Sałateczka ze smażonej piersi z indyka, fety, płatki migdałów, ogórek świeży, bakłażan podsmażony, brokuł, różne sałaty, pomidorki koktajlowe. Smak podkręca sos na bazie jogurtu z dodatkiem ostrych papryczek i limonki ;) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/912c0f83a284443f99c128888564d0b8.jpg
Beefburgery czyli mięso wołowe 98% do tego bułeczki grahamki lekko opieczone w tosterze jako sos odrobinka musztardy a jako dodatki pomidorek i ogórek ;)) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/b740a43c4acd45b1b9a66b1c415c9ab2.jpg to są te burgery z lidla czy sam robiłeś ? bo widzialem własnie w lidlu ze są gotowe 98% mięcha
A próbowałeś? %-) SUPER ZESTAW! Paleo testuję i jest całkiem fajne :-)) Zwłaszcza, że u mnie gorzej z tolerancją glutenu ;-) No i to połączenie na serio ma sens ;-) SOS mega prosty, bez udziwnień, bo malinki i borówki trochę z siebie puściły i dodały jakże uroczego charakteru. Tak więc oliwa, sok z cytryny, trochę soli i pieprzu. I to "WSJO" [...]
dzis sniadanie sie zbuntowało i nie chciało isc na patelnie}:-( mi też rano wszystko z ręki leci :) aniitka155 do tych placków sos paprykowy i prawie jak na Krupówkach :)
[...] w końcu najeść :)) przed wejściem do pieca ZAPIEKSY. Łącznie metr 8-) bagiety z chorizo, oliwą, serem manchego, cherwoną cebulką i mango. Później na wierzch poszedł domowy sos z wędzonym chilli. SMAK ZNIEWALAJĄCY! Do popicia kieliszeczek wytrawnego, czerwonego wina :-D ( idealne zestawienie zapiekany z winem :-P ) [...]
Ten sos - jogurt naturalny z musztardą sarepską +przyprawy brzmi ciekawie, muszę spróbować co żeś wymyślił bo widzę, że gości on u Ciebie gość często i to do różnych potraw.
Vena, a jakie sosy lubisz? Bo mielone mięso z pomidorami, cebulą i przyprawami, jak dobrze dobierzesz proporcje (dużo pomidorów, można przetrzeć przez sitko po uduszeniu, ale ja sie w to nie bawię), to sos boloński, chyba nadaje się do diety i jest tradycyjny? Ja ciągle robię też pesto w domu, bazylia, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan i orzeszki [...]
Dziewczyny - pomocy!! Chciałabym kupić sos sjowy, ale nie wiem na co zwracać uwagę patrząc na skład - jaki będzie dobry? A może jakieś inne wytyczne, czym sie kierować?
Z pręgi ukroiłam plaster, zbiłam jak na kotlet i w marynate. Sos sojowy ciemny taki zwykły Tao Tao inny jest w okolicach niedostępny. Swój kupujesz przez internet? Ryż już ugotowany, więc na curry za późno, ale zapamietam. :-)