Szacuny
10
Napisanych postów
1738
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9563
bardzo mocno dobijam barki na ćwiczeniach, stosuję zasadę 25 serii na tę grupę mięśniową. Osiągam pieczenie w mięśniach, i wiem że rosną ale chciałbym spróbować czegoś innego i mam małe pytanie:
JAK WYGLĄDA WYCISKANIE W ???
Proszę nie przepisujcie mi stron z gazet, bo za cholerę nie umiem sobie wyobrazić tego ćwiczenia.
Szacuny
10
Napisanych postów
1738
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9563
podobno wyciska się sztangielkami. Jakoś dłonie układa się na wysokość uszu, wewnętrzną częścią w kierunku głowy, i wyciska się jakoś po łuku (podobno jak rozpiętki)
Szacuny
6
Napisanych postów
1082
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
28663
Tez sporo czytalem na temat 'wyciskania W' i w koncu kiedys postanowilem zastosowac owo cwiczenie w praktyce. Jest to cwiczenie dosc trudne technicznie, ale powinno dac sie szybko opanowac, ja nad tym jednak jeszcze pracuje.
Technika :
- pozycja startowa: uniesienie sztangielek na wysokosc uszu ( dlonie skierowane wnetrzem do glowy ),
- nastepnie prowadzimy sztangielki po ŁUKU , tzn nie wyciskamy ich w gore az sie rece calkowicie wyprostuja , tylko tak jak przy rozpietkach - łukowo prowadzimy rece az do zderzenia sie sztangielek nad glowa ,
- nastepnie opuszczamy na wysokosc uszu rowniez po ŁUKU i powtarzamy, w zadnym wypadku nie skrecamy dloni.
Mam nadzieje, ze w miare obrazowo i szczegolowo przedstawilem technike wykonywania tego cwiczenia ( oczywiscie wszystko oparte na moich skromnych doswiadczeniach ).
Szacuny
10
Napisanych postów
1738
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9563
chciałem podziękować wszystkim, którzy oddali głos w tym poście.Mam nadzieję, że dzięki Waszym podpowiedziom barki urosną mi olbrzymie, niczym głowy kapusty (oczywiście takie ze 3 kg