siedziec w kuchni. Mielisz zarcie i pijesz , wychodzi duzo szybciej, i bedziesz mial czas na nauke :) mi zrobienie posilku zajmuje 6 min.. zdrowia
Nie wiem ile chcesz zwiększyć ogółem, ale jakieś 100-200kcal na tydzień. Powinieneś je dołożyć w tłuszcze. Koniecznie musisz urozmaicić dietę kurczak i ryż to nie jedyne wartościowe produkty. Spróbuj robić kasze, płatki owsiane, zapiekanki warzywne, sałatki, naprawdę można jeść smacznie i zdrowo, bez spędzania godzin w kuchni.
[...] osób odżywiających się byle jak. Chodzi tylko i wyłącznie o świadomość takich osób, wraz z czasem, co warto, a czego nie i jak to zrobić, aby nie wpłynęło np. na konieczność przeznaczenia większej ilości czasu w kuchni. Ugotowane w jednym garnku ryżu i kaszy to ten sam czas pracy poświęcony na przygotowanie źródła węglowodanów jak tylko ryżu.
Nie szukaj gotowca, a sam rozpisz plan - masa ciała to nie jedyny parametr, który musisz brać pod uwagę. Zacznij od policzenia zapotrzebowania: http://www.sfd.pl/-t276436.html I zgodnie z postami podwieszonymi rozpisz plan: http://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html W kolejnych linkach masz informację jak dobierać [...]