[...] dla zapewnienia dobowego zapotrzebowania. Na produkcję w skórze mają wpływ m.in.: pora roku,dnia, zachmurzenie i zanieczyszczenia powietrza, szerokość geograficzna, zawartość melaniny w skórze, użycie filtrów przeciwsłonecznych, wiek, powierzchnia zasłoniętego ciała przez ubranie. Kiedy słońce znajduje się nisko nad horyzontem, ozon, [...]
[...] z trawieniem tego białka. W tym wypadku również białko sojowe stanowi rewelacyje źródło białka do zwiększenia masy mięśniowej. Obawy kulturyści boja się soi ze względu na zawartość isoflaminy, mimo dużo prozdrowotnych właściwości. Naukowcy potwierdzają, ze ten antyoxidant zwalcza niektóre rodzaje raka, zmniejsza poziom cholesterolu. [...]
[...] jak np. w jabłczanach albo zmieszaniu jej z alkaliami - związkami usuwającymi ze środowiska jony wodoru. podstawowym mankamentem takich rozwiązań jest to, że - siłą rzeczy - zawartość kreatyny w gotowym produkcie rynkowym ulega obniżeniu.Strzeżone tajemnicą patentową, oryginalne rozwiązanie firmy BR&D polega na tym, że już na etapie syntezy [...]
[...] , czyli w okresie ujemnego bilansu azotowego .Dlatego powinno się stosować w takich okresach jak: - bezpośrednio po przebudzeniu ok. 5 g - 10 g peptydu glutaminy (zawartość około 1,7 do 3,3 g czystej glutaminy) - bezpośrednio po treningu ok. 5g- 15 g peptydu glutaminy(zawartość około 1,7 do 3,3 g czystej glutaminy) lub najlepiej około [...]
Witam wszystkich. Ten artykul jest poswiecony w wiekszym stopniu dla ludzi ktorzy nie maja pojecia o zdrowym odzywianiu sie, o zdrowym zyciu. Nie badz sam, ukladaj zdrowa diete swoim dzieciom, zonom, mezom, rodzicom, dziadkom. :) Wprowadzenie Kazdy z nas chcialby zachowac szczupla sylwetke przez cale zycie. Wymaga to [...]
[...] efedryna stanowi od 30 do 90% wszystkich alkaloidów zawartych w preparacie, jedynie bardzo nieliczne zawierają samą efedrynę. Należy rozróżniać preparaty standaryzowane na zawartość efedryny od tych standaryzowanych na "zawartość alkaloidów efedrynowych" - większość z nich zawiera bowiem pseudoefedrynę, norefedrynę i norpseudoefedrynę. [...]
[...] niektórych antyoksydantów w osoczu a częstotliwością zgonów spowodowanych niedokrwienną chorobą serca. WITAMINY ANTYOKSYDANTY ZAPOBIEGAJĄ MIAŻDŻYCY Witamina C obniża zawartość cholesterolu całkowitego i cholesterolu w LDL, podwyższa poziom HDL oraz zmniejsza zdolność agregacji płytek i zawartość fibrynogenu w osoczu. Wykazano, że [...]
[...] się bardzo cennymi właściwościami(np zawierają dwukrotnie wiecej błonnika niz otreby pszenne!!!) tj.: * wysoki współczynnik strawności gotowanego ziarna (90%) * wysoka zawartość białka (13-21%, czyli najwyższa spośród wszystkich roślin zbożowych), które zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne (m.in. lizynę, metioninę i tryptofan - [...]
[...] białka serwatki. Dzięki zastosowaniu poszczególnych procesów uzyskania białek produkt jest bardzo dobrze rozpuszczalny i rewelacyjnie wchłanialny. Zawiera bardzo niską zawartość tłuszczu (1g) i węglowodanów (2g) oraz wysoką zawartość białka (23g) i enzymów trawiennych (300mg) w jednej porcji. Dzięki tak dużej ilości enzyów trawiennych [...]
[...] jak i metody żywienia. Wpływ treningu wytrzymałościowego na przemianę tłuszczową jest dobrze udowodniony: nasila całkowite utlenianie kwasów tłuszczowych zwiększając zawartość triglicerydów w mięśniach i maksymalne uwalnianie kwasów tłuszczowych. Procesy te pozwalają zachować zapasy węglowodanów i wydłużyć intensywny wysiłek. W zakresie [...]
[...] zapalne skóry. Najczęściej zapisywanym lekiem jest tetracyklina. Antybiotyk ten hamuje rozwój drobnoustrojów mających istotne znaczenie w powstawaniu trądziku oraz redukuje zawartość kwasów tłuszczowych powodujących stany zapalne. Leki z grupy tetracyklin, w celu pełnej skuteczności należy przyjmować kilka razy dziennie, co dla wielu osób może [...]
[...] czy wszystkie produkty "light" to postawa zdrowego żywienia. Czy produkty "light" są faktycznie niskokaloryczne? W większości przypadków tak, producenci obniżyli w nich zawartość tłuszczu nawet o kilkadziesiąt procent. Dzięki temu można włączyć do diety produkty, które do niedawna były w niej niewskazane, np. majonez czy niektóre wyroby [...]
[...] (Szyguła 1997 za Coyl i Montain 1992, Gisolfi i Duchman 1992, Maughan i Noakes 1991). Proponowano dawniej także przyjmowanie soków owocowych, jednak okazało się że zawartość węglowodanów i osmolalność ich jest zbyt duża i dlatego może powodować zwolnienie tempa opróżniania żołądka i absorbcji w jelitach (Kovacs i Brouns 1997). [...]
[...] w naszym mięsnym, chlebowym, mlecznym i śmieciowym (fastfoodowym) społeczeństwie. Świeże witaminy, aktywne enzymy, organiczne minerały, rozpuszczalny błonnik, wysoka zawartość wody i łatwo strawny tłuszcz i białka w awokado i innych owocach i roślinach jadalnych może pomóc przemienić każdego ospałego i otyłego mięsożercę w szczuplejszą i [...]
[...] opakowania Vitarade Recovery Gel fueled by Vitargo dostarczają odpowiedniej dawki węglowodanów i białek zabezpieczające efektywną i szybką regenerację powysiłkową. Optymalna zawartość wysokiej jakości białek - Vitarade Recovery Gel fueled by Vitargo w każdym żelu zawiera optymalną porcję doskonałej jakości hydrolizatu białka kolagenowego [...]
[...] herbata, kawa oraz napoje zawierające kofeinę, jak napoje typu cola czy płyny energizujące, np. Red Bull. Soki owocowe, szczególnie z owoców cytrusowych, ze względu na zawartość kwasów organicznych posiadają na ogół odczyn kwaśny, co może być przyczyną rozkładu niektórych preparatów w przewodzie pokarmowym. Ponadto obecny tam kwas cytrynowy [...]
[...] W celu ambulatoryjnego podawania leku w można jednorazowo wyjąć preparat z lodówki i przechowywać go w temperaturze pokojowej (do 25°C) nie dłużej niż 3 dni. 6.5 Rodzaj i zawartość opakowania Jedno opakowanie zawiera: 6 ampułkostrzykawek i 6 igieł 30G1/2 dla dawki 500 j.m. oraz 27G1/2 dla pozostałych dawek. Ampułkostrzykawka wykonana jest ze [...]
β-Alanina, beta-alanina, BA ,(kwas 3-aminopropionowy) β-Alanina jest składnikiem dwupeptydu karnozyny (β-alanylo-L-histydyny), której biosynteza uzależniona jest od dostępności β-alaniny jako substratu. Karnozyna buforuje spadek pH związany m.in. z powstawaniem kwasu mlekowego w mięśniach w trakcie wysiłku. Z tego względu [...]
Tym wszystkim, którzy urodzili się lub mieszkali przez dłuższy czas na farmie muszę powiedzieć, że jesteście ludźmi mojego pokroju. Ja właśnie urodziłem się i wychowałem na farmie. Moi rodzice prowadzili hodowlę bydła rzeźnego. Jak wiecie zapewne, by móc zarobić na hodowli, należy produkować własną żywność. W związku z tym uprawiali kukurydzę i [...]
[...] mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Zawartość bezwzględna wapnia dla mleka krowiego i ludzkiego wynosi odpowiednio 118 i 33 mg / 100 g mleka. Duża zawartość hormonu wzrostu oraz wapnia w mleku krowim może naruszyć stosunek wapnia i fosforu w organizmie ludzkim. Jeżeli równowaga ta zostanie zachwiana, w ustach pojawia [...]