Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30730
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271512
wisnia
Dzięki za odpowiedzi. Co do rodzajów sił to zdaje sobie z tego sprawę, ale ciekawiło mnie czy da się w jednym ćwiczeniu rozwinąć dwie i za pomocą jednej rozwinąć tą drugą lepiej. Chyba za dużo kombinacji..
rzekłbym że do pewnego momentu. Sporo tych samych mięśni pracuje w obu ruchach,z tym że pracują inaczej. Sam fakt jednak,że pracują daje "lepszy start" w tych bojach w stosunku do tych którzy w ogóle nie wykonują tych ruchów.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
5
Napisanych postów
776
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5713
Siemanko, co sądzicie o poniższym programie do rozciągania? Moim celem jest rozciągnięcie całego ciała oczywiście, głównie przygotowawczo do powrotu do wspinaczki i od następnego tygodnia chcę armstronga zacząc jeżeli mostek pozwoli.
http://www.treningrozciagania.pl Niby mam tego Lafaya, ale sam nie wiem...
Szacuny
5
Napisanych postów
776
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5713
Koledzy, znowu potrzebuję Waszej pomocy, w bardzo podobnej sprawie! :D
Widziałem się kilka dni temu z moim byłym mentorem od wspinaczki i powiedział mi, żebym skupił się na szpagacie i temu podobnych. Generalnie chodzi o rozciąganie dolnych partii. Polega to oczywiście na tym, że często na ścianie trzeba nogą sięgać dalekooo. Więc od strony bardziej technicznej, po prostu gibkość opierająca się na możliwości wyciągnięcia nogi maksymalnie daleko i utrzymania jej tam na pewien czas (dopóki nie wykonam kolejnego ruchu, który ją w jakiś sposób odciąży). No i na myśl przyszedł mi taki artykuł, który ktoś kiedyś mi polecił (możliwe, że QUEBLO), więc zastanawiam się, czy będzie odpowiedni:
https://www.sfd.pl/Jak_się_rozciągać_żeby_miało_to_sens_-t257887.html
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1996
Witam
Dzisiaj na w-f grając w siatkę skręciłem sobie palucha.Nie chce rezygnować z treningu przez 2 tygodnie,dlatego piszę z prośbą o pomoc w dobraniu ćwiczeń.Jedynie na myśl przychodzą mi przysiady(nie trzeba łapać w pełni sztangi) do tego dochodzi dodatkowy trening na brzuch,jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie.Mam dostęp do podstawowego sprzętu ławeczka,modlitewnik,sztanga prosta i łamana,hantle.
Zmieniony przez - Herth6666 w dniu 2015-10-08 16:12:42