myślę że użytkownik BEAK poruszył b. ważny problem. Kim my jesteśmy? Dokąd zmierzamy? Co jest sensem istnienia? Dziękujemy Ci użytkowniku BEAK za Twój wkład intelektualny w zawartość tego forum - Zmieniony przez - pawelek770 w dniu 2005-12-14 12:51:31
[...] miesiąc i rok produkcji suplementu. Warto również pamiętać o tym, że kreatyna o ile jest dobrze przechowywana, to nie ma co w niej się zepsuć. Z uwagi na bardzo niską zawartość wody i brak tłuszczów mikroorganizmy nie mają środowiska do rozwoju. Oczywiście należy przechowywać ją w temperaturze pokojowej i zamkniętą. Poza tym, następnym [...]
Mam WPI Trec o smaku natrualnym, zawiera 90% białka. Jakis czas temu toczyła sie dyskusja na temat WPI Olimp - jak oni to robia ze odżywka o tak słodkim smaku ma tak wysoką zawartość białka. Trec w wersji smakowej ma 9% mniej białka. Od kilku dni mam również BCAA z tauryna Trec.
Fajna stronka podobny styl jak u Szymca Troche tylko mało kolorowa, menu nieco mało widoczne no i przegląd postów nad logowaniem (za krótki i skacze) Zawartość OK Sogacz dla sąsiedniego Lubina musi być ------------------------------ *Nie ma granic możliwości, są tylko bariery do przełamania*
[...] a raz zrobisz większą qpe i waga wahnie się +/-1,5kg. Lepiej już chyba mierzyć poziom tkanki tłuszczowej fałdomierzem albo suwmiarką i podstawić ilość "X" mm do formuły: % zawartość tłuszczu = 1.378X - 0.0174X^2 + 0.213Y - 5.84 "Y" - twój wiek w latach Najlepiej za X przyjąć średnią z 10 pomiarów bo za każdym razem trochę bardziej ściśniesz [...]
Ja należe do tych głupków co nie patrzą na smak tylko na zawartość. odżywkę białkową pije wyłącznie jako uzupełnienie diety, więc nie jest to zbyt częste, wiec mi to rybka jaki ma smak. Dlatego raz kupuje Ostowię raz Olimp, oba smaki mi nie przeszkadzają, a przynajmniej wiem że w środku nie ma wałku, jakiej pewności nie mam przy tych cudnych [...]
[...] zdjęcie wysłane przez producenta oraz opis składu. Zapraszam do zapoznania się z nimi. Jeżeli posiadasz informacje, że wiśnie mrożone mają inny skład cukrów prostych, to trzeba już iść do producenta: "Zgodnie ze specyfikacją producenta surowca, zawartość cukrów prostych wiśni mrożonej to:" /SFD/2021/2/12/d34785ded61f43629665486c3c2f4791.jpg
[...] wysłane przez producenta oraz opis składu. Zapraszam do zapoznania się z nimi. Jeżeli posiadasz informacje, że wiśnie mrożone mają inny skład cukrów prostych, to trzeba już iść do producenta: "Zgodnie ze specyfikacją producenta surowca, zawartość cukrów prostych wiśni mrożonej to:" /SFD/2021/2/12/d34785ded61f43629665486c3c2f4791.jpg Dziękuję!
Bf jest to zawartośc tłuszczu w organizmie mierzona w procentach . Obliczyć ją można : http://www.sfd.pl/Zmierz_Swoj_BF_%25-t268643.html Fabianek trochę Cie rozumiem jako dzieciak nie miałem pojęcia jaką czynie sobie krzywde czasem jadłem przez 7 dni same zupki vifonu , czasem miesiac na kolacje były fryteczki do zapchania się.Pewnego pieknego [...]
Na puszce masz napisane zawartość w 100 g produktu. Tuńczyk rozdrobniony w wodzie to np. 25 g białka na 100 g produktu. Pucha ma 170 g, więc musisz policzyć całą puchę. 170 g puchy ~ 42,5 g białka.
Przy witaminach może nie być tragedii, przy innych suplach różnie bywa. Całkiem niedawno chciałem "posmakować" czy joha którą posiadam to nie wałek i wsypałem zawartość kapsa prosto do japy... Mówiąc w skrócie... Nie polecam nikomu tego typu eksperymetów %-) Ja bym j.w. wrzucił kapsa w trakcie trwania posiłku, sama kapsułka jest raczej obojętna [...]
jest to trudne do określenia gdyż : 1. różna zawartość tłuszczu jest w różnych karkówkach, może być to różnica nawet 10-15 % 2. smażenie smażeniu nie równe, i w związku z tym, odpowiednio dłuższe i ''intensywniejsze'' smażenie zmniejsza proporcje makroskładników najlepiej jest po po prostu liczyć mięso przed obróbką, i najlepiej, żeby [...]
według mnie to wszystko jest bardzo orientacyjne - po pierwsze samo surowe mięso może mieć różną zawartość tłuszczu, a po drugie przecież też jest różnica jak smażysz/pieczesz. Tak na chłopski rozum - jeżeli długo obrabiasz ale w niższej temp to więcej się wytopi niż jak tylko zetniesz białko.
Co do igieł, to mam z nimi problem, mianowicie mdleję jak je widzę. Dlatego jakoś nie jestem zwolennikiem kłucia się ... Serio??? Czujesz ten zapach nasaczonego wacika? A potem chlod igly, gdy jej czubek dotyka skory, by po chwili ja przebic i wedrzec sie brutalnie w tkanke, wciska sie powoli milimetr po milimetrze rozrywajac wszystko co spotka na [...]