jakbys potrafil czytac ze zrozumieniem to i gdyby to byl art z 1990r to bys cos wyniósł z niego... masz tam wyraznie napisane jaka jest roznica.. dobrze ze na Ciebie dziala olej lniany, na zdrowie.. ale chodzilo o cos zupelnie innego, o zawartosc kwasów dha i epa, w oleju rybim masz omega 3, dha i epa a w lnianym masz kwas ala ktory w malym [...]
[...] w laboratoriach Olimp Labs® - formuła ukierunkowana na usprawnienie procesów metabolicznych organizmu podczas regeneracyjnego snu - wysoka, a przy tym optymalna zawartość L-teaniny, L-argininy, L-lizyny i L-ornityny - dodatkowa dawka magnezu, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni i właściwej syntezy białka [...]
No nie wiem, czy takie obojętne Mnie jakoś masa nie chciała iść w górę po potreningowych Snickersach, a po dobrej jakości carbo poszła A zawartość kaloryczna napoju z carbo była nawet nieco mniejsza.
[...] tym weźmy pod uwagę też fakt, że fermy woła w Polsce na pewno dalece odbiegają od ideału i tak de facto przez pasze, powietrze i traktowanie zwierząt (ich psychika) na pewno zawartość kreatyny w czerwonym mięsie jest mniejsza niż podają to producenci/różne tabele. jednak gdzieś kiedyś, dawno temu, czytałem, że aby z wołowiny dostarczyć 5g [...]
[...] czy artach, w zaleznosci od pogladow autora:-) bo skoro Głównymi źródłami cynku w diecie są: mięso, wątróbka, rośliny strączkowe, orzechy, nasiona produkt zbożowe. Jego zawartość w żywności wygląda następująco (dane podane w przeliczeniu na 100g części jadalnych produktu ): - wątroba cielęca - 8,5mg, - pestki dyni - 7,50mg, - wątroba [...]
[...] tego związku.Przy założeniu, że człowiekowi o masie 80 kg możemy podać maksymalnie 80 g miodu manuka dziennie (1 g/kg m.c.), to jeśli miód ten zawiera skrajnie wysoką zawartość metyloglioksalu w ilości 1000 mg/kg, jego poziom w surowicy krwi człowieka, o ile cały miód wchłonie się do krwiobiegu, wyniesie zaledwie 1 mg/kg m.c.W świetle [...]
Również potrzebuję zaopatrzyć się w spirulinę, niektórzy mówią, że nie opłaca się kupować mimo, że ma największą zawartość białka ze wszystkich roślin. Jak to wreszcie jest?
Ampułki i zawartość pochodzi z jelfy ale opakowania i naklejki są podrobione. Tak słyszałem od jednego osiedlowego kox'a co już ze 500 omnadrynów w życiu przyjął
jak spożyjesz je po trenignu to może byc to nawet snickers, w tej porze spokojnie mozna podjeść coś, ale jak masz sporą nadwagę to bym unikał takiego postępowania snickers to zły pomysł, ostatnio zostały masowo wycofane ze wzgl na zawartosc plastiku w skladzie :) najlepiej jak juz, domowe ciacho i masz pewnosc ze wszystko jest cacy Zmieniony [...]
[...] tańszy. A jak wiadomo jest mało osób, które mogą sobie pozwolić na codzienne jedzenie krowy. Jedyne co wyróżnia wołowinę od kury to smak, zapach, ilość białka i składników mineralnych. Dodatkowo śladowe ilości kreatyny w krowie i mała zawartość tłuszczu. Ten je steki kogo na nie stać. Dlatego jest wiekszość ludzi szamiących kurę. Pozdro.
ale robicie obciach mój stryj ma gospodarstwo moze ze 150 szt bydła zawsze przy wejsciu do obory stoja 2-3 palety z pasza dla cieląt worki po 10kg i uwaga zawartośc białka 38%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a za to moj chrzesny ma masarnie i tam jest dopiero elgorado! kilka odmian bialka soi firmy supro a tej firmie trudno wmawiac kiepska [...]
Te mrożone mają trochę mniejszą zawartość wszystkich mikro/makroelementów i witamin niż normalne warzywa, ale na pewno nie zaszkodzą. Zdecydowanie będą lepsze niż witaminy z kapsułek. Myślę, że najrozsądniej jest stosować witaminy i minerały co parę dni, co drugi dzień. Czasami kaps więcej gdy ciężki trening, czasami bez. pzdr
Z mojej perspektywy natomiast trudno uznać zawartość większości komponentów roślinnych (truskawki, brukselka, żurawina) za istotną. Przykładowo ekstrakt z brukselki wg zapewnień producenta dostarcza 35mcg gluozynolatów, a ta "przliczone są" na sulfarafan biorąc pod uwagę przeciętną sprawność konwersji. Tymczasem, żeby przemiana mogła w ogóle [...]
NO faktycznie wygląda lepiej, choć w takich preparatach - jeśli chodzi o komponenty typu "ekstrakt z X" - moją uwagę zwracają jedynie standaryzowane za zawartość określonego składnika / grupy składników ekstrakty i tylko wtedy jeśli ich ilości są znaczące. W innym wypadku są to raczej "przyprawy", z resztą porównanie bardzo trafne, przykład: [...]