[...] godziny.) 6 POSIŁEK ok. 21:50 -kasza gryczana +??? (niemam tutaj zabardzo juz pomysłu na posiłek, musze cos szybko szamać bo starzy już spią i sie "plują" jak buszuje w kuchni, napewno tutaj dojdą jakieś odżywki) to daje ok. B.12,5 Tł. 3,1 Ww. 69,5 kcal. 339 PRZEZ CAŁY DZIEŃ POCHŁONEŁEM OK: Białka -160 Tłuszczu- [...]
[...] 200g // Serek wiejski 165g // Jajka 120g ( jajka moge bez chleba ) Razem 507kcal, 44 B 3 T, 67 W Wersja B: Dla odmiany jakaś sałatka z tuńczyka, albo coś znajde ciekawego w kuchni sfd :) Tuńczyk 135g Jajka 120g Majonez 20g Cebula Otręby owsiane 15g Razem 465kcal, 45 B 27 T 9 W Posiłek 6, godz 23:00 ( antykataboliczny ) Twaróg chudy 100g Razem [...]
[...] z zatłuszczaniem się wiec i baton + szklanka mleka będzie ok. Grunt, żeby po 2-3 posiłkach w ciągu dnia zapytać się siebie co by się jeszcze chciało zjeść i hop siup do kuchni. Po treningu banan - 2 bananki, których nie traktujemy jako posiłek oczywiście. Koktajle SFD :) super sprawa. 15 minut roboty a mamy z głowy jeden posiłek. W te [...]
[...] 16-24 i 18h postu. Bilans raczej na 0 lub lekko ujemny jeżeli będę się czuł na siłach. Suplementy? Owszem. Białeczko wg braków w diecie lub do specjałów typu Nutella (ta z kuchni SFD, polecam :D), do tego kreatynka, która mi została z dawnych czasów i BCAA. Dawkowanie to 8 mega kapsów, czyli 10g mono codziennie do wyczerpania zapasów. Przy BCAA [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] podjąć się diet, lecz ciężko mi było przygotowywać potrawy, a finansować sobie codziennie kuraka też nie mogłem. Z gotowałem też miałem cięzko bo bylem totalną pierdołą w kuchni :P Dobra! To stan na dzisiaj: wiek: 17 waga: 70 wzrost: 177cm Chciałbym spalić tłuszcz, który mam na ciele. Dodam, że jest jego dość sporo. 1. Dieta Czy dieta będzie [...]
[...] sporo pań trenujących siłowo, o na prawdę świetnych sylwetkach, nie rzadko z aspiracjami startowymi, które być może będą zainteresowane tym jak przygotowania wyglądają "od kuchni", zarówno w kwestiach dietetycznych, suplementacyjnych, treningowych jak i sprawach organizacyjnych. .Witam także dziewczyny z Ladies SFD - 4nn, Martucca, obliques, [...]
[...] mialem nadmiar tłuszczu wiec zacząłem cwiczyc na poczatku byly to rozgrzewki, podnoszenia na klate, bica i róznych innych cwiczen zwiazanych z siłka do tego srednia praca na kuchni. Po jakims czasie poczytałem troche co zrobic zeby spalic szybciej nadmiar tłuszczu wiec kupiłem w tedy cos 120 capsów Thermo speed nie wiem czy extreme w tedy bylo [...]
[...] wcześniej diety : zbilansowana dieta polegająca na 5 posiłkach dziennie w małych ilościach z wyliczonymi kaloriami. Zrezygnowałem z powodu siedzenia codziennie 2h w kuchni których nie miałem. Teraz odżywiam się zdrowo, nie piję słodkich napoi i poglądowo szacuje kalorie. Jak na razie działa :) A teraz do rzeczy. Wystartowałem z wagi [...]
[...] – w miarę stabilnie z czasem, w miarę stabilnie z możliwością gotowania, ale o tym niżej. Cel to ogólnopojęte ogarnięcie się, powinno się udać. :-P Dieta: Nie mamy jeszcze kuchni w pełnym tego słowa znaczeniu – posiadamy lodówkę, parowar, turystyczną kuchenkę z jednym palnikiem, maszynkę do mięsa i zlew pożyczony z działki. Więc w zasadzie nic, [...]
Ziperon / dziennik / Nabieramy mięcha Cześć wszystkim! Nazywam się Patryk. Na siłownie zacząłem chodzić 28 października 2010 roku. Na początku ćwiczyłem planem FBW, następnie od początku roku splitem, zaś teraz wracam znów do FBW. Obecnie motywuje mnie to, że na diete wydaje ponad pół wypłaty matuli, a jeśli przestane ćwiczyć i pomyśle co [...]
[...] zmieniam, bywa, że jadam suchy ryż z kurczakiem i brokułami, kalafiorem (w podobnych proporcjach) ale ostatnio przypadło mi własnie coś w rodzaju sosiku, może nawet dodam do kuchni SFD bo jest mega smaczne. Całość wychodzi z tego co liczę na jakieś 2200kcal. 151 g białka, 271 g węglowodanów, 58 g tłuszczu ale dobrze jakby ktoś kto się na tym [...]
[...] na ten temat ciągle pojawiają się nowe pytania, tak więc warto wrócić do podstawowych kwestii. Jeśli masz sporą nadwagę bieganie może być niewykonalne. Zacznij zmiany od kuchni, wdrażaj stopniowo aktywność fizyczną zgodnie z planem opisanym w zagadnieniu nr 2. Warto pamiętać, że samo bieganie bez zmian w diecie jest wg badań naukowych mało [...]
[...] czekoladowe, później wcinam owsiankę albo jajecznicę z ciemnym pieczywem i jakieś warzywko. Na godzinę 10:00 zasuwam na praktyki. Jestem kucharzem, więc 8 h spędzam na kuchni. Tam jem koło godziny 10:00/11:00 bułki z szynką, serem, jajkami na twardo, parówki...,popijam jakimś sokiem. Godzina 14:00 przygotowuje sobie ryż, kurczaka, [...]
[...] Nie mam co układać diety i wstawiać tu na forum. Po pierwsze zbyt krótko tym się zajmuję, a po drugie szybko by mi się znudziła. Staram się kombinować coś, korzystam z kuchni sfd. Szukam czegoś innego niż placka owsianego na śniadanie, bo tym już rzygam na samą myśl :P. Suple które jem: Wita-Min, Gold Omega 3, Chela-Mag z Olimpa, BCAA z [...]
[...] już wszystko zaczęło powoli wracać do normy,więc postanowiłem zabrać się za odbudowanie formy. Pomyślałem,że dobrym pomysłem było by pokazać taką transformację "od kuchni" może znajdzie się parę osób które to zainteresuje. "Na czym stoimy i do czego dązymy" -było 127kg,bf-ok.8-9%,wymiarów nie znam jedynie pas 92-3cm -obecnie waga [...]
[...] xD Papryka 2 sztuki Cebula 3 sztuki Oliwa/PAM kilka kropel/wcale Czosnek i inne dodatki jak kto lubi, ja dałem paprykę słodką i ostrą w proszku i lubczyk, który jest w mojej kuchni podstawą wszelkich sosów na bazie pomidorów, można oczywiście użyć gotowych mieszanek do gulaszu. Przygotowanie: Wołowinę kroimy w kostkę jak kto lubi – ja wolę dość [...]
[...] dla początkującej Lady i chciałabym się tego trzymać, jeśli uznacie to za dobry pomysł. Moim problemem są częste wyjazdy w tygodniowe delegacje, gdzie nie mam dostępu do kuchni, ale staram się po prostu wybierać zdrowe posiłki w restauracjach. Oto moja sylwetka (przepraszam za jakość zdjęć, ale to tzw. samoróbka i to najlepsze zdjęcia, jakie [...]
[...] ziarnach podobnych do grochu. Powszechnie stosowana w basenie Morza Śródziemnego, na Bliskim Wschodzie, w Afryce Północnej. U nas popularna od niedawna (choć stosowano ją w kuchni staropolskiej), ale coraz łatwiej ją kupić. I dobrze, bo ciecierzyca jest smaczna, zdrowa (witaminy z grupy B, białko), sycąca i doskonale nadaje się do urozmaicenia [...]
Owies - Chroni tętnice, zapobiega starzeniu się skóry Miseczka gorącej owsianki na śniadanie jest najbardziej znaczącym wkładem kulinarnym Szkotów do kuchni europejskiej. Choć roślina znana jest od tysięcy lat, to na początku była wykorzystywana wyłącznie jako pasza dla zwierząt. Dopiero oszczędni Szkoci odkryli, że można z niej przyrządzać [...]
[...] Doskonale nadaje się również do puddingów, pierogów, placków, sprawdza się również jako zagęstnik zup i sosów. Nie zawiera glutenu. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata. Jest podstawą kuchni azjatyckiej, robi się z niej papier ryżowy, używana jest do rozmaitych dań oraz przygotowywania słodkości np. dango – nabijanych [...]