[...] najlepszym rodzajem pokarmu, jaki możesz dostarczyć swojemu organizmowi. To doskonałe źródło niezbędnego do prawidłowego trawienia błonnika. Warzywa mają też niską zawartość tłuszczu, są napakowane witaminami i składnikami mineralnymi, a dodatkowo wspomagają rozwój mięśni. Czy wiesz, że w stanie spoczynku, mięśnie zużywają 50 razy [...]
Witaminy i minerały czyli solidne podstawy Z ogromną skrupulatnością obliczasz zawartość składników pokarmowych w diecie, odmierzasz, z wręcz aptekarską dokładnością, wagę produktów. Czynisz to wszystko, bo wiesz, że dieta to równorzędny kompan treningu i bez niej nigdy nie osiągniesz wymarzonego kształtu sylwetki. Mimo to czujesz się często [...]
[...] stres, zawierające laktoferynę, czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydazę, pogromcę bakterii. Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA: L-Leucyna- wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, [...]
[...] ciężkich pierwsze miejsce w gospodarce mineralnej zajmuje żelazo. Ilość żelaza w ustroju człowieka wynosi 3,5-5g, z czego około 70\% znajduje się w hemoglobinie. Prawie cała zawartość żelaza ustrojowego jest powiązana z białkami. Każda komórka zawiera drobne ilości żelaza, które są jej niezbędne w procesach oddychania. Zapotrzebowanie na żelazo [...]
[...] 2-3 dni okresu "nasycania". Istnieje jednak badanie, które sugeruje, że zażywanie mniejszych dawek kreatyny przez dłuższy okres (3 gramy dziennie przez 28 dni) zwiększa zawartość kreatyny w mięśniach, nie wiadomo jednak, czy mniejsze dawki zwiększają wydolność treningową. Istnieje zaledwie kilka wiarygodnych badań, które potwierdzają [...]
[...] białek w pożywieniu np. w bananach, mięsie, orzechach są także obecne w Nutra Sweet. Aminokwasy znajdują się w rybach, mięsie i innych produktach przez nas zjadanych. Jednak zawartość fenyloalaniny wynosi w nich tylko 4% a nie 50%. Z biologicznego punktu widzenia nie umiemy przewidzieć jak zachowa sie organizm wystawiony na działanie tak dużej [...]
[...] się wiec przyjrzeć im bliżej i na podstawie prostej analizy wybrać dla siebie najbardziej stosowny preparat. Przeanalizujemy odzywki pod kątem kilku czynników: 1.Cena 2.zawartość % białka 3.zawartość aminokwasów egzogennych i BCAA 4.zawartość witamin grupy B, antyoksydantów i minerałów 5.wzbogacenie karnityną i lecytyną 6.wzbogacenie tauryną [...]
Pewnie nie raz widzieliscie slogany typu: 'Waxy Maize wypełni twoje mięśnie glikogenem jak żaden inny suplement!' 'Badania wykazały, że Waxy Maize wykazują niską osmolalność, skutkiem czego szybko przechodzą przez żołądek. Dzięki temu Waxy Maize trafia 2 razy szybciej do twoich mięśni!' ...itd. Ale czy to prawda? KIlka slów wstępu Skrobia woskowa [...]
Kreatyna jest jednym z najczesciej uzywanym suplementem zwiekszającym siłę,wytrzymalośc i masę mięsniową. Srednio u osobnika 70kilowego znajduje sie ok 120g kreatyny. Ok.95% znajduje sie w miesniach szkieletowych. Z czego ok 65% pod postacia fosfokreatyny - reszte stanowi kreatyna. W ciagu dnia w miesniach nastepuje przemiana ok 1-2% do [...]
[...] jest to niemożliwe, ponieważ na sprawność przemian energetycznych organizmu mają wpływ zarówno ilość pokarmu, jak i jego jakość. Wskazując na ilość, należy mieć na uwadze zawartość w pokarmach tłuszczów, cukrów i białek. Należy tu wspomnieć o tym, iż każdy z tych składników może być w wielu formach o różnej wartości odżywczej ocenianej wg [...]
[...] wilczełyko (trująca roślina). Stosowane w mikroskopijnych ilościach - nie szkodzą a leczą. Leki homeopatyczne składają się w 80% z surowców pochodzenia roślinnego jednak zawartość w nich samej substancji jest tak niewielka że aż znikoma. Sceptycy mówią że te leki nie mogą działać, że to prawie sama woda i działa jedynie efekt placebo. [...]
[...] bądź dymem z ogniska(zależnie od gatunku), odpowiednich kawy w Ameryce Południowej i krajach Bliskiego Wschodu(np. Libia, Syria). Zawierają jak kawa pewną ilość kofeiny(zawartość ta jest zależna od gatunku - o czym niżej) plus dodatkowo wszystkie potrzebne pierwiastki(magnez, potas, żelazo itp), podstawowe witaminy(A,E,D,C itp). Potencjał [...]
[...] składnik naszego ciała, szacunkowo nawet około 60-70%. Bez wody nie ma życia i absolutnie nie trzeba o tym nikogo przekonywać. Dla wizualizowania poniżej przytoczę zawartość wody w niektórych składowych organizmu człowieka: Wątroba – 86% Nerki – 83% Mózg – 75% Tkanka mięśniowa – 75% Kości – 22% Jasnym więc wydaje się być, że pić trzeba, [...]
Test na Xpand i Horse Power XP (opis ze sklepu sfd bo stad kupilem ) DYMATIZE Xpand 925g Ostatnio nie idzie Ci najlepiej. brak pompy, zastoje, nie osiągasz postępów w budowaniu masy i siły a trening przypomina flaki z olejem. Wielu gości proponuje Ci jakieś wynalazki, o których Ty już nie masz siły słuchać. Dlatego powinieneś użyć Xpand. To [...]
[...] OPIS Wysoka zawartość białka Wysoka zawartość błonnika Niska zawartość tłuszczów nasyconych W 100% z ekologicznej soi Dostępny w 6 wersjach Odpowiedni dla wegan Bez glutenu Soja to [...]
[...] ten znajduje się w całym organizmie, a szczególnie w miejscach, gdzie występuje duże zapotrzebowanie na energię, m.in.: w mózgu, sercu i mięśniach szkieletowych. U ludzi zawartość karnozyny wynosi przeciętnie 20−30 mmol/kg suchej masy ciała i może stanowić około 0,2-0,5% masy niektórych mięśni poprzecznie prążkowanych. Na stężenie tego [...]
[...] tych kwasów w jednej kapsułce (np. ~100 mg vs 1000 mg). Dużo większe dawki można dostać w preparatach w cenie nie wiele większej lub podobnej. Przed zakupem należy sprawdzić zawartość kwasów EPA i DHA w 1 kapsułce preparatu. Dziennie człowiek powinien dostarczać ich minimum 1g. Wyżej wymienione produkty spożywcze dostarczają wyłącznie kwasy z [...]
[...] domieszek słabiej przyswajalnych białek roślinnych, co powoduje, że wchłanialność odżywki jest znacznie wyższa niż podobnych produktów zawierających białka roślinne. Wysoka zawartość białka oraz dodatek substancji działających anabolicznie ( m.in. kreatyny, l-glutaminy, tauryny i aminokwasów rozgałęzionych) powoduje, że Gainer 2 jest najlepszą [...]
[...] spożywcze jak, podroby, chude czerwone mięso, ryby, zielone warzywa (chlorofil ma podobną budowę chemiczną do hemoglobiny), groch, owoce, ostrygi, zioła. Istotny wpływ na zawartość żelaza w pokarmach ma sposób ich przyrządzania. Podczas długotrwałego gotowania żelazo przedostaje się do wylewanej wody. Potrawy kwaśne przyrządzane w naczyniach [...]