Szacuny
19
Napisanych postów
802
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11706
Zapytałem tak ogółem, mój plan zawiera full pakiet(core,legs,push,pull), aczkolwiek nie trenuje pod bodybuilding tylko gimnastykę, więc na kaptury czy inne przedramiona ćwiczenia mi zbędne.
Szacuny
13
Napisanych postów
729
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4267
Chciałem właśnie napisać, że warto dodać zwis na 1 ręce(tylko z napiętymi najszerszymi bo inaczej łatwo się kontuzji barku nabawić), na przedramiona dobre są jeszcze elbow dipy(russian dips), podciąganie w false grip'ie, lub podciąganie z nadgarstkami na drążku.
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
74
Venc1Lq Dzięki za odpowiedź ; ) ale czy na pewno? Wydaje mi się, że efekty są, czuję plecy jak się podciągam i ogólnie dobrze się po tym czuje. Jednak skoro tak mówisz musi tak być ; ) mam jeszcze jedno pytanie odnośnie supinacji nadgarstka, a mianowicie czy mogę robić w jeden dzień uginanie przedramion z obciążeniem z supinacją, a następnego dnia ćwiczeń bez i tak na zmianę? Po Twojej odpowiedzi odnośnie podciągania wnioskuję, że i na takie zmiany jest jeszcze za wcześnie? Ćwiczę dopiero od 5 tygodni.
Szacuny
50
Napisanych postów
12867
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
90343
Tak jak Asams mówi, nie czas na kombinacje. Chociaż przy takim izolowanym ćwiczeniu, czy raz będziesz robił młotki, a innym razem supinacje, wielkiej różnicy to nie zrobi.