Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
22
Szukając też dobrego sposobu ćwiczeń przeczytałem chyba kilkanaście artykułów, z których każdy proponuje coś innego... Jeśli chodzi o sprzęt to mógłbym załatwić sobie drążek, ale nie wiem, na który sposób się zdecydować. Mógłby ktoś coś doradzić?
Zmieniony przez - chudzielec99 w dniu 2014-11-27 11:39:43
Szacuny
18
Napisanych postów
1290
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
14100
cholibka ostatnio coś mam dużo pytań ... ale od czego tu jesteście :D , kończąc 1 etap obwodów po regeneracji myślałęm żeby zamiast II etapu dać trening Armstronga? a jak wy to odbieracie
Szacuny
18
Napisanych postów
1290
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
14100
już go wyeliminowałem z mojej głowy ,więc skupie sie 100 % na obwodach + to co polecił Venc ,zrobie dziennik będzie wgląd ,i jak ty widzisz kwestię podciągania :musi być do pełnego zwisu ?bo ja od zawsze do lekko niżej jak 90*?
Szacuny
6
Napisanych postów
831
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5363
Z tego co kojarzę z literatury, to ćwiczenie w danym zakresie ruchu, buduje siłę w tym właśnie zakresie. Oczywiście jak jest się początkującym to co by się nie robiło da efekty. Ale ćwiczenie danego kąta ruchu wpływa na siłę w tym kącie.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ćwiczenie w danym zakresie ruchu wpływa tez na siłę w zakresach zbliżonych. Z tego co pamiętam, w przypadku przysiadów ćwiczenie w jednym zakresie wpływa na siłę w zakresach plus minus 15 stopni od bazowego, tj. jeżeli ktoś okresowo włącza do treningu przysiady do kąta prostego między udem i łydką, może się spodziewać wzrostu siły w przysiadzie, w którym kąt między udem i łydką wynosi 75 stopni.
Szacuny
18
Napisanych postów
1290
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
14100
okey dzięki ,dam sobie spokój z szukaniem nowych treningów ,dokończę obwód i chcę z niego wyciągnąć ile się da ,a poprostu będe eksperymentował co działa lepiej co gorzej ,mam nadzieje że po założeniu dziennika ktoś z wiedzą tam zajrzy i dopowie co i jak , dzięki raz jeszcze