SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kuchni

  • DOMINATOR wszystko o Pudzianie!!

    Temat
    Aktualności - Sporty Siłowe

    [...] Rozpiętki: 6-8 serii po 10-12 powtórzeń. Plecy prosto. Wykonywać powolne ruchy, nie szarpać! ROZPIĘTKI 6-8 serii po 10-12 powtórzeń. ęJadłospis "Dominatora" Dominator od kuchni Żelazne zasady "Pudziana": ! 1. przed każdym treningiem (porannym i wieczornym) - pożywny posiłek ! 2. dietę oprzeć na mięsie. - Mięso dostarcza mnóstwo energii. Nie [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 14437 Data: 2005-03-06 22:43:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] życia towarzyskiego. Zmiana diety na zdrową nie powinna być powodem do stresujących wyrzeczeń, takich jak unikanie wszystkich słodkich i tłustych pokarmów oraz monotonnej kuchni, opartej na brązowym ryżu i warzywach. Diety mogą zubożyć organizm w podstawowe składniki odżywcze. W ustaleniu właściwej proporcji składników odżywczych największe [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 9561 Data: 2008-01-19 00:35:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] więcej niż 40 lat temu, kiedy służył w wojsku! Mój ojciec, oficer armii sowieckiej, dał mi podobny program, kiedy dorastałem. Za każdym razem kiedy wychodziłem z kuchni, robiłem na drążku tyle podciągnięć na opuszkach palców ile mogłem zrobić- ale uwaga!- bez większego wysiłku. Zmiażdżyłem resztę w teście na podciąganie w szkole. [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 7749 Data: 2015-12-09 14:42:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WARZYWNE ZDROWIE I WARIACJE [art]

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] kształtu i określonej pozycji przez roślinę lub niektóre jej organy, nie posiadające dobrze wykształconej podtrzymującej tkanki mechanicznej. WARZYWA W KUCHNI Z warzyw w kuchni można przygotować prawie wszystko. Najczęściej jadamy je na surowo, gotowane albo pieczone. Można je też dusić. Bardzo ciekawą metodą obróbki cieplnej warzyw jest [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3968 Data: 2008-06-18 15:49:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moja historia w jakim dziale to umieścić

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    [...] zmywac naczynia i sprzatac :D co ciekawe mialem też czesc obowiazkow dietetyka,a wiec ukladanie jadlospisow. Wiec chcac nie chcac bylem az nadto wielofunkcyjny,a gdy szefowa kuchni na prawie miesiac pojechala na urlop stażysta został....fanfary... SZEFEM KUCHNI. Tak wiec jakos sobie musialem radzić z tym i pewną juz wtedy wyczuwalną na mnie [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 2444 Data: 2017-06-18 18:12:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ciekawy artykuł: "Rafinowany cukier"

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] to jedna sprawa, a potrzeba to inna. Od czasów Imperium Perskiego do dzisiaj cukier najczęściej używany jest do poprawiania smaku pokarmów i napojów jako składnik dodawany w kuchni lub jako przyprawa podawana na stole. Pozostawmy na moment z boku znany efekt działania cukru (długo- i krótkoterminowy) na cały system i skoncentrujmy się na jego [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 4399 Data: 2009-03-07 15:18:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] WITAMINA B12 Mało wrażliwa na ogrzewanie przy pH wynoszącym 4-5 ale odparowywanie wody przy wysokim pH wywołuje jej szybki rozpad, podobnie czyni światło. Podczas obróbki w kuchni jej straty wynoszą zazwyczaj od 7% do 30%. Pasteryzacja ma minimalny wpływ na jej zawartość w mleku, jednak produkty mleczne, które są znacznie zubożone w tę witaminę [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-08 15:37:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach wschodnich używany jest do pikantnych potraw mięsnych. Stosowany jest do pobudzenia apetytu i poprawy trawienia. Mniszek pospolity Tą kwitnącą na żółto roślinę, [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-22 15:11:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak chronić witaminy?

    Temat
    Dietetyka ogólna

    [...] składników mineralnych ubytek waha się na poziomie 20-50%. Pamiętajmy jednak, że podane wartości to jedynie średnie. W rzeczywistości, przeciętna gospodyni polskiej kuchni, która nie zastanawia się nad sposobem przygotowania potraw, zubaża dietę domowników o 70-90% cennych składników pokarmowych. Owoce i warzywa Są doskonałym źródłem [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4453 Data: 2010-09-07 22:54:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • CIEKAWOSTKI

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wydalanie toksyn, reguluje pracę nerek, a nawet rozpuszcza piasek w pęcherzu moczowym. DYNIA - SMAKOŁYK STAROŻYTNYCH Nie wiadomo czemu ignorujemy dynię w naszej kuchni. Jest tania, smaczna, lekkostrawna i zasadotwórcza. Neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych i zapobiega chorobom wrzodowym przewodu pokarmowego. Jej kaloryczność jest [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-13 20:59:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pewnie znacie z prasy popularnej. Zachowania eliminujące negatywne czynniki: 1.Jedz posiłki zawsze w tym samym pomieszczeniu, w tym samym miejscu (np. ulubiony taboret w kuchni). Badania naukowe wykazały że jeśli jemy w różnych pomieszczeniach, to uczucie łaknienia pojawi się w tych pomieszczeniach (bez względu na to czy faktycznie jesteśmy [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-22 09:44:52 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] z przyjaciółmi - Davids przekłada nad to zacisze domowe. Zaprasza swoich znajomych, głównie z Holandii, a ponieważ lubi i umie gotować, więc przyrządza dla nich specjały kuchni surinamskiej. Jego pasją jest latanie. Od dłuższego czasu uczęszcza do Aereo Club Torino, by zdobyć licencję pilota. Mało który piłkarz swoją biografię ma tak bogatą [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 6820 Data: 2006-09-03 12:07:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] skład kwasów tłuszczowych. Rygorystyczne ograniczenia dotyczą także masła, żółtych serów i mleka tłustego. Wymień je na margarynę, chudy twarożek i mleko odtłuszczone. W kuchni wykorzystuj oliwę z oliwek, a tym samym zwiększysz udział tłuszczów roślinnych w diecie. Potrzebna Ci będzie zwiększona ilość wielonienasyconych i jednonienasyconych [...]

    Odpowiedzi: 162 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-25 20:13:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WAKACYJNA DIETA KULTURYSTY

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] lub grillowanie - wystarczy doprawić lekko mięso ziołami i cytryną, nawet nie dosalając, bo ten sposób przyrządzania "wydobywa" z ryb morskich zawartą w nich sól. W naszej kuchni najpopularniejsza jest porcja ryby usmażonej w panierce, ale uwaga, tak przyrządzona porcja nawet chudej ryby, takiej jak dorsz ma średnio o 115 kilokalorii więcej. [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1808 Data: 2010-07-17 10:51:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - przepraszam, wiem... Jak już mówiłem, z rodzicami w ostatnim czasie nie układało mi się najlepiej. Tego feralnego dnia wróciłem do domu późnym popołudniem, mama w kuchni przygotowywała obiad, ojca jeszcze nie było. Przyszedłem strasznie wkurzony, bo skreślono mnie ze szkolnej listy. Wiedziałem że zawiodłem siebie i innych, zniszczyłem [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 3667 Data: 2010-04-17 21:02:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trądzik - dieta moje artykuły

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam będzie nie pokolei ale będzię wszystko co nazbierałem Jadyyymyyy TŁUSZCZE(CZYNNIK UTLENIONE TŁUSZCZE) : Dieta: niezbędne i zbędne dla skóry tłuszcze Tłuszcz jest podstawowym surowcem do wytwarzania ścianek komórek skóry, łoju (sebum) chroniącego skórę (i włosy) oraz jest dostarczycielem wielu niezbędnych skórze witamin rozpuszczalnych w [...]

    Odpowiedzi: 193 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-12-27 00:54:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - przepraszam, wiem... Jak już mówiłem, z rodzicami w ostatnim czasie nie układało mi się najlepiej. Tego feralnego dnia wróciłem do domu późnym popołudniem, mama w kuchni przygotowywała obiad, ojca jeszcze nie było. Przyszedłem strasznie wkurzony, bo skreślono mnie ze szkolnej listy. Wiedziałem że zawiodłem siebie i innych, zniszczyłem [...]

    Odpowiedzi: 81 Ilość wyświetleń: 16466 Data: 2005-03-13 23:06:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta i stosowanie Białka i gainer

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] g) Papryka zielona (85 g) Mięso z piersi kurczaka bez skóry (100 g) Makaron Razowy (50 g) Oliwa z oliwek (17 g) Składniki dodatkowe: - papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej - bazylia lub pietruszka nać - czosnek. Cukinię pozbawić części niejadalnych ( nie obierać ze skóry) i pokroić na podłużne, paski (tak aby przypominało [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 956 Data: 2013-06-29 13:43:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kabanosy, niezależnie przez jaki zakład mięsny zostaną wyprodukowane, będą miały bardzo zbliżony smak. W wypadku tych 12 wyrobów najbardziej charakterystycznych dla polskiej kuchni skończy się wolnoamerykanka. Teraz nasze zakłady nie mogą konkurować między sobą jakością? - Mogą, ale wyższa jakość oznacza wyższą cenę, a nasze społeczeństwo w [...]

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-30 00:46:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bas Rutten - obszerny wywiad

    Temat
    Scena MMA i K-1

    [...] się). Dobra, ostatnia sprawa, powiedz coś o sobie, czego nikt by się nie domyślił. Bas: Oj, już wspomniałem o tym dzisiaj. Mój zawód, to wykwalifikowany Francuski szef kuchni. (Gourmet French Chief Cook). Serio? Bas: Poszedłem do szkoły by się tego nauczyć. Ludzie się dziwią "rany, jesteś kucharzem?". Rozumiem, że umiesz gotować, ale [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 3850 Data: 2007-03-17 19:38:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)