Szacuny
61
Napisanych postów
1086
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
259961
ondzik
Jesli jesz źle i mało sypiasz to nic dziwnego że brakuje Ci sił na trening. Powinno się spać te 8 h i musi to być nieprzerwany sen. A na to czy 6 h snu wstarczy konkretnie dla Ciebie niket Ci nie odpowie. To już musisz sam sprawdzić jak Twój organizm zareaguje ;]
Zmieniony przez - marsid w dniu 2013-11-24 23:57:31
Szacuny
0
Napisanych postów
91
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
552
Czasem te 8h jest nieosiagalne, bo na studia musze obudzic sie o 4:30, czyli o 20:30 spac.... mam pytanie odnosnie jedzenia. Biorac na uczelnie z 4 kanapki z chleba razowego z serem, szynka, salata i na przyklad majonezem + woda, mozna zapewnic sobie pozywne posilki? Tak na 8h na uczelnie czyli co ok 4h po 2 kanapki. No i moze do tego jakis owoc.
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
86319
chleb i wędlina to kiepskie źródło składników pokarmowych, szczególnie jeśli mają stanowić podstawę menu w ciągu dnia. jeśli nie masz innego pomysłu na posiłki, to proponuję zmodyfikować założenia: pieczywo pełnoziarniste (z jak namniejszą ilością dodatków chemicznych), gotowana lub pieczona pierś z kurczaka, masło ekstra, warzywa. Do tego jako dodatkowa przekąska serek ziarnisty i migdały lub orzechy, do tego jakiś owoc. Oczywiście ilości zbilansowane do twojego zapotrzebowania kcal i b/ww/tł
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Można. ustawiasz budzik, włączasz poranną motywację (najlepiej muzyka, która jest dynamiczna i pomoże Ci wstać). Wstajesz bez żadnego myślenia. Kładziesz się spać o normalnej porze. To jest czynnik, który jest najważniejszy - Wstanie na nogi i ruszenie dup$ka do toalety, a później trening czy normalny dzień rozpoczęty wcześniej.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
58
Siema.
Ćwicze codziennie ponad miesiac. Robie 2x serie ABS i 10 minutowy trening brzucha z YouTube (Mel B). Na triceps robie tylko to ze tyłem lapie sie jakies ławki i robie 40 ugieć namion. Na biceps robie sobie najpierw zwyklych 40 pompek powoli, potem 15 diamentowe, 15 z klasnieciem, 15 diamentowe.
Czy takie coś jest dobre i moge robic to codziennie? Czytalem cos o regeneracji miesni. Jesli robie zly trening to jakie powinienem robic cwiczenia. Zalezy mi na tym by zrobic rzeźbe w domu (kalistenika). Kupuje drażek za tydzien i bede takze na nim cwiczyc. Ostatnimi czasy zaczalem jesc zdrowo, zadych fastfoodow czy coli. Prawie codziennie jem jajka i produkty mleczne. Staram sie wiecej jeść produktow ktore zawieraja białko. Wieczorem waze około 60,6 kg i posiadam mniej wiecej 174cm wzrostu. (17lat) Inspiruje mnie Lazar Novovic z Bar Brothers, chciałbym pozniej zajac sie tymi ćwiczeniami.
Jeśli nie miałbym cwiczyc codziennie to ułożyłem sobie taki plan (nie realizuje go):
Poniedziałek - trening
Wtorek - boks, trening
Środa - wolne
Czwartek - boks , trening
Piatek - trening
Sobota - wolne
Niedziela - trening
Co sadzicie ogolnie o mojej sytuacji i pytaniach ktore zadałem wczesniej, bardzo mi zalezy na waszej opinii. Chciałbym zbudować idealna sylwetke, a takze potrafie zacząć jeszcze ciężej pracować!
Pozdrawiam
Szacuny
40
Napisanych postów
6575
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
35065
olez93, do treningu codziennego ciało może się przystosować.
Trening najlepiej byś dobrał pod boks jeżeli ten sport jest dla Ciebie najważniejszy.
Wybierz po jednym ćwiczeniu z ćwiczeń pompkowych, podciągających i przysiadających. Do tego ćwiczenie na środek ciała.
Najlepiej jakby to było obwodowo. Dla wytrzymałości mięśniowej pod boks będzie to dobre rozwiązanie.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
58
To znaczy? Co mam dokladnie teraz zrobic? Bardziej zalezy mi na rzeźbie nizeli boksie poniewaz chodze tam dla utrzymania formy. Nie jeżdze na zadne walki.