skoro leci podkład z testa to vlcd,test zabezpieczy mięso a szybko spalisz smalec.poczytaj jest cały temat o vlcd w dziale.Możesz też CKD lub przeplatać bo tez tak robią,mozliwości jest wiele.
I gdzie Ty to wszystko mieścisz ? Takiego bogactwa chemii i Chemiczny Ali by się nie powstydził. U mnie na śniadanie to tylko jajka, smalec i ogórek:-(
Faktycznie orzechy mają sporo tłuszczu i niewiele węgli, tylko nie wiem po co robić z nich masło. To zmienia ich właściwości? No i smalec z szynką, to chyba będzie najlepszy zastrzyk tłuszczy bez węgli :-)
Od jakichś 2-3 lat jest coraz więcej badań, które coraz bardziej dyskredytują o3 i o6, a przynajmniej w diecie u mężczyzn, dlatego chyba jednak lepiej postawić na stary, zwykły, tradycyjny smalec z cebulką i skwarkami. Dzisiaj w ramach porycia deficytów w makrach posmarowałem plaster szynki takim smalcem i od razu poranek stał się milszy :-)
mam rozumiec ze smalec jest dobry do smazenia ? co z olejem z orzechow ziemnych ? krotko sie raczej nie da smazyc , wiec oliwa odpada , z tego co slyczalem oliwa z iliwek nie nadaje sie wcale , bo podgrzana do wysokich temp jest toksyczna i strasznie nie zdrowa
osłonki do czego?? efkę ew jako pw jak brak ci sił lub zrobić combo jak masz efke e/c/a lecz przy dobrym t3 smalec powinien leciec w oczach Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2016-11-02 16:42:46
Pamiętaj że dużo lepszym wyborem jeżeli chodzi o zdrowie będą inne formy obróbki np. gotowanie na parze czy pieczenie. Jak już chcesz jakieś mięsko smażyć to najlepiej sprawdzi się smalec, rafinowany olej kokosowy. Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2021-07-02 15:02:28
Smażyć możesz na różnych rodzajach tłuszczów, między innymi: masło klarowane, olej kokosowy, oliwą z oliwek, czy smalec. Te cztery będą najbardziej stabilne i najmniej podatne na wpływ wysokiej temperatury. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w artykule przedstawionym poniżej: [...]
smalec jak najbardziej moze być, wysłałem artykuł Liczy się udział kwasów tłuszczowych, a nie czy spożywasz tłuszcze zwierzęce czy roślinne bo to nic nie mówi
Zamiast indyka czasem wolowina leci lub jaja, od czasu do czasu tunczyk/makrela aczkolwiek nie przepadam. Wszystko smażę na oleju ryżowym, czasami na oleju z pestek winogron. Zrezygnuj z tych olei, a dodatkowo po obróbce termicznej bardziej szkodą niż może się wydawać. i tak jak wyżej do smażenia masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec.
Polewanie oliwą posiłku nie jest dość smacznym rozwiazaniem wiec nie zamierzam tego robic %-) Z tymi oliwami light ropzkminie poszukam dzieki za info..ps nie chodzilo mi o smarzenie do tego zawsze smalec leci w malych ilosciach ^^
Smalec zakochałeś sie że tka tego szukasz :D gdzieś w fotkach siłowni widziałem ten plakat tylko niepamiętma czy w "zdjęciach" czy " rozmowy po siłce "
Musisz się określić ....Najpierw zrób redukcję i zrzuć z kilka kilo a potem buduj powoli masę mięśniową. Masz 45lat i nie jest to możliwe redukować smalec, budować suchą masę mięśniową i budować siłę....A masowanie przy wysokim BF to tylko waga pójdzie w górę i dalej nie będzie widać że chodzisz na silownie....poprostu zrobisz się większym [...]