Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Umarłbyś śmiercią bolesną. Sam robię teraz trening na 4 docelowych i mam w miarę dobry progres, ale piszę to z zaświatów . Jak robisz kilka serii na stałym ciężarze, to jest to o tyle dobre dla układu nerwowego, że oswaja się z docelowym obciążeniem dość mocno. W okolicach 6-7 serii (powiedzmy, że przed 4 docelowymi robisz 3 rozgrzewkowe) wydajność CUN znacznie rośnie, a dzięki temu, że nie progresujesz co serię, nie musisz podchodzić zbyt blisko swojego maksymalnego ciężaru, co mogłoby spowodować blokadę. Bardzo sobie chwalę ten system.
Szacuny
73
Napisanych postów
1779
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
40418
Wiesz bo po co mam się męczyć z tymi ustaleniami cieżaru.. nie wiadomo to ile jak progresować nieraz i liczyć żeby było 12-10-8 tylko ładować tym samym 3/4 s
Szacuny
19
Napisanych postów
802
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11706
Na czym polega hollow body, bo oglądałem instruktaż i nie jestem pewny o co tam chodzi. Napięcie brzucha i lędźwi? np. podciąganie z hollow body?
Oddech siły to kierowanie wdechu do brzucha, a nie do klatki jak to robi większość? Wdycham tak powietrze, aby brzuch był napięty, a klatka nie powiększała się?
Szacuny
73
Napisanych postów
1779
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
40418
Wy jesteście za spilitem czy FBW ? jakie są wasze metody treningowe... bo walka trwa i "chyba" trwać będzie między jednym a drugim treningiem.
Ludzie od FBW mówią że trening jest odbywany co 2 dzień dlatego jest 1 ćw. na daną partię po 3 s mówią że więcej nie znaczy lepiej krytykują to że w spilicie trzeba czekać cały tydzień.. aby znów trenować daną partię.