Szacuny
17
Napisanych postów
6881
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
43831
Nie za bardzo - rozciąganie powinno robić się od razu po treningu, na jeszcze rozgrzanych mięśniach - wtedy daje lepsze efekty (i w kwestii zakresu ruchu i późniejszej regeneracji, mówię z praktyki)
Szacuny
61
Napisanych postów
1086
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
259961
wazzup1988
Właśnie Ty chyba robiłeś rozciąganie w inne dni niż te treningowe ? Czy może robiłeś po treningu i dodatkowo jeszcze w dnt ? I jakie postępy w rozciąganiu po roku czasu miałeś ?
Szacuny
17
Napisanych postów
6881
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
43831
Nic się nie ukryje, XXI wiek
Tak, ja tak robiłem (że rozciąganie zamiast po treningu to w dnt), z rok pewnie, a na pewno kilka ładnych miesięcy. I już nie robię, a to z przyczyn wymienionych powyżej
Szacuny
408
Napisanych postów
2504
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
28730
Witam, wczoraj zamówiłem przez internet Trening siłowy bez sprzętu i jego kontynuacje czyli ...Turbo doładowanie 2. Z niecierpliwością czekam aż dostanę przesyłkę bo chce jak najszybciej z tym wszystkim wystartować. I tutaj mam do was pytanie...
Chcę skoncentrować się na treningu z własnym obciążeniem bo od kiedy go spróbowałem poczułem sie 100 razy lepiej niż ćwicząc klasyczne FBW lub SPLIT na wolnych ciężarach...
Trening z ciężarami jest często u mnie przerywany brakiem motywacji( efekty są dzięki temu znikome) ponieważ z czasem ciężary nudza a w porównaniu do ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała nie dają nawet odrobiny frajdy... Gdy ćwiczę z własnym obciążeniem odczuwam mięśnie których nigdy wcześniej nie czułem. Nie jest mi obca także pompa treningowa i świadomość choćby znikomej ale zawsze kontroli nad własnym ciałem...
Chce skupić się na budowaniu masy mięśniowej i chciałbym zapytać czy nie mogę połączyć Lafay'a z ćwiczeniami wielostawowymi typu Przysiad i MC. Pytam bo zależy mi na zmaksymalizowaniu efektów. Nie wiem jak miałbym to połączyć. Możliwe, że wystarczy sam Lafay dlatego pytam was.
Nie jest to może do końca jasno i czytelnie przedstawione ale mam słaby dzień ;]
Zmieniony przez - MoonDancer w dniu 2013-08-15 17:50:30
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Możesz połączyć, ale nie doradzę Ci jak, bo nie znam się na Lafay'u. Jak znam życie, pewnie warto wstawić przysiad lub MC za pistolet, ale to niech się Lafajowcy wypowiedzą