Jest liderem w tym dzialeSzacuny
7888
Napisanych postów
12925
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
88777
Witam!
Postanowiłem założyć temat żeby umieszczać w nim swoje postępy i aktualne wyniki oraz moje przygotowania do zawodów w Wyciskaniu Wielokrotnym a także w pompkach na poręczach i pompkach klasycznych.
wiek - 57 lat
wzrost - 173 cm
waga - 86 kg
Będą tu umieszczane filmy z WW i pompek zarówno te z zawodów jak i treningowe.
Zapraszam też wszystkich ze swoimi podobnymi filmami.
Komentarze mile widziane:)
Aktualnie przygotowuję się do MP w WW 24-25 IX Tychy.Wezmę tam udział w WW 1/2 CC oraz w pompkach na poręczach na komendę.Dlatego zacznę od filmów z moich aktualnych prób treningowych pompek na poręczach na komendę.
7888
Napisanych postów
12925
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
88777
jsdolan
Miejsce zawodów:Zespół Szkół N.4 Tychy al.Bielska100
Temat II Otwartych Mistrzostw Polski w WW znajdziesz w dziale Aktualności - Sporty Siłowe.
Zmieniony przez - wycwiel w dniu 2016-09-14 09:43:38
7888
Napisanych postów
12925
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
88777
masti
Ale Ciebie te "sekrety" męczą:)Oczywiście chodzi Tobie o okres kiedy startowaliśmy w WW bez ograniczeń czasowych wtedy faktycznie zajmowaliśmy we dwóch prawie połowę czasu trwania zawodów byli tacy którzy nie czekali na swoją kolejkę i wychodzili w trakcie z bólem głowy:)Bo teraz gdy jest limit czasowy o który sam zabiegałem czując że chodzimy po krawędzi jest już normalnie czasem wygramy czasem nie.
Zeby nie przynudzać napiszę tylko że korzystaliśmy i korzystamy ze znanych powszechnie metod treningowych.Wcześniej głównie metoda ciągła+sposoby na "oszukanie głowy" o których nie będę tu pisał bo nie chcę żeby już na pierwszej stronie tematu proponowali mi Ci co mnie nie znają leczenie zamknięte:)
Teraz to interwały ale też zmodyfikowana na nasze potrzeby metoda powtórzeniowa/czyli znowu sekrecik/.Wcześniej potrafiliśmy zaliczać wszystkie fazy wysiłku jak opisuje to fizjologia wysiłku:steady state,martwy punkt,drugi oddech czego inni najwyrażniej chyba nie potrafili.Teraz tak naprawdę w czasie 5min.zdarza się jedynie powąchać czasami "martwy punkt"nie ma czasu rozkoszować się wysiłkiem ale za to możemy startować o wiele częściej.Dla tego pomyślałem że spróbuję czasami wystartować w pompkach klasycznych na komendę tak dla przypomnienia jak to było bez ograniczeń czasowych no i czy jeszcze dotrzymam kroku młodzieży:)