Pitt pierwsze slysze o badaniu frakcji bialek w Matrixie. Pamietam ze tylko nasi chłopcy robili test na zawartość bialka i wyszło w normie... cod o smaku to jasne ze kwestia gustu matrix tylko mi podchodzi cookies (jadlem wanilie i teraz czeko) z prolo smakowal mi praktycznie kazdy smak (pożeczki nie jadlem) ale co bu nie pisac konsystencje te [...]
własnie NIE MOŻNA po pierwsze na dosyc duża zawartosc tłuszczu,a pozatym mleko zawiera laktoze ktora rowniez "sprzyja" otłuszczeniu organizmu Melanżowcy z sfd cz.1 http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=94536 Wypad na disco http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=95206 Wesele Zdzisia i Verony http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=98352 [...]
CARNE LABS - KETOBOL NOWOŚC NA RYNKU ! Ketobol jest produktem podanym w postaci płynnej. W skład ketobolu wchodzą : l-cytruline malate, Alfaketoglutaran argininy, oraz Pyruvat potasowy. l-cytruline malate - jabłaczan cytruliny - jest trwałym związkiem organicznym odpowiedzialnym w ludzkim organizmie za syntezę mocznika, który wiąże nadmiar [...]
Obciążenie można sobie w pewnych granicach modyfikować na życzenie.Ale zawartość worka też się z czasem ubija,przemieszcza.Może być tak,że na dole będzie twardy jak kamień a u góry zbyt miękki.I uwaga: doradza się aby na początku nowy worek wybadać trochę ręką a nie od razu walić z całej pary bo mogą być twarde miejsca.
Tragrdia. Poprobuje jeszcze przez miesiac i robie badania /SFD/2017/1/8/34909fd1a4b6457198b3b38e2d30312e.jpg /SFD/2017/1/8/9fef8ed5599945b78b8308a0f8df76ed.jpg A i pytsnko zeby tematu nie zakladac. Na diecie mam mieso karkowke wieprzowa i raz gotuje a raz smaze. Zawartosc tluszczu sie nie zmienia nie? Bo to moze znaczaco wplywac na wyliczenia [...]
Też się podpinam. Mam jeden flakonik który stał w samochodzie na mrozie i zawartość zamarzła. Po lekkim podgrzaniu wszystko się rozpuściło ale jak poleży trochę, to widać że się krystalizuje. Wystarczy potrzepać %-) i rozpuszcza się na nowo. Nie wiem czy nada się do wbijania czy do śmietnika z tym.
Efekt "placebo" to siła psychiki. Zakladajac, ze kupujesz ampulki deki w ktorej dealer zamienil zawartosc na Rama Kulines podgrzana w mikrofalowce i slowem honoru poprzysiagl Ci, ze towar jest na 100% legit. A Ty, swiecie wierzac w jego slowa zasuwasz cykl, przekonany, ze czekaja Cie cuda... Cuda faktycznie sie dzieja, ale nie dzieki [...]
[...] Dobrze by było tez uzupełnić glikogen wątrobowy czyli zjesc cos co ma fruktoze np.I koło 45 minut później zjesc posiłek z ww złozonych. Carbo tez ciekawa sprawa mała zawartość glukozy i więcej maltodekstryn( nie wiem czy dobrze odmieniłem) glikogen uzupełni sie wolniej fakt , ale co to za róznica? W praktyce zadna , w teorii tez mało [...]
Wysoka zawartość metali ciężkich w tuńczyku nie wynika z tego że jest on w puszce tylko z tego że jest rybą bardzo dużą i długo żyjącą, przez co w trakcie swego życia magazynuje on większe ilości niezdrowych pierwiastków w stosunku do innych ryb.
diablos666 napisał, że tuńczyk zawiera dużo rtęci..ogólnie w rybach występuje on w postaci metylortęci.. zawartość tej metylortęci zależy oczywiście od zanieczyszczenia środowiska i gatunku ryby:) Najwięcej rtęci kumuluja długożyjące ryby drapieżne np makrela królewska, miecznik czy też rekin. Nie zapominajmy, że ryby dostarczają potasu, fosforu, [...]
Kiedyś margaryny były produkowane przez uwodornienie tłuszczy i miały sporą zawartość tłuszczy trans, teraz zmieniła się technologia i margaryny tych tłuszczy nie zawierają. Masło jest lepsze dla osób z wrzodami, małych dzieci i kobiet w ciąży, a margaryna dla osób z nadciśnieniem. Każdy z tych tłuszczy ma swoje + i -. Ale oólnie nie ma to [...]
Nawet na LowCarb istotne jest,żeby w okresie po treningowym uzupełnić zapasy glikogenu.Stąd tak istotna jest zawartość węglowodanów w posiłku po treningowym.Później można już spożywać białka i tłuszcze,choć ja jestem zwolennikiem właściwie zbilansowanych posiłków całościowo.
Białko jest budulcem mięsni wiec w jaki sposob chcesz nabrac masy miesniowej od słodyczy ? Jezeli bedziesz jadł słodycze to prawdopodobnie odłożą się jako tkanka tłuszczowa ze względu na dużą zawartosc cukrów prostych i tłuszczy trans w roznego rodzaju batonach, ciastach, cipsach, itp