[...] mnie i tak interesuje waga tłuszczu, mięcha oraz pośrednio wody Które wartości w tabeli są surowymi danymi, a które liczysz formułą? Skoro interesuje Cię waga mięśni to zawartość wody nie może interesować Cię "pośrednio". Wiem, że wygodnie Ci przyjąć, że nie masz organów wewnętrznych, a szkielet masz bardziej niż drobny, ale nie wiem na ile [...]
Woda, glikogen oraz zawartosc jelit, nic wiecej imo. A Tanita pokazuje z pewnym marginesem, to nie prawda absolutna;-) Zmieniony przez - Kapitan Wodka w dniu 2013-09-06 17:01:52
Też się wkręciłem w kefir, z tym że kupuje ten lidlowski z Pilosa 1l. Całkiem dobry. Robię z tego sos(kefir+bazylia) do piersi z kurczaka i do przedostatniego posiłku. o widzisz dobry pomysł z tym sosem do kuraka, można by jeszcze dorzucić czosnek - muszę spróbować ten co ja kupuję ma podwyższoną zawartość białka
[...] Jako korka uzylbym sterylnej igly po prostu. I sam zamierzam tak robic obecnie. Taka opcja również jest brana pod uwagę jednak trochę zmodyfikowana a mianowicie... pobrać zawartość do insulinowki i z tej insulinowki przelewać żądaną wartość do drugiej i dopiero robić iniekcję ponieważ przetrzymując testo w tej samej strzykawce co robiąc [...]
Wypowiadałem się już chyba n/t tego białeczka - IMO rewelacja. Szczególnie w zestawieniu cena/smak/zawartość. Niemniej spożywana aktualnie truskawa bardzo mocno mi się pieni (mieszam z przegotowaną, letnią wodą). Z tematu wynika, że generalnie u innych nie ma tego problemu (ew nikto o tym nie wspominał), a jednak u mnie jest jak jest. Jakaś rada?
bez przesady, akurat białek naturalnych jest trochę - chociażby z tanich, dobrych i ogólnodostępnych (jeśli chodzi o rozpuszczalność i jakość) np. 100% natural whey Olimp'a Sam je czasem kupuję, żeby podbić zawartość białka w gainerze i jest ok :) Zmieniony przez - dawidm w dniu 2010-03-15 15:07:12
Hej. Pytanie może banalne, także z góry sorki, ale wolę zapytać: dlaczego w profilu aminokwasowym nie wymieniona jest glutamina? Wie ktoś może, jaka jest zawartość tego aminokwasu np. w 100 g lub w 1 porcji? Z góry dzięki za odpowiedź
Nie miałem jeszcze v3, ale w v2 rozpuszczalność średnia, piana znośna. Smak banan dość chemiczny. Najważniejsze, że zawartość białka w białku ok bo są badania. Jeśli w v3 poprawiono to co szwankowało w v2 to jedno z najopłacalniejszych białek na rynku.
Nigdy nie slyszalem zlej opini o izolacie bialek - Big Mysza w takim wypadku sproboj ovopol lub ostrowie to pokochasz izolat naturalny gwarantuje Ci to "ale podejrzewam jakies problemy zaladkowe :) " - po izolacie to bardzo malo prawdopodobne Seeewy fakt Osoba, ktore niechca miec bezsmakowego bialka polecam wymieszanie go z inna [...]
najlepiej niech ktoś kto mam możliwość zważy zawartość proszku która wejdzie do zwykłej standardowej szklanki(200ml) a tak pozatym to właśnie wróciłem z poczty i miła pani powiedziała że nic nie było ani tym bardziej nie ma :-/
[...] na normalne funkcjonowanie. Ale udowodniłyście że to wszystko nie prawda i ze nie liczy sie kaloryczność, nie zawsze liczy sie rozkład diety, liczy sie przede wszystkim jej zawartość. Pomysł tych porządków powstał w oparciu o teorie sugerujące ze ludzie zyjacy na naturalnych, nieprzetworzonych produktach i dzikim mięsie zwierząt nie mieli [...]
Ale od razu lepiej Wojtek dużo nie poleciało łzy pokazały oj jaka tam zawartość wode pijesz owsiane jesz białko też Zmieniony przez - phex1337 w dniu 2009-12-07 15:11:19
masz szczescie jordan bo w sumie niedawno tez obczajalem wplyw jedzenia na skutecznosc wszelkich 'pobudzaczy' gh i ostal mi sie taki ciekawy wykres jak widac zawartosc zoladka ma wplyw na skutecznosc podawanych osobno GHRH i GHRP-6 ale jesli podamy je razem ten negatywny wplyw znika. Samo bialko, nawet w duzych ilosciach, nie ma wplywu ani na GHRP [...]
zbig2 ile kosztuje kg białka z sera białego, któremu najbliżej do białka serwatki (WPC)? Ser biały 1kg/ok.10zł zawartość białka ok. 20% Za 1kg białka z białego sera płacimy +(a raczej-)50 zł. Taniej niż jakaś ostrowia, czyli najtańsze białko i masz gratisy w postaci innych składników odżywczych;D Jasie nie wolą kupić gainer'a/białko dlatego, że [...]