[...] aminokwasy podzieliłem prze 40 i dokładnie zrobiłem to teraz jeszcze raz i wyszło sorki nie 2502 tylko dokładnie 2500 i ważyłem teraz tabletke i waży troszeczke więcej niż 2500. A Sonbaty zrobiłes to tak że podzieliłeś 100g przez zawartość białka czyli przez 62 i Ci dokładnie wyszło 1,61 g.A teraz pytanie czy ja zrobiłem dobrze czy Ty?
zbieracze sogow Białko kiedy powinno go być najwięcej//W KAZDYM POSILKU OK 30g-NIE WIECEJ Węglowodany................ //2-4g/1g BIALKA Tłuszcze to chyba nie ma znaczenia //MA I TO B.DUZE - ok 70g/DZIEN A skąd mam wiedzieć ile gram musze zjeśc czegoś żeby było wystarczająco??// POCZYTAJ SKLAD NA OPAKOWANIU LUB TABLICE WARTOSCI SPOZYWCZYCH A POTEM [...]
"Można śmiało zaryzykować stwierdzenie, że porcja odżywki białkowej w dużej mierze przypomina porcję chudego mięsa." źródło: https://potreningu.pl/articles/1106/jak-brac-bialko Czyżby? Zawartość białka w 100 gramach mięsa wieprzowego to 13% Taka sama (plus minus 1) jest w kiełbasie albo w metce (nie w metanabolu tylko w takim wyrobie [...]
[...] to że są to płatki rafinowane, czyli nie przypominają nasionek tylko kruche "nie wiadomo co". Zamiast nich polecam Ci owsiankę - jest naprawdę dobra jeśli chodzi o zawartość węglowodanów złożonych. Co do reszty to białko z wołowiny jest nawet lepsze od białka z mięsa kurczaka. Tylko, że ludzie obawiają się wołowiny przez to że niby ma [...]
bierz jednak pod uwagę, że jeśli przy słowie "ekstrakt" nie ma napisanej standaryzacji, to jest to zwyczajny susz - minimalna zawartosć substancji aktywnych, rezta siano-błonnik
[...] opakowanie miało lekko rozcięte dno był kupiony przez allegro, a ten drugi nieuszkodzony poza allegro. Tego drugiego jeszcze nie otwierałem, ale mam nadzieje, że jego zawartość jest w porządku. Komentarz oczywiście napiszę, szkoda tylko że muszę wystawić pierwszy w życiu negatywny komentarz. Przez 8 lat udało mi się tego uniknąć, a teraz [...]
warezz Tylko, że to przecięcie, gdyby dokonało się w niedalekim terminie, to nie wpłynęłoby na zawartość opakowania, jaka pozostałaby zdatna do spożycia. Pisałem o tym w powyższym wyjaśnieniu, że chciałem sprawę polubownie załatwić, co miało związek z zasugerowaniem sprzedawcy, że wyślę do niego ten produkt, aby sam go sprawdził, a to spotkało się [...]
Paczka wygląda tak: https://ibb.co/dycVca https://ibb.co/cU0u3F https://ibb.co/kyJE3F Paczka wizualnie jest w dobrym stanie, co na pierwszy rzut oka wykluczało, aby zawartość opakowania mogła ulec zniszczeniu. Tym bardziej, że w środku nie znajdowała się porcelana, ale suplementy, jakie miałem świadomość, że są zamknięte w silnych foliowych [...]
[...] tak widoczne, jak w pierwszym przypadku, gdzie występowało rzucające się w oczy rozcięcie. Skoro produkt nie mógł się zepsuć bez dostępu do niego czynników zewnętrznych, to zawartość tego drugiego suplementu także musiała mieć styczność z takimi czynnikami, jakie doprowadziły do jego wcześniejszego zepsucia, mimo że data ważności na opakowaniu [...]
[...] bezużyteczne dla organizmu, ponieważ w jelicie grubym bakterie i pierwotniaki zużywają trawione przez siebie białko w całości na własne potrzeby. U pacjentów zdrowych zawartość izotopów badano w wydychanym powietrzu. Obróbka termiczna jaja zwiększa jego przyswajalność o około 40%. To samo dotyczy skrobi. Przetworzoną termicznie trawimy [...]
[...] Ujmując sprawę ideologicznie, nie wybiegając zbyt głęboko w naukę - jeśli z żółtka ma urodzić się pełnowartościowy, sprawny biologicznie organizm, to chyba oczywista jest zawartość w nim wszystkich niezbędnych makro- i mikroelementów, a także pierwiastków śladowych potrzebnych wymaganych do tego procesu. Aminokwasy pominiemy. Teraz skupmy się [...]
O jakim utlenianiu może być mowa, kiedy gotujesz jajko na miękko lub smażysz sadzone, żółtko jest w całości, otoczone błonką zabezpieczającą zawartość przed dostępem powietrza, a zatem i tlenu?... Po drugie, to właśnie lecytyna sprawia, że najpierw ścina się białko jaja, później żółtko. Lecytyna podnosi temperaturę denaturacji (ścinania) białek - [...]
[...] amonowy, mocznik) są często dodawane do tytoniu. Nie wszyscy producenci papierosów przyznają się do tego, a ci, którzy to robią, utrzymują, iż amoniak ma tylko pomóc obniżyć zawartość nikotyny w dymie. Amerykańska FDA (Food and Drug Administration) od 3 lat twierdzi jednak, że jest to bardzo rozpowszechniona praktyka, a jej celem jest zwiększenie [...]
Malisz jesteś dystrybutorem a nie przeczytałeś etykiety cytuję z etykiet: FA: ilość w porcji (2 kaps.) Kre-Alkalyn 1,5 g Ultimate: zawartość w porcji (2 kaps.) Kre-Alkalyn 1.5 g to nazwa sugeruje inną zawartość, na obu jest podany ten sam nr patentu, czyli i w FA i UN to dokładnie to samo.
no niestety ale produkt kupa a wystarczylo zamiast 1g tauryny dac 700-800mg acetylowanej tyrozyny, wyrzucic glukuronolakton bo w tej dawce to smiech, zwiekszyc zawartosc kompleksu witamin z grupy b i dodac jakas forme fenyloetylaminy /albo fenylalanine jesli fenyloetylamina jest prawnie zabroniona/ i bylby bardzo fajny produkt forma plynna nie ma [...]
no niestety ale produkt kupa a wystarczylo zamiast 1g tauryny dac 700-800mg acetylowanej tyrozyny, wyrzucic glukuronolakton bo w tej dawce to smiech, zwiekszyc zawartosc kompleksu witamin z grupy b i dodac jakas forme fenyloetylaminy /albo fenylalanine jesli fenyloetylamina jest prawnie zabroniona/ i bylby bardzo fajny produkt forma plynna nie [...]
Tak wiec Ostrowia lub Łowickie. Ostrowia - smak nie najgorszy, zawartość białka ustaloną przez producenta posiada, bardzo się pieni. Łowickie - smak bardzo dobry, zawartość białka chyba jeszcze nie sprawdzona przez forumowiczów, słabo się pieni. Zmieniony przez - Amentoris w dniu 2009-05-04 22:19:32