[...] zamiast deklarowanego barwnika E160 miał E120. Międzyrzecze Dolne Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe "Komers-Mag" Spółka Jawna, Hieronim Jarczok, Krzysztof Moc: zaniżona zawartość mięsa ryby w słoikach ze śledziami chłopskimi, wiejskimi i podwawelskimi (np. o 83,2 g w 400 g deklarowanych). Kraków Piekarnia "Kruczek", Zbigniew Kruczek Sp. J.: [...]
[...] ochrona dla Twojego układu moczowego. Infekcjom stop. ŻURAWINA URO-COMPLEX™- innowacyjny suplement diety zawierający wysokoskoncentrowany (100:1) i standaryzowany na 10%-ową zawartość proantocyjanidyn (PAC) ekstrakt owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon), wzbogacony dodatkowo w kompleks ekstraktów roślinnych, których substancje [...]
[...] zbożowych. Opisuje on brak przystosowania naszego organizmu do ich trawienia, wchłaniania oraz zwalczania znajdujących się tam substancji odżywczych. Autor opisuje zawartość odpowiednich składników odżywczych znajdujących się w owych produktach (bądź ich brak) oraz ich wpływ na organizm ludzki. I tak w zbożach nie oznaczymy zawartości [...]
[...] RÓŻNICA MIĘDZY SODEM A SOLĄ: Sól jest to chlorek sodu (sodu oraz chloru). Ilość sodu w soli to informacja na którą trzeba zwrócić uwagę. Jeśli na etykiecie będzie pisało zawartość sodu nie soli musisz pomnożyć ilość przez 2,5 aby otrzymać równowartość zawartości soli. Na przykład, jeżeli porcja żywności zawiera 1g sodu na 100g, będziesz [...]
[...] herbaty (cukier to "puste kalorie"). Zwiększone spożycie warzyw i owoców Świeże warzywa i owoce są najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych. Ze względu na dużą zawartość błonnika pokarmowego i wody oraz minimalną zawartość tłuszczu ich wartość kaloryczna jest niższa w porównaniu do innych produktów. Produkty pochodzenia roślinnego [...]
Szanowni Państwo, Mam na imię Bartosz, jestem 21 letnim mężczyzną. Błagam wszystkich o pomoc, albowiem, gdybym zamiast błagam - użył słowa proszę: użyłbym zdecydowanie słowa o zbyt małej randze. Moje kłopoty zdrowotne zaczęły się we wrześniu 2008 roku. Od tej pory szczęśliwe życie przemieniło się w koszmar, który trwa po dziś dzień, a końca nie [...]
[...] resztek. Ułatwia to regularne wypróżnienie się. Żywność zawierająca dużo błonnika pokarmowego pomaga zapobiegać zaparciom i bólom towarzyszącym hemoroidom, ponieważ zwiększa zawartość wody w kale, przez co łatwiej go wydalić z organizmu. Pomaga w walce z otyłością. Błonnik pomaga zrzucić zbędne kilogramy, gdyż wchłania wodę, dzięki czemu [...]
[...] różne opinie. Niektórzy nie doceniają grzybów, inni przeceniają ich wartości pokarmowe. Warto zapoznać się z wynikami badań naukowych, które podają skład chemiczny grzybów i zawartość substancji pokarmowych różnych gatunków. Potrawy z grzybów traktowane są jako ciężkostrawne. Należy jednak podkreślić, że ludzie reagują na potrawy z grzybów w [...]
Pewnie nieraz slyszłes o tym ze mleko jest beee. Spozycie mleka ogolnie jest bee - a co dopiero mowic o spozyciu po treningu. Mleko po treningu? Tak - wlasnie po treningu! Zachecam do przeczytanie kilku badan na temat mleka. Pomijajac aspekt laktozy - bo nie wszyscy maja problemy z trawieniem laktozy - jesli ktos ma 'to' - to definitywnie jest [...]
[...] będzie kwestią czasu, a ogólne powiększenie masy mięśniowej to ledwie jedna z możliwości . W dyscyplinach sprinterskich pożądane mogą być manipulacje genetyczne zwiększające zawartość włókien szybkich w mięśniach. Z kolei dla maratończyka najważniejsze będzie poprawienie wytrzymałości. Mięśnie będą prawdopodobnie pierwszą tkanką ulepszoną dzięki [...]
[...] i izolatu białek serwatkowych, zapewniająca organizmowi optymalne warunki do syntezy białek mięśniowych w fazie regeneracji powysiłkowej i budowy masy mięśniowej. Wysoka zawartość L-glutaminy oraz L-leucyny, kluczowego aminokwasu w procesie aktywacji syntezy białek, sprzyja wzrostowi mięśni i szybkiej regeneracji tkanek po intensywnym [...]
[...] stosunek włókien „FT"- szybkokurczliwych (białych) do „ST" - wolnokurczliwych (czerwonych). W tym samym mięśniu znajdują się włókna obu rodzajów, dlatego też ich procentowa zawartość ma istotny wpływ na egzekwowany w sensie „pożądany" skurcz. Włókna „FT"- zawierające enzym ATP-azę w większej ilości od „ST", są zdolne do wywołania rozpadu [...]
[...] ochrona dla Twojego układu moczowego. Infekcjom stop. Żurawina URO-COMPLEX - innowacyjny suplement diety zawierający wysokoskoncentrowany (100:1) i standaryzowany na 10%-ową zawartość proantocyjanidyn (PAC) ekstrakt owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon), wzbogacony dodatkowo w kompleks ekstraktów roślinnych, których substancje [...]
[...] na odpowiednie uzupełnienie rezerw glikogenu w wątrobie oraz glukozy we krwi. Posiłek powinien być również lekko strawny, mało objętościowy, oraz charakteryzować się niską zawartość tłuszczu, by proces opróżniania żołądka i trawienia nie ulegał opóźnieniu. Wymóg ten jest niezwykle istotny, gdyż nieodpowiedni dobór produktów w posiłku [...]
[...] o ponad 43%, hormonu wzrostu oraz IGF-1 (insulinopodobnego czynnika wzrostu) o ponad 20 %. ZMA jest kombinacją pierwiastków: cynku, magnezu oraz witaminy B6. średnia zawartość: 20-30 mg cynku, 400-500 mg magnezu ~10mg B6 Witamina B6 pomaga w przyswajaniu cynku i magnezu. ZMA anaboliczno-antyoksydacyjna formuła podnosi poziom testosteronu [...]
Znalazłem to na Onecie "waszym zdaniem" kolo podaje źródła więc w jakimś przynajmniej stopniu jest to chyba wiarygodne. Zacząłem stosować diete zgodną z grupą krwi, mam A+ a dla tej grupy zaleca się całkowite odstawienie mięsa a tu teraz przeczytałem takie coś i znowu wątpliwości....Może jakiś znawca ogólnie to podsumuje - szczególnie interesuje [...]
[...] wiążące wodę i sól, dlatego wędliny są takie słone. Także kolagen (białko stosowane głównie w kosmetykach). I dodatki sojowe, które poprawiają strukturę i zwiększają zawartość białka tak, że w laboratorium nie da się wykryć fałszerstwa. - Czy to naprawdę źle? - Są różne mody. Mięsarze twierdzą, że Polacy lubią, kiedy szynka "płacze", [...]
[...] a 4 g na kg masy ciała i zależy od podobnych czynników jak w przypadku węglowodanów Zapewnienie odpowiedniej ilości białka w diecie jest jednak już sprawą trudniejszą gdyż zawartość białka w produktach żywnościowych z reguły nie przekracza 20%. Białko jest najbardziej potrzebne w porze okołotreningowej dla zapewnienia dostatecznej podaży [...]
[...] przekraczać 40-110 mg/ 100ml. W przypadku uzupełniania strat wodno-elektrolitowych po treningach krótszych, bardziej intensywnych, odbywających się w gorącym otoczeniu, zawartość węglowodanów w napojach nie powinna być wyższa niż 6g/100ml, ale też nie mniejsza niż 3g/100ml. Osmolarność spożywanych płynów uzależniona jest nie tylko od ogólnej [...]