Smoczku widze ze zawartośc forum znasz na wyrywki , nieźle ;) Ja mam tendencje do tycia i musze sie pilnowac szczególnie na redukcji.Autor pytania na podstawie wielu odpowiedzi dojdzie do wniosku czy mozna jesc ten ser czy nie mozna.Dlatego poprostu na moim przykładzie stwierdzam ze ser chudy i zawartosc laktozy NIE NIWELUJE W MOIM PRZYPADKU [...]
[...] owsianka, płatki etc.),regularnie mniej więcej w tych samych odstepach czasowych jednak moja waga jest ciągle taka sama. Przy wzroście 169 ważę 70 kg.Moje BMI wynosi 24,7, % zawartość tłuszczu-27,5%, tłuszcz w ciele - 19,4kg, beztłuszczowa masa ciała - 51,2kg, płyny-37,5kg.Idealne dla mnie - % tłuszczu-21-33%, tłuszcz w ciele-13,6-25,2kg czyli [...]
Bialko sproszkowane mozna rozrabiac z mlekiem, jogurtem, "Kubusiem". Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza przyswajalnosc bialka jaja kurzego. Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportowców to: 1. produkowane z czystego [...]
ale "podobno" powyżej 10 gr dziennie nie ma większego celu ilosc zazywanej kretki powinna chyba zalezec od wagi danej osoby. ostatnio wyczytalem, ze zawartosc kreatyny w miesniach wynosi (chyba) 90-100mg/kgmc, okresowo organizm jest w stanie zwiekszac zawartosc do 120-140mg/kgmc (te liczby pamietam juz dokladnie) i stan taki moze sie [...]
Sonbaty ciesze sie ze mój post zmusił niektórych do zastanowienia na d kwestja procentowosci . jednak na etykiecie dokładnie pisze jak byk: w składzie jest zaznaxczony zwiazek z którego jest zrobiona tab natomiast w tabelce jest w pzreliczeniu juz na czysty zwiazeki pisze ;;; l-karnityna -300mg. i to jest jedna sprawa. natomiast powtarzam jeszcze [...]
[...] tutaj krótkie info co robimy w laboratorium: * Badania fizykochemiczne i mikrobiologiczne gotowych wyrobów oraz dodatków * W zakresie analiz fizykochemicznych badamy zawartość białka metodą Kjeldahla, zawartość fosforanów, tłuszczu, chlorków, wody, popiołu, hydroksyproliny, * Wykonujemy także pomiary lepkości w szerokim zakresie [...]
Warzywa ktore sporzywasz nie wlicza sie do bilansu kalorycznwgo owszem, ale ww w nich zawartw (odejmujac zawartosc blonnika) powinienes normalnie liczyc do ilosci wegli dobowo. Z wlasnego dosw ci powiem ze udalo mi sie wejsc w ketoze (3 lub 4 + na paskach) dopiero po zejsciu na 55g wegli w tym 25g blonnika czyli okolo 30g wegli aktywnych. Policz [...]
proponuje nastepoojace rozwiazanie:)) l-karnityna -dawka 1000 mg /dzien green tea extract-2-3 kaps/dzien(bardzo dooza zawartosc katechin oraz umierkowana wielkosc kofeiny...bardzo dobrze wpłyna na redukcje tkanki)-preparat dostepny u olimpa. tyrozyna -1000 mg /dzien łaczyc razem z green tea (poszukaj w necie) fat burner plus-nowa formuła [...]
[...] Nie uciekną witaminki do wody w garnku. Do warzyw trzeba spożywać zawsze odrobinę tłuszczu - tłuszcz jest potrzebny, aby organizm wchłonął witaminy (A, D, E). Jak najwyższa zawartość błonnika nie jest korzystna dla wszystkich - może powodować różne problemy z jelitami. Szczególnie jest to ważne, gdy ktoś zamierza nagle zmieniać swoją dietę na [...]
[...] Scientist". Badania zostały przeprowadzone przez zespół z Medical School of South Carolina. Przez kilka tygodni żywiono szczury pokarmem, który ze względu na wysoką zawartość "złych" tłuszczów, w tym kwasów tłuszczowych typu trans i cholesterolu oraz niską cennych substancji odżywczych, można porównać do jedzenia z [...]
Wadą żywienia jaką propaguje faftaq jest niska wartość biologiczna białek, która wiąże się koniecznością spożywania znacznie większych ilości, głównie białka roślinnego zawierającego dużo aminokwasów ograniczających. Warzywa i owoce nie są dostarczycielem antyoksydantów, witamin i minerałów ze względy na niską biodostępność minerałów ~15%vs 40% [...]
[...] Laktoza (cukier mleczny) nie jest tolerowana przez ok. 35% populacji. Wywołuje ona biegunkę i opryszczkę. Należy pamiętać, że w przypadku koncentratów białek serwatki zawartość laktozy w suchej masie można obliczyć w następujący sposób 100 - %białka - %tłuszczu = %laktozy. Co do smaku: początkowo zrezygnowaliśmy z domieszek mających [...]
Generalnie jest to chyba dobry produkt ale z ta zawartoscia białka to bym nie przesadzał ,ze niby aromaty i dodatki obnizaja jego zawartosc(poprostu o te kilka gram mozna zaserwowac sobie wiecej)natomiast do białka o smaku neutralnym równiez ludzie beda robic rózne domieszki typu jogurt ,soki czy kakao(niekazdy bedzie tolerował smak naturalny [...]
Caly proces technologiczny jest opisany np. na stronie lakmy. Najbardziej kosztownym procesem jest pozbywanie sie laktozy. Czyli wzbogacanie ostatecznej suchej masy serwatki w bialko a eliminowanie cukru, ktory dorosly czlowiek bardzo ciezko przyswaja. Miedzy innymi dlatego mleka nie powinni pic dorosli ludzie poniewaz sa pozbawieni enzymow [...]
[...] od gory czy od dolu jest leucyna i dopiero wtedy sprawdzic w liczbach. - sa bledy rzeczowe - w profilu aminokwasowym a mianowicie pod nim jest napisane: "Przeciętna zawartość w g/100g Izolatu" ok nie byloby w tym nic dziwnego jakby nie to ze zarowno pod aminokwasami wpi jak i pod wpc widnieje taki napis. ktory w koncu to wpi a ktory [...]
Toz to strasznie duzo.............OJOJ zawartosc max do 6% to jest extremum aby mozna spokojnie dawkowac (i z pozytkiem) białko serwatkowe pamietajac ,ze w diecie równierz pozostaja suplementy takie jak kreatyna,karnityna,l-glutamina-które dosłownie sa blokowane przez cukier mleczny(laktoze) dlaczego jest jej tak duzo???????(tłuszcu zapewno jest [...]
Jest to moja ostatnia wypowiedź na ten temat bo do niczego to prowadzi. Co to znaczy neutralny skład, w koncentracie zawartość na 100g izolatu(patrz tabela skład koncentratu), koncentrat białka ma wartość raz 104 a raz 140 w co tu wierzyć...
"Przeciętna zawartość w g/100g Izolatu" ok nie byloby w tym nic dziwnego jakby nie to ze zarowno pod aminokwasami wpi jak i pod wpc widnieje taki napis. ktory w koncu to wpi a ktory wpc? z waszej reklamy wynika jasno (przynajmniej ja to tak widze) ze pierwszy jest wpi a drugi wpc. ale jak sprawdzilem ile rzeczywiscie jest aminokwasow w [...]