Ja zawsze polewę robię z jogurtem naturalnym. Na przykład 100-150g jogurtu i 20-30g WPC SFD Econo V2. Tylko trzeba pomieszać solidnie przez 1-2 minuty łyżeczką, ale wychodzi bardzo fajna konsystencja. Zaraz będę robił właśnie pancake'a z taką polewą :-) Sos na ryż? Chiński z pudliszki %-). Prostszego nie znajdziesz, lol.
Roli co ty z winiaczem wyskakujesz :P to jeszcze z ryżu zrób sake :P Głodnemu chleb na myśli. jasne jasne, głodny głodnemu wypomni :D A może ' Głodny głodnego nakarmi'?}:-( Muszę sobie któregoś dnia taki sos zrobić, zawsze to jakieś urozmaicenie;)
jak zrobic, zeby to najlepiej współgrało - chce włożyć wszystko do blachy, do piekarnika i już - na szybko - i zeby wyszło prawie jak z pizzeri - kurczak, brokuły, ser, sos czosnkowy np ? wrzucić jedno na drugie i na góre ser?
Sorry Bronti, zupełnie zapomniałam, nie mam głowy ostatnio :-) Marynatę do rostbefu robię tak : oliwa,sos sojowy,miód,rozmary,pieprz. Zazwyczaj wszytkiego leję "na oko" , mięso delikatnie tłukę pięścią, później marynuję przez kilka h. przed smażeniem wyciągam wcześniej z lodówki ok.40min. Podaję mięsko pokrojone w cienke plasterki.
Bycie FIT staję się coraz bardziej modne. Każdy próbuje się wstrzelić w ten temat by coś uciułać dla siebie - nie tylko trenerów personalnych się nagle zrobiło jak mrówek ale i firm cateringowych dietetycznych również ;) Oczywiście fajnie z jednej strony, że tak się dzieje aczkolwiek wg mnie trzeba zachować jednak zdrowy rozsądek w tym wszystkim. [...]
W tych czasach nic ńie jest zdrowe %-) świnie hodowane na sterydach, warzywa gmo, więc sos z torebki to samo zdrowie. A czy smażone czy gotowane bez różnicy.
Nie cukrem bym sie martwił jeśli chodzi o cudach zawartych w tych magicznych proszkach ;-) Zawsze mozna pokroić drobno warzywka, podsmażyć, zalać mała ilością wody i zagęścić czymś. Na koniec doprawić i jest super sos w 5 min Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-05-26 20:23:45
[...] mieso, wrzucamy do miski , dodajemy posiekana cebule, jogurt badz majonez, posiekane ogorki z octu, odrobine ketchupu i jest pasta przepis 2 - lekko podsmazasz cebule, chwile czosnek , wrzucasz na to rozdrobniona makrele wedzona, dodajesz kaparow i ew. jalapeno= masz sos do makaronu. Zmieniony przez - kulsotwitz w dniu 2015-06-18 21:58:05
a co złego w ziemniakach? %-) obierz, ogórki, pomidory, wrzuć do kury z ulubionymi przyprawami, czekaj aż się rozgotują.. będzie taki niskokaloryczny i smaczny sos. Zmieniony przez - Kazimierzu w dniu 2015-08-18 18:31:14
A nie wolisz sobie zrobić sosu z wpc? Miarka prochu,2 łyżki wody i mieszasz aż sos sie zrobi Tanio i smacznie Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-08-30 10:51:45
kaszy czy ryżu wiecej niż 2-3 dni bym nie trzymał to jest produkt nasączony wodą a jak wiadomo one się szybciej psują. Np wołowina beef jerky moze leżeć sporo czasu bo jest pozbawiona wody. Koledze Kazimierzu pewnie chodzi o jakieś dodatki typu sos, jakieś przyprawy itp. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-09-29 21:43:35