SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kuchni

  • Jedzenie pysznych rzeczy to jedna z większych przyjemności życia, a wyjście do restauracji tym bardziej poprawia nastrój, bo po prostu siadamy i jemy. Nie trzeba stać w kuchni, robić zakupów i jedynym wysiłkiem jest  dotarcie do danego lokalu. Wegetarianie mają nieco utrudnione zadanie. Z jakimi problemami muszą się zmierzyć? W niektórych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1018 Data: 2022-01-04 22:20:17
  • Wszyscy chcemy wyglądać młodo i mieć gładką, promienną skórę. Chociaż magiczne metody nie istnieją, to poprzez właściwą dietę jesteśmy w stanie sprawić, że nasza skóra dłużej pozostanie elastyczna i młoda. Jak to zrobić? Na zakończenie  Jak widzisz dodawanie owoców i warzyw do swoich codziennych potraw nie jest trudne, wystarczy je mieć w domu! [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1122 Data: 2021-05-11 13:22:33
  • Gotowe posiłki roślinne - VEGANMEAL

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] przygotowała  nową serię zdrowych, łatwych w przygotowywaniu i przechowywaniu dań bez składników pochodzenia zwierzęcego. ALLNUTRITION VEGANMEAL to posiłki inspirowane kuchnią całego świata, jednak opierające się o produkty tylko pochodzenia roślinnego. Nie znajdziemy w nich mięsa, ryb, czy nabiału. Naturalna pasteryzacja i brak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 918 Data: 2021-05-16 20:49:48
  • [...] ona do grupy kaktusów jadalnych, a dokładniej do sukulentów, jest przystosowana do gromadzenia dużej ilości wody, co za tym idzie również składników odżywczych. W przemyśle, kuchni i medycynie wykorzystuje się jej kwiaty, owoce, pestki, jak i miąższ. Popularność tej niezwykłej rośliny zawdzięczamy jej właściwościom prozdrowotnym. Najczęściej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1230 Data: 2021-09-28 12:27:33
  • [...] kurkumy Nazwą „kurkuma” zazwyczaj określa się korzeń ostryżu długiego (curcuma longa). To właśnie korzeń wykorzystywany jest do celów zarówno kulinarnych (głównie w kuchni indyjskiej), jak i prozdrowotnych. Kurkuma zawiera aż 21 g błonnika na 100 g produktu, 2500 mg potasu i 50 mg witaminy C. Co więcej, zasobna jest w wielonienasycony [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2710 Data: 2022-05-30 19:47:48
  • Co można zrobić z awokado?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Podsumowanie Jak widzisz, awokado, możesz wykorzystać na wiele sposobów. Jest to bardzo zdrowy produkt, pełen wartości odżywczych, który naprawdę warto uwzględnić w swojej kuchni. Jeśli kiedykolwiek się zastanawiałeś, jak jeść ten zielony owoc, to zapamiętaj powyższe inspiracje. Do wyboru masz pasty, kanapki, wrapy, sałatki, a nawet desery. A [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 901 Data: 2022-11-09 13:45:12
  • Preparaty z kolagenem mają wielokierunkowe zastosowanie w kontekście regulacji stanu odżywienia i zdrowia człowieka. Stanowią cenne wsparcie wszystkich tkanek w organizmie, gdyż dostarczają ich główny budulec oraz szereg związków wspomagających. Warto wiedzieć, jakie są szczególne wskazania do stosowania tych produktów, gdyż brak świadomości na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 945 Data: 2023-01-03 14:41:59
  • Jeśli rozstrzygam jakiś problem w moich artykułach, bardzo często stawiam warunkowość odpowiedzi. Nie żyjemy przecież w świecie czarno-białym ani binarnym. Nie ma zatem odpowiedzi typu 0/1. Podejście do tego artykułu będzie zatem podobne. Kiedy ważenie wszystkiego tego, co jemy, nie jest przesadą? Czy osoba, która pierwszy raz wchodzi na bieżnie, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1335 Data: 2022-01-04 13:25:08
  • Mięśnie brzucha robimy w kuchni - to stwierdzenie odnosi się do działania, które polega na odpowiednio przyjętej strategii żywieniowej i która ma na celu odsłonięcie mięśni brzucha spod warstwy tłuszczu. Jest w tym całkowita racja. Odpowiednia dieta będzie tym czynnikiem, który pozwoli nam zredukować poziom otłuszczenia i ukazać to, co znajduje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8666 Data: 2019-03-29 10:40:02
  • Osoby kontrolujące spożycie kalorii z roku na rok napotykają coraz większe ułatwienia. Taki bonus, otrzymują również fani meksykańskiej kuchni i to wcale w nie mniej atrakcyjnej kompozycji smakowej. Wykwintny, pikantny, pomidorowo-paprykowy sos oferowany jako dip lub Salsa Mexicana, doczekał się odsłony w wersji fit. Bez tłuszczu, minimum kalorii [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3046 Data: 2021-03-24 10:48:02
  • Zapewne nikogo już nie zaskakuje fakt, że wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, rośnie również liczba problemów zdrowotnych, wynikających z niewłaściwego sposobu odżywiania. Ogromny wpływ na to ma zarówno ilość spożywanego pożywienia, jak i jego jakość oraz sam wybór produktów… A teraz to, co najważniejsze - wnioski Suplementacja kminkiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4841 Data: 2021-02-18 11:55:59
  • Czy sos sojowy jest zdrowy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sos sojowy to popularna płynna przyprawa i jeden z najważniejszych składników stosowanych w kuchni azjatyckiej. Dzięki niemu potrawy mają wyjątkowy, orientalny smak. Co kryje się w tym przypominającym Maggi płynie, że jest tak lubiany? Jak powstaje sos sojowy i czy można go spożywać bez obawy o zdrowie? Czy sos sojowy jest zdrowy? Dostarczanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1726 Data: 2022-12-14 20:43:08
  • Leksykon suplementacji: Kurkumina

    Artykuł
    Suplementy

    Kurkumina jest to składnik, znanej od lat przyprawy pochodzącej z kuchni azjatyckiej, czyli kurkumy. Wykazuje ona szereg właściwości prozdrowotnych dla organizmu człowieka. Osoby trenujące zazwyczaj sięgają po suplementy zawierające kurkuminę z tego względu, że wpływają one znacząco na poprawę funkcjonowania układu pokarmowego, co przyczynia się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1905 Data: 2017-11-16 08:33:31
  • [...] codziennego. Wykonywanie skłonów poza sesją siłową przynosi pewne efekty, ale nie należy zapominać, iż nie stanowi dużego wydatku energetycznego. Odchudzanie zaczyna się w kuchni, a nie w sali treningowej. Spięcia brzucha w leżeniu, nogi lekko ugięte w kolanach - zaangażowane mięśnie Mięsień prosty brzucha Mięsień skośny brzucha Spięcia brzucha [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 509 Data: 2024-01-19 15:00:59
  • Dlaczego weganie nie jedzą jajek?

    Artykuł
    Filozofia i styl życia

    [...] że warto jednak zrezygnować z ich spożywania ze względów zdrowotnych. Wegańskie alternatywy dla jajek No tak, ale co w takim razie zamiast jajek? Jak poradzić sobie w kuchni bez tego ważnego składnika? Istnieją różne sposoby na zastąpienie jajek prostymi wegańskimi produktami. Jajecznica - doskonale nada się tutaj TOFU, z którego można [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2092 Data: 2022-03-16 18:04:32
  • [...] dania na bazie makaronu czy kaszy, jogurty, desery i wiele, naprawdę wiele innych. Wybór jest niesamowity. To wielkie ułatwienie dla wegan, którzy nie muszą już stać w kuchni i moczyć fasolę, potem ją gotować godzinami, a następnie blendować, przyprawiać i tworzyć różne cuda. Teraz wystarczy pójść do sklepu i na spokojnie sobie wybrać. Co [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1370 Data: 2022-07-20 11:46:36
  • Obecna sytuacja sprawia, że czujemy się zmartwieni, pełni lęku i niepewni przyszłości. Kiedy pojawiają się kolejne ograniczenia, a pogoda nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz, czujemy się przytłoczeni, osłabieni i bardziej podatni na złe emocje. Niepewność, z którą musimy się mierzyć każdego dnia, powoduje narastanie w nas negatywnych emocji.   [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5650 Data: 2020-11-07 12:40:51
  • [...] natto? Japończycy lubią je podawać z ryżem lub rybą i najczęściej na śniadanie. Można też zmieszać je z kaszą jaglaną i warzywami. Grzyby shiitake Są stosowane zarówno w kuchni, jak i medycynie. Mają ziemisty smak i specyficzną konsystencję. Grzyby shiitake zawierają bardzo dużo związków bioaktywnych, które działają przeciwzapalnie. Mogą mieć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1571 Data: 2022-01-28 13:35:27
  • Lubisz sałatki? Nie zapomnij dodać oliwy z oliwek!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Choć mamy zimę i aktualnie dostęp do pysznych, świeżych warzyw jest ograniczony, to i tak jest wielu zwolenników sałatek, którzy nie wyobrażają sobie bez nich życia. Sałatka to lekkie danie, którym można doskonale manipulować i tak kombinować dodatki, że stanie się niskokaloryczną przekąską lub nawet pełnowartościowym posiłkiem. Podsumowanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 498 Data: 2023-01-27 11:24:26
  • Kurkuma to bardzo znana przyprawa, stosowana od wieków w indyjskiej kuchni oraz w medycynie. Charakteryzuje się intensywnym, żółtym kolorem oraz specyficznym zapachem. Słynie ze swoich przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych i przeciwutleniających właściwości. Jest ona często używana w gronie Pań ceniących naturalną medycynę.  Czy kurkuma może mieć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2020 Data: 2021-11-02 08:35:07