[...] 3 razy na tydzień jest w porządku - opisz tutaj swój trening. Po pół roku ćwiczeń mogłabyś chyba zacząć robić ten punktu 13 http://www.sfd.pl/-t585708.html. Do tego 2 razy aeroby 30-45minut i ewentualnie jakieś GPP - http://www.sfd.pl/-t564376.html. A i wstaw zdjęcia żeby szefowe dobrały rozkład BTW i wklej z potreningu.pl jak jesz teraz.
DOMSy - to "zakwasy" (o które zapewne Ci chodzi) DIPSy - to pompki na poręczach :-) A tak bardziej merytorycznie: http://potreningu.pl/articles/578/zakwasy-wyznacznikiem-dobrego-treningu Poklikaj też w artykuły powiązane do tego: tam też jest o tym, że "jak boli to rośnie" to mit :-) Zmieniony przez - kalikstat w dniu 2014-09-22 22:29:33
WIEK: 1990r. WAGA:~60-61 STAZ TRENINGOWY: 2lata SW Silka dodatkowo -powazniej lacznie ok 6-8miesiecy. CEL SPORTOWY: MASA i SILA (jezeli wybrany zostaje do testu automatycznie liczy sie gł.MASA i SILA) DIETA:(dluzszy okres bilans zerowy) obecnie +ok.500kalori Bialko- 2.2gr na kg masy ciala WW-5gr na kg masy ciala Tluszcze-reszta- ok. 1,3gr na kg [...]
Wiek: 36 lat Staż treningowy: 6 miesięcy. Cel sportowy: redukcja do kości (obecnie) Dieta: całość przy konsultacji z usługą potreningu.pl (wykupiony abonament na trening + dietę) Dieta na chwilę obecną: DT: ~2380 kcal DNT - aeroby/interwały: ~2150kcal DNT - ~1950kcal Trening: Split Schemat na dzień dzisiejszy wygląda następująco: [...]
[...] - najbliższy cel sportowy: pierwszorzędny cel: masa, drugorzędny cel: poprawa pleców i klatki piersiowej - planowana dieta zgodna z celem: zgodnie z kalkulatorem na stronie potreningu.pl oraz przedstawionym na forum sposobem obliczania zapotrzebowania: na początku masy 3500kcal powoli dokładając do 4000kcal; 4-6 posiłków dziennie, co 2-4 godziny [...]
[...] skąd brać białko,tłuszcze i węglowodany Między innymi: nabiał max 150g (jogurty, mleko, serki itp.) owoce tylko z rana i potreningowo, w ostatnim posiłku (jeśli nie jest potreningu białko+tłuszcz) max. 25g fruktozy dziennie (link do tabelki masz w regulaminie) bułki grahamki, margaryna (masło zamiast) OUT fasoli szparagowej i innych zielonych [...]
[...] jedzenia mam taki patent, że wybieram najbardziej kaloryczną wersję, jeśli nie jestem pewny makrosów. Tak więc widzicie tutaj jakiś chleb, najbardziej kaloryczny na potreningu, a tak na prawdę to był pełnoziarnisty. Podobnie z warzywami-sałatka z marchewką+kapustą pekińską czy innym ogórem w dzienniku ląduje jako marchew. Wyjadłem [...]
robię koło 140 stopni w całym ruchu. Niżej nie schodzę, na potreningu był artykuł, że fchoj niezdrowo do pełnego przeprostu Nie mówię o przeproście, ale jestem wręcz pewny, że nie opuszczasz do tych 140°. Jeżeli serio robisz tak, jak mówisz, to naprawdę pozazdrościć wyników siłowych :-))
[...] normalne czynności i tylko trochę szczypie. Ale ma się ku lepszemu. dzisiaj off, bo w pracy cały dzień jestem. Micha wieczorem, a dla chętnych-juz wypelnilem w profilu na potreningu. Jutro nie będzie raczej wypiski z zarcia, bo wracam do domu, to nie będę się silił na liczenie już przygotowanego jedzenie. Zostawię jakieś 1800 kcal na kolację, [...]
Na uj mi krata jak przerzuciłem się na dietę opartą o proteinowe lody tylko dlatego, żebym nie zjadł tych 1700 kcal na raz - teraz wkładam sobie do zamrażarki i te 2h muszę odczekać %-) A co do otrębów - http://potreningu.pl/diety/artykuly/124/jakie-otreby-wybrac-pszenne-zytnie-czy-owsiane
Nie wiem czy dobrze rozumiem co masz na myśli. Jeżeli różnice w ilości kcal i makroskładników między tabelami/produktami, to jest to normalne. Produkt produktowi nie jest równy. Skuo się na tym, co wylicza dziennik żywieniowy potreningu.pl Nigdy nie trafisz na łososia, szynkę, czy jaja o identycznych wartościach.
Przykładowo kupuję ryż następnie dodaję nowy szablon produktu. Wpisuję makro B/W/T z opakowania kalkulator z potreningu automatycznie liczy kcal i pokazuje np. 340 kcal a na opakowaniu widnieje 360 kcal.
Rozwiązanie, które sugerujesz powinno być dobre. Poczytaj też na ten temat: http://potreningu.pl/articles/595/roztrenowanie-strategiczne-regeneracja---trening-i-odzywianie-w-tym-okresie Zmieniony przez - domer w dniu 2017-10-26 06:40:49