Pomijając zawartość różnych kwasów tłuszczowych jestem całkowitym przeciwnikiem margaryn. Masło to masło, wystarczy ubić smietanę. Margaryna to taki syf, że aż mnie skręca na samą myśl. Proponuje wszystkim przejechać się pod wytwórnię margaryn( jest w W-wa) i nawdychać się tego smrodu. Po takiej kuracji nie będziecie mogli patrzeć na margarynę. [...]
[...] gorzej nadaje się do uzupełniania glikogenu mięśniowego, znakomicie uzupełnia glikogen wątrobowy. Ale nie można postrzegać owoców przez pryzmat jednego składnika. raz, że zawartość fruktozy w owocach nie jest tak duża, jak np w słodzonych napojach, słodyczach, w cukrze stołowym, dwa - owoce charakteryzują się wysoką gęstością odzywczą, [...]
Nawet na LowCarb istotne jest,żeby w okresie po treningowym uzupełnić zapasy glikogenu.Stąd tak istotna jest zawartość węglowodanów w posiłku po treningowym.Później można już spożywać białka i tłuszcze,choć ja jestem zwolennikiem właściwie zbilansowanych posiłków całościowo.
Białko jest budulcem mięsni wiec w jaki sposob chcesz nabrac masy miesniowej od słodyczy ? Jezeli bedziesz jadł słodycze to prawdopodobnie odłożą się jako tkanka tłuszczowa ze względu na dużą zawartosc cukrów prostych i tłuszczy trans w roznego rodzaju batonach, ciastach, cipsach, itp
Wysoka zawartość metali ciężkich w tuńczyku nie wynika z tego że jest on w puszce tylko z tego że jest rybą bardzo dużą i długo żyjącą, przez co w trakcie swego życia magazynuje on większe ilości niezdrowych pierwiastków w stosunku do innych ryb.
diablos666 napisał, że tuńczyk zawiera dużo rtęci..ogólnie w rybach występuje on w postaci metylortęci.. zawartość tej metylortęci zależy oczywiście od zanieczyszczenia środowiska i gatunku ryby:) Najwięcej rtęci kumuluja długożyjące ryby drapieżne np makrela królewska, miecznik czy też rekin. Nie zapominajmy, że ryby dostarczają potasu, fosforu, [...]
[...] Dobrze by było tez uzupełnić glikogen wątrobowy czyli zjesc cos co ma fruktoze np.I koło 45 minut później zjesc posiłek z ww złozonych. Carbo tez ciekawa sprawa mała zawartość glukozy i więcej maltodekstryn( nie wiem czy dobrze odmieniłem) glikogen uzupełni sie wolniej fakt , ale co to za róznica? W praktyce zadna , w teorii tez mało [...]
Kiedyś margaryny były produkowane przez uwodornienie tłuszczy i miały sporą zawartość tłuszczy trans, teraz zmieniła się technologia i margaryny tych tłuszczy nie zawierają. Masło jest lepsze dla osób z wrzodami, małych dzieci i kobiet w ciąży, a margaryna dla osób z nadciśnieniem. Każdy z tych tłuszczy ma swoje + i -. Ale oólnie nie ma to [...]
Tragrdia. Poprobuje jeszcze przez miesiac i robie badania /SFD/2017/1/8/34909fd1a4b6457198b3b38e2d30312e.jpg /SFD/2017/1/8/9fef8ed5599945b78b8308a0f8df76ed.jpg A i pytsnko zeby tematu nie zakladac. Na diecie mam mieso karkowke wieprzowa i raz gotuje a raz smaze. Zawartosc tluszczu sie nie zmienia nie? Bo to moze znaczaco wplywac na wyliczenia [...]
Efekt "placebo" to siła psychiki. Zakladajac, ze kupujesz ampulki deki w ktorej dealer zamienil zawartosc na Rama Kulines podgrzana w mikrofalowce i slowem honoru poprzysiagl Ci, ze towar jest na 100% legit. A Ty, swiecie wierzac w jego slowa zasuwasz cykl, przekonany, ze czekaja Cie cuda... Cuda faktycznie sie dzieja, ale nie dzieki [...]