Dariusz jaką najlepiej będzie dobrać kaloryczność? (student, praca dorywcza siedząca) wzrost ok. 180cm, waga 82kg na czczo - smalec -dość dużo na brzuchu(boczki widoczne)- podjadałem przyznaje się;) dodam, ze trening 3 lub 4 razy w tyg, aeroby narazie od 15min po treningu (bede zwiększał maks. do 30 i wówczas dorzucę z rana 15min - tylko nie wiem [...]
Najlepsze do smażenia będą: smalec, olej kokosowy,masło klarowane. Oliwa również może być, do krótkiego smażenia. Zapraszam do lektury: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2017-08-07 15:54:24
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Podjedź kiedyś na agroturystykę gdzie pieką chleb i widzisz cały proces włącznie z pieczeniem, wyrabiają masło/sery/wędliny czy nawet smalec. Porównasz sobie czy produkty które kupujesz w sklepie można porównać do tego w smaku. Różnica kolosalna, bez porównania.
Tłuszcze możesz podbić tłustszymi mięsami np karkówka, ryby świeże, mrożone, wędzone, awokado, orzechy z wyjątkiem ziemnych. A do smażenia wybieraj masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Możesz pomyśleć także nad olejem MCT.
Dodaj lekko tłuszcze typu awokado / oliwa z oliwek / smalec. Po treningu dodaj warzywa. Bezpośrednio po treningu dodaj banana + odzywkę białkową. Śniadanie dalej mało treściwe.
z wyżej wymienionych przewagę nasyconych będzie miał tylko kokos i masło, przykładowo żółtko czy smalec będą miały podobną ilość nacyconych co jednonienasyconych, z przewagą tych drugich ale to taka dygresja. ;-)
Stopień zbrązowienia jest skorelowany z wysokością temperatury i czasem smażenia, a zatem także z możliwą zawartością izomerów trans, jeśli takie w danej fryturze powstają. Wysoka cena dobrej frytury, czy na pewno ? Smalec jest fryturą o dużej odporności i tradycyjnie był stosowany w polskiej kuchni do głębokiego smażenia, np. pączków, nawiązując [...]
Ja sobie tez pije teraz Megace delikatnie po 5ml ed, do tego wszystko dopiete na ostatni guzik, zaden smalec nie idzie, tylko trzeba sie wziasc za to z glowa. Srodek super, apetyt mam dobrze nakrecony, rano wstaje i pierwsze o czym mysle to o jedzeniu. Dla mnie do masowki w sam raz, na dodatek jak orale leca i apetyt zawsze siadal.
[...] parówki, kiełbasa czy frytki - tłuszczu od groma, a wszyscy to lubią... Co do opisu na opakowaniu - nie raz przekonałam się, że producenci oszukują i zaniżają ilość tłuszczu - np. kupiłam kiełbasę 90% mięsa i po usmażeniu na patelni sam smalec i jakieś nędzne skwarki. Najlepiej robić tak, jak radzi Malinowa albo zjeść coś innego w zamian.
Kurczak może być i pieczony i smażony(olej koko, smalec), ważny jest ogół diety i rozkład pozostałych posiłków i och makro w ciągu dnia. Ogólnie posiłek dobry i sam często jadam podobną kombinację, ale pamiętaj jeden posiłek to nie wszystko.
a co polecacie zeby przytyć ale tylko w mięsniach a nie tłuszczu.. bo chce by zostalo tak jak teraz widoczne miesnie a nie tak jak u niektorych sam smalec;) jakieś odżywki? diete mialem lecz teraz przestalem ale powiem ze skutkowała..