SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

EXTENSOR - nowe białka serwatki

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 58601

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
Picasso: lepiej chwyc za farbki, za pedzel i zajmij sie malowaniem...

misOO
gg: 949687

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2561 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 14340
Picasso-najpierw wyloozooj i powiedz spokojnie o Co chodzi?
I uwierz mógłbym napisac tu poemat na temat serwatki ale zapewne zrobi to z rana pan lacma))wiec nie zabierajac Mu pola do popisu czekamy.

Ale tylko cos wtrace .Picasso odnosze wrazenie ze pomieszałes lejce :)
wspominasz o hydrolizie a mówisz o wpc(ale juz sie nie produkuje )natomiast Ty powiedz z czego to amerykanie :) robia odzywki serwatkowe-whey protein(mozesz pominac dodatek wpi)ale wytłumacz te podstawy))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
pozdrawiam Cie i zycze miłego surfingu po necie:)
bigger
jeszcze jedno te antyutleniacze to tokoferol,vit c i jeszcze tam jakas????;)


biger

bigger tm

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 151 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2747
Caly proces technologiczny jest opisany np. na stronie lakmy. Najbardziej kosztownym procesem jest pozbywanie sie laktozy. Czyli wzbogacanie ostatecznej suchej masy serwatki w bialko a eliminowanie cukru, ktory dorosly czlowiek bardzo ciezko przyswaja. Miedzy innymi dlatego mleka nie powinni pic dorosli ludzie poniewaz sa pozbawieni enzymow trawiacych to scierwo. Poza tym z tego tez powodu mleko moze powodowac reakcje alergiczne. To jedna sprawa. Druga to ta, ze aby efekt serwatki w budowaniu masy miesniowej byl widoczny musi ona zwierac duzo, bardzo duzo bialka. Wlasnie przez to, ze bialko serwatki jest latwo przyswajalne, jest tez bardzo szybko spalane w naszym oragnizmie. Dlatego nalezy jej wpieprzac dosc duzo. Im mniejsza zawartosc bialka tym mniejszy efekt bo wieksze straty w zuzyciu energetycznym no i beben rosnie po tej pieprzonej laktozie. Naprawde nie chce byc tutaj zlosliwym i nikogo pouczac ale w tym tkwi roznica jakosci serwatki. Duzo laktozy, malo bialka - wielkie gowno. Duzo bialka, malo laktozy - cool produkt.
Natomiast pytanie o hydrolize. W stanach mozna kupic serwatke, oczywiscie w cudzyslowiu, wolowa, ktora sie otrzymuje po hydrolizie miesa. Wlasnie, i to jest fakt, z uzyciem kwasu solnego. Produkt bardzo dobry bo pozbawiony cukrow ale trzeba go zjadac z zamknietymi oczami.
Bigger, wlasnie te zwiazki, ktore wymieniles to antyoksydanty. Z pierwiastkow najbardziej popularny jest selen. Wszystkie te zwiazki zapobiegaja tworzeniu sie tak zwanych wolnych rodnikow, ktore moga produkowac bakterie lub tworzyc sie pod wplywem swiatla albo wysokiej temperatury.
Pozdrawiam
Picasso


Zycie jest sztuka ...

Zycie jest sztuka ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 151 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2747
Oczywiscie nie trawimy kazeiny. Sorry za pomylke. Dwucukry takie jak laktoza moga sie wchlaniac bezposrednio do organizmu bez ich chydrolizy na glukoze i galaktoze.

Zycie jest sztuka ...

Zycie jest sztuka ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 944 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 13474
Picasso bardzo łatwo i szybko obrażasz ludzi.
Jesteś naukowcem ale po twoich wypowiedziach jakoś tego nie widać.
Chyba nie jesteś zwykłym cieniasem z kompleksami
Sam bierzesz pro-steroid Mag-10 , z którego wszyscy się śmieją w usa a białko Extensor nazywasz gównem, szefa Lacmy tumanem.
Obrażasz Biggera dla którego mam wielki szacunek.

Zachowujesz się jak malarz bez farbek
Jak napisał misOO lepiej chwyc za farbki, za pedzel i zajmij sie malowaniem ...

pac-man ... nie pag-man

członek-mafia.suple.hardcor.pl

Io sono Pac-man ... non Pag-man, Io uccido per soldi !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2561 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 14340
Picasso-no to jestes w duuuuuuuuuuuuuzym błedzie,ale to pomine))
Obrzucasz lacme a potem cytujesz z ich strony:)

Pytanie moje o antyutleniacze to była wypucha ;)i zapewniam Cie ze i o nich moogłbym troshke Ci opowiedziec ale zwazywszy na to iz jestes osobnik niereformowalny podejrzewam ze ani ja ani nikt inny na forum w dłuzsze dyskusje z toba niebedzie sie wdawał.

moowisz mało białka duzo laktozy,duzo białka mało laktozy,buahhhhahahahaha

i to tyle .(Do Ciebie).
Jeszcze dobra rada 4U jesli chcesz się czegos dowiedziec w bezposrednich konwersacjach na sfd to proponuje zmienic ton wypowiedzi w innym wypadku pozostanie Ci tylko czytanie ;)

pozdrawiam
bigger

biger

bigger tm

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Picasso,

przykro mi stary ale jesteś zupełnym amatorem jeżeli chodzi o te sprawy. Nie powinieneś zabierać głosu w sprawach o których nie masz bladego pojęcia. Poza tym mam wrażenie że nie umiesz czytać.
Twoje obraźliwe teksty wskazują na wyraźne zaburzenia emocjonalne.
Może przepisać Ci coś na uspokojenie?



Dariusz Szpineta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Panowie,

jeżeli interesuje was proces technologiczny separacji białek serwatki - proszę pytać.

Dariusz Szpineta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Właśnie rozesłałem wypowiedzi "naukowca" wśród naszych pracowników.
Dawno się tak nie ubawiliśmy. Dzięki Picasso!

Dariusz Szpineta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2925 Wiek 49 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 17201
mam podstawowe pytanko, tylko sie nie brechtajcie:

1. Czym rozni sie izolat bialka od kocentratu bialka i co oznacza BV140, czy BV160?
2. co to znaczy WPI 95D, badz WPC 80V?

dzieki z gory za przystepna odpowiedz

no pain, no gain

były moderator działu ODŻYWIANIE

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

CO LEPIEJ KUPIĆ ABY ROSNĄĆ ?

Następny temat

"Carnitin 1000" czy "carnitargin gold plus"

WHEY premium