Jest liderem w tym dzialeSzacuny
8314
Napisanych postów
13255
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
89468
Waga 85,5kg pomału się tuczę może do 11 maja uda się nabić z 87kg .
Dieta budyniowa ( Winiary - śmietankowy,czekoladowy lub waniliowy ) taki dodatek znacznie lepiej mi po nim idzie w treningu WW.Sam trening typowo wytrzymałościowy ( jedna długa seria ). Pompki codziennie w coraz dłuższych seriach mysle że dostane po nich dodatkowego kopa przy wyciskaniu 50kg
Szacuny
4917
Napisanych postów
15291
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1180542
w tamtym konkursie wychodziło że ciało w pompce waży miedzy 60% a 70% (o ile dobrze pamiętam)
więc na wyciskanie 50kg powinno pomóc bo jest skalibrowane
Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2019-04-17 08:12:33
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
8314
Napisanych postów
13255
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
89468
Z mojego doświadczenia wynika czym Ameryki nie odkrywam że łatwiej mi się wyciska ciężar stały ( 50kg,75kg czy 100kg) przy wyższej wadze .
Gdy chodzi o ciężar względny ( 1/2CC,CC czy właśnie pompki ) łatwiej przy mniejszej wadze .
A jak jest przy porównywalnym ciężarze - moja pompka "waży" 62,5kg - 65kg ( pomiar wg. mastiego) ,sztangą o tym ciężarze mogę pracować jednak dużo krócej niż pompować w max czasie . W czasie 5min. wykonam ze sztangą 65kg około 100 powt. pompek klasycznych wykonam znacznie więcej.
Ale do brzegu - pompki poprawiają mi moc ( mogę utrzymać w miarę równe tempo wyciskania sztangi coraz dłużej ) wiadomo że wraz z upływem czasu tempo spada . Nasze boje WW trwają 5min. równego tempa przez ten czas jeszcze nikt nie potrafi utrzymać rozkłada się je różnie u mnie spada z 50 w pierwsze min. do 20 w 4-5 min. Chodzi o to żeby utrzymać tempo pierwszej min. jak najdłużej zanim zacznie spadać a to jest nieuniknione . Wytrzymałość jest potrzebna żeby wykorzystać czas w całości ale moc żeby zrobić wynik
Co do tych pompek,to na pewno też zrobimy ostrzeżenia dla zawodników którzy będa kombinowali z unoszeniem bioder i cofaniem barków. Trzy ostrzeżenia i out -tak jak u Was.