Szacuny
61
Napisanych postów
1086
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
259961
No w tej chwili to i przy innych wariantach pompek bol dokucza. Ale zaczeło się od dipsów, wcześniej przy innych pompkach bolu nie było...
"Niektóre osoby, szczególnie debiutanci, moga odczuwać ból na wysokości obojczyków, a także w chwili, gdy puszczają drążki. Są to bóle adaptacyjne, które zazwyczaj mijają po kilku tygodniach. Aby je złagodzić w okresie oczekiwania na wzmocnienie mięśni torsu, powoli roluźniaj uchyt na końcu każdej serii. Stopniowe rozluźnienie dłoni sprawi, że ból wyraźnie straci intensywność... Jeżeli mimo wszystko bóle barków lub obojczyków nie ustepują, zastąp na kilka tygodni ćwiczenie B ćwiczeniem A12. Następnie powróć do B, unikając forsowania się na piereszych treningach"
Tak to dokładnie Lafay opisuje. Nie bardzo mi się widzi zamieniać B na A12. Jak myślicie ta tygodniowa przerwa może pomóc ?
Szacuny
61
Napisanych postów
1086
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
259961
Na razie zostane jeszcze przy B. Przyszły tydzien zrobie przerwe i po niej się zobaczy co będzie. Jak dalej będzie ten bol to chyba trzeba będzie zamienic na to A12 choć nie widzi mi się za bardzo to ćwiczenie...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30730
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271512
nie wiem co to jest to A12, ale przerwa na pewno nie zaszkodzi natomiast za tą przerwa bym optował ze względu na ból pojawiający się już przy innych ćwiczeniach, to nie jest dobry znak.
I za Lafayem(co mi się nie zdarza) poleciłbym po przerwie zacząć od różnych wariantów pompek a dopiero jak juz wzmocnisz się pompkami wtedy próbowac powoli przechodzic do dipsów
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"