Brzmi smakowo :D generalnie wrapów nie czynię w kuchni, nie jestem fanem zawijana żarełka (oprócz mini apetajzerów z cukinii, bakłażana i pora :P), a z tego przepisu na len-wrapsy mam zamiar zrobić spód pod pizzę :O Tymczasem uczta udana, kiełbaska wtrącona w całości, pierwsza od bardzo dawna i bardzo smaczna (popytałem, i dostałem info z [...]
Kanaperki zawsze wchodzą - o każdej porze dnia i nocy :-)) Chociaż najlepiej smakują późnym wieczorem, jedzone na bieżąco i stojąc w kuchni %-) jakieś no off - bułeczka orkiszowa, grillowany cycek z suszonymi pomidorami i ziołami, majonez, sałata rzymska, warzywka, piklowany patison, mięta, suszona cebula ;-) [...]
Kanaperki zawsze wchodzą - o każdej porze dnia i nocy :-)) Chociaż najlepiej smakują późnym wieczorem, jedzone na bieżąco i stojąc w kuchni %-) jakieś no off - bułeczka orkiszowa, grillowany cycek z suszonymi pomidorami i ziołami, majonez, sałata rzymska, warzywka, piklowany patison, mięta, suszona cebula ;-) [...]
[...] = czekoladowo - orzechowy smak, ale ja jetsem czlowiekiem malej wiary wiec sprobuje. ps. czy ktoras z Was ma przepis na jakies hmm...zdrowe"slodycze"? widzialam caisteczka owsiane w kuchni sfd, ale tu tez moga wpasc, bo ja wole nigdzie nie wychodzic z dzialu lejdis Zmieniony przez - parisienne w dniu 2011-02-15 14:59:32
Jakie będą wartości kcal i BTW dla suszonego mięsa z polędwicy wołowej? Nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie w kuchni SFD. Albo może któraś z Was wie orientacyjnie, o ile te wartości zmienią się /100g ? Będę wdzięczna za pomoc. :-)
To ja mam pytanko w sprawie... nadchodzących świąt :) No właśnie, jak sobie radzicie w tym czasie w kuchni? Jakieś rewolucje przeprowadzacie czy jednak jesteśmy wierne tradycji?
No właśnie znalazłam to na międzynarodowym stoisku. U mnie dodatkowo mam masę sklepów pakistańskich więc mam gdzie szaleć. Dodatkowo koleżanka gotuję w tej kuchni i mi podrzuca ciekawe przyprawy i przepisy.
Nic mi się dziś kompletnie nie chce sensownego, a że ostatnio mi komp strajkował, to mu robię porządki ;-) Przyniosłam Wam pokłosie: Dla tych co się lubią pieprzyć w kuchni %-)
ja znam z harcerstwa, szorowanie piaskiem :) pamietam, że tak się myło przypalone gary na obozowej kuchni. A jesli garczek nie jest aluminiowy to powinna pomóc soda, wsypac pare łyżek zalać woda i zostawic na noc. Jak nie pomoże to wylac ta wodę, wlac świeżą, pare łyżek sody i zagotwać.
[...] ale mam duży problem jeżeli chodzi o mielenie płatków owianych. Ostatnio próbowałam je zmielić moim blenderem, skończyło się to katastrofą (płatki latały po całej kuchni no i ostatecznie nie dały się za bardzo zmielić; niestety posiadam tylko blender, bez żadnego naczynia). I jeszcze mam takie pytanie, ostatnio co raz częściej [...]
Witam wszystkich:-) Wrzucam przepis na genialny dodatek do obiadu z książki "5 przemian w kuchni i życiu".Dania są wegetariańskie,ale moim zdaniem można śmiało dodać jakąś kurkę czy rybę.Cały sęk w tym,żeby składniki dodawać w takiej kolejności jak w przepisie : Czerwona fasola z pomidorami 1. fasolę moczymy przez noc w wodzie 2. -Dusimy na [...]
[...] mannej nie można, to jaglaną jakoś trzeba okiełznać. może kiedyś wyjdzie ;-) tez mam z kupca teraz, ale goryczy nie odczuwam jakoś..może dlatego, że najczęściej wrzucam mrożone owoce, a one puszczają soki i smak przechodzi..:-? Ma ktoś jakiś patent na zalewę/solankę do indyka? leży mi w kuchni kilo i czeka na przerobienie na 'wędlinę'..@@-)
tu gadają o pasztetach a ja o sniadaniu, czyli owsianka na egzotycznie owsianka wdg kuchni 5-ciu przemian 1 litr wrzącej wody - ogień ¼ łyżeczka kurkumy – ogień (orzechy włoskie to tez ogień) 1/3 łyżeczki masła – ziemia (można zamienić masło na olej, tu jest miejsce na migdały, pestki dyni, siemię lniane) ¼ łyżki cynamonu - ziemia 8 łyżek [...]
http://www.sfd.pl/PIZZA_LIGHT_NA_CIE%C5%9ACIE_RAZOWYM_Z_MOZZARELL%C4%84-t821967.html w kuchni sfd jest duuuuuuuużo przepisów :-) http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Zmieniony przez - Mali w dniu 2013-04-11 14:24:58
[...] na zakwasie nie pleśnieje....a u mnie czasem po rozmrożeniu długo siedział i taki biały nalot się na nim zrobił....jakby pleśń....z tym, że trzymałam go w foliowym woreczku w piwnicy ostatnio, bo na parapecie już za gorąco. Jakoś nie pomyślałam o zwykłym chlebaku. Myślałam, ze w kuchni za gorąco jest. Chyba muszę zacząć tam go przechowywać.
[...] po upieczeniu juz drugiego chleba na zakwasie. U mnie zakwas tez wlasciwie nie zwiekszal swojej objetosci a chleb wyszedl dosc wilgotny ale w sumie dobry. Trzymalam go w kuchni, w tepmeraturze pokojowej. Dopiero w ostatnim etapie przed samum pieczeniem wsadzilam go do nagrzanego piekanika do 50stopni. Przy dokarmianiu drugiego chlebka i [...]
ja kładę przy kuchence w kuchni i włączam palnik na 1-2 :) albo przy garnku jak coś gotuję/smażę etc... a inny sposób: wlewam do zlewu gotowaną gorącą wodę i na stawiam nnad tym formy z chlebem :) Zmieniony przez - Mali w dniu 2013-05-11 09:13:28