[...] utratę masy tłuszczowej aż o 75% po 8 tygodniach . Kwas wakcenowy jest przez niektórych badaczy uważany za najważniejszy izomer pozycyjny trans w tłuszczu mlekowym. Jego zawartość w mleku krowim latem podczas żywienia pastwiskowego może sięgać 7%, zimą spada do poziomu ok. 1,5 – 2%. Kwas wakcenowy (C18:1 trans-11), jako element integralny [...]
'Spotkałem się ze stwierdzeniem, że jeżeli mężczyzna obrasta w tkankę tłuszczową na tak zwanych boczkach oraz na dolnej części brzucha to oznacza, że coś jest nie tak z insuliną. Prawda czy falsz? Jakie są sposoby, aby naturalnie poprawić wrażliwość komórek na insulinę? Z tego co się dowiedziałem to kwasy omega 3, cynamon, kwas alfa liponowy i [...]
Hej, jako że temat wzbudził wiele kontrowersji postanowiłem napisać art. o tym magicznym środku. IGF-1 faq IGF-1 również znany jako somatomedyna - C to polipeptyd hormonu, o bardzo podobnych rozmiarach jak insulina. Jest produkowany w przeważającym stopniu w wątrobie w reakcji z hormonem wzrostu uwalniając go od gruczołów przysadki mózgowej. Wiele [...]
Pewnie było juz na forum (jak z reszta prawie o wszytskim) ale chcialem naswietlic problem odpornosci organizmu na złe warunki atmosferyczne. Jak wiadomo jesien/zima sprzyja powstawaniu różnbych doległości, osłabieniu odpornosći organizmu itd. Warto czasami zapobiegać, żeby potem nie borykać sie z problemem leczenia. Przyblize preparaty ktore z [...]
[...] się przekroczenia norm dla żelaza oraz smaku i zapachu. Żelazo i mangan. Jeśli woda ma pochodzić ze studni głębinowej badania tej wody bardzo często wykazują podwyższoną zawartość żelaza i manganu, zaś pozostałe wskaźniki mieszczą się w normie. Jest to zjawisko naturalne dla wód podziemnych wgłębnych i wiąże się z rodzajem podłoża, na którym [...]
[...] że obecne białka są mocno dopracowane pod kątem smakowym, jak i pod kątem ich rozpuszczalności, czy jakości. Firma co jakiś czas wypuszcza serię badań, które prezentują zawartość procentową protein i zgodność z etykietą, co daje nam pewność wyboru. Wybierając odżywkę SFD, na pewno nie możecie narzekać na brak odpowiedniego smaku. 4. Olimp [...]
[...] wchłanianiu, preparat skuteczniej poprawia ogólny bilans azotowy organizmu i przyczynia się do znacznego przyrostu siły i beztłuszczowej masy mięśniowej. Dodatkowo wysoka zawartość glutaminy, aminokwasów siarkowych oraz bioaktywnych peptydów wykazuje działanie immunostymulujące oraz wzmaga obronę antyutleniającą komórek co zapewnia organizmowi [...]
[...] ograniczana (nie powinna przekraczać 30% wartości energetycznej pożywienia). Jednak w niektórych dyscyplinach sportu tłuszcze odgrywają ważną rolę. W dyscyplinach „siłowych" zawartość tłuszczu w diecie powinna stanowić 35% zapotrzebowania energetycznego. W odżywkach dla sportowców zawartość tłuszczu jest zazwyczaj niska (ok. 5%), stąd należy [...]
[...] - 30 : http://www.sfd.pl/sklep/Vitalmax_CFM_Gainer_30-opis3686.html Również bdb gainer w stosunku cena/jakosc/ilosc. Różne wersje odpowiednio 10, 20 i 30 to % zawartość białka. 7. Spalacze a) OLIMP THERMO STIM http://www.sfd.pl/sklep/Olimp_THERMO_STIM-opis1209.html http://www.sfd.pl/Olimp_Thermo_Stim-t509669.html Dobry spalacz na [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
[...] przekraczać 40-110 mg/ 100ml. W przypadku uzupełniania strat wodno-elektrolitowych po treningach krótszych, bardziej intensywnych, odbywających się w gorącym otoczeniu, zawartość węglowodanów w napojach nie powinna być wyższa niż 6g/100ml, ale też nie mniejsza niż 3g/100ml. Osmolarność spożywanych płynów uzależniona jest nie tylko od ogólnej [...]
[...] a 4 g na kg masy ciała i zależy od podobnych czynników jak w przypadku węglowodanów Zapewnienie odpowiedniej ilości białka w diecie jest jednak już sprawą trudniejszą gdyż zawartość białka w produktach żywnościowych z reguły nie przekracza 20%. Białko jest najbardziej potrzebne w porze okołotreningowej dla zapewnienia dostatecznej podaży [...]
[...] wiążące wodę i sól, dlatego wędliny są takie słone. Także kolagen (białko stosowane głównie w kosmetykach). I dodatki sojowe, które poprawiają strukturę i zwiększają zawartość białka tak, że w laboratorium nie da się wykryć fałszerstwa. - Czy to naprawdę źle? - Są różne mody. Mięsarze twierdzą, że Polacy lubią, kiedy szynka "płacze", [...]
Znalazłem to na Onecie "waszym zdaniem" kolo podaje źródła więc w jakimś przynajmniej stopniu jest to chyba wiarygodne. Zacząłem stosować diete zgodną z grupą krwi, mam A+ a dla tej grupy zaleca się całkowite odstawienie mięsa a tu teraz przeczytałem takie coś i znowu wątpliwości....Może jakiś znawca ogólnie to podsumuje - szczególnie interesuje [...]
[...] o ponad 43%, hormonu wzrostu oraz IGF-1 (insulinopodobnego czynnika wzrostu) o ponad 20 %. ZMA jest kombinacją pierwiastków: cynku, magnezu oraz witaminy B6. średnia zawartość: 20-30 mg cynku, 400-500 mg magnezu ~10mg B6 Witamina B6 pomaga w przyswajaniu cynku i magnezu. ZMA anaboliczno-antyoksydacyjna formuła podnosi poziom testosteronu [...]
[...] na odpowiednie uzupełnienie rezerw glikogenu w wątrobie oraz glukozy we krwi. Posiłek powinien być również lekko strawny, mało objętościowy, oraz charakteryzować się niską zawartość tłuszczu, by proces opróżniania żołądka i trawienia nie ulegał opóźnieniu. Wymóg ten jest niezwykle istotny, gdyż nieodpowiedni dobór produktów w posiłku [...]
[...] ochrona dla Twojego układu moczowego. Infekcjom stop. Żurawina URO-COMPLEX - innowacyjny suplement diety zawierający wysokoskoncentrowany (100:1) i standaryzowany na 10%-ową zawartość proantocyjanidyn (PAC) ekstrakt owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon), wzbogacony dodatkowo w kompleks ekstraktów roślinnych, których substancje [...]
[...] stosunek włókien „FT"- szybkokurczliwych (białych) do „ST" - wolnokurczliwych (czerwonych). W tym samym mięśniu znajdują się włókna obu rodzajów, dlatego też ich procentowa zawartość ma istotny wpływ na egzekwowany w sensie „pożądany" skurcz. Włókna „FT"- zawierające enzym ATP-azę w większej ilości od „ST", są zdolne do wywołania rozpadu [...]
[...] i izolatu białek serwatkowych, zapewniająca organizmowi optymalne warunki do syntezy białek mięśniowych w fazie regeneracji powysiłkowej i budowy masy mięśniowej. Wysoka zawartość L-glutaminy oraz L-leucyny, kluczowego aminokwasu w procesie aktywacji syntezy białek, sprzyja wzrostowi mięśni i szybkiej regeneracji tkanek po intensywnym [...]