Czego potrzebujemy: naleśniki: 1 jajko 125 ml wody gazowanej 125 ml mleka 0,5% 100 g mąki orkiszowej jasnej 5 ml oleju kokosowego szczypta soli 300 g fasolki szparagowej 50 g Dzikiego sosu - ulubionego Jak wykonać: Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy bez dodatkowego tłuszczu. Mnie zawsze wychodzi 5 sztuk naleśników o średnicy około 27 [...]
Znacie słynny francuski deser Crepes Suzette? Oto propozycja na fit wersję z truskawkami! Są obłędnie pyszne koniecznie musicie spróbować! PRZEPIS Naleśniki (4 szt.): 1 jajko 3/4 szklanki mąki szklanka mleka szczypta soli 20g roztopionego masła Sos: 3 łyżki erytrytolu 100 ml soku z pomarańczy świeżo wyciśnięty sok z 1/4 cytryny skórka z 1/4 [...]
Składniki: 30g mąki ryżowej 100g wędzonej piersi z kurczaka cukinia pieczarki 1 całe jajko cebula bazylia papryka przyprawy do smaku odrobina wody gazowanej pam do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę ryżową dokładnie mieszamy z jajkiem i wodą. Masę należy wylać na rozgrzaną patelnie i smażyć do momentu zrumienienia. Pozostałe składniki kroimy i [...]
[...] Mięso z polędwiczki wieprzowej oraz piersi z kurczaka zmielić. Cebulę drobno poszatkować. Pieczarki, brokuły i fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki. Do mięsa dodać jajko, warzywa oraz koncentrat i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na formę lub do naczynia żaroodpornego. Wyrównać powierzchnię. Na wierzch ułożyć plastry żółtego sera. Zapiekać [...]
Czego potrzebujmy 70 g płatków owsianych jedno jajko 100 g startego jabłka 10 g wiórków kokosowych 30 g orzechów 15 g żurawiny 10 g nasion chia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g owoców - morele, brzoskwinie, truskawki Jak wykonać Płatki zalewamy wodą - tyle by wchłonęły całą i były kleiste. Ja zostawiam zalane na minimum godzinę. Jabłka [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 100 g kolorowej papryki 1 mała czerwona cebula 15 g ulubionej dzikiej oliwy 70 g sera brie 1 jajko ulubione przyprawy Jak wykonać: Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy na wodzie z przyprawami. Paprykę i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie do miękkości razem z [...]
[...] lub piknik. Przygotowaliśmy dla Was przepis na pieczoną owsiankę bananową z dodatkiem suszonych bananów w pysznej mlecznej czekoladzie. Składniki: 50g płatków owsianych 1 jajko 1 mały banan 70ml mleka lub napoju roślinnego szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20g bananów w czekoladzie Wykonanie: piekarnik rozgrzej do 180*C, [...]
[...] oraz jajka zmiksować na gładką masę. Dodać odżywkę białkową, mąkę, słodzik, wanilię oraz sól i dokładnie wszystko wymieszać mikserem. W osobnej misce zmiksować jogurt, jajko i twaróg na gładką masę - pod koniec dodać budyń i słodzik. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem. Wyłożyć na formę połowę ciasta czekoladowego, łyżką ułożyć kleksy z [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 200 g mąki owsianej 25 g kakao 30 g ksylitolu szczypta soli 90 g oleju kokosowego rafinowanego 1 jajko Masa: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 40 g pudru z ksylitolu Jak wykonać: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wyklejamy formę do tarty - [...]
Czego potrzebujemy: 120 g banana - im bardziej dojrzały tym lepiej 1 jajko 35 g jogurtu naturalnego 90 g mąki ryżowej Quamtrax pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej 15 g płynnego oleju kokosowego 25 g Choco kremu Jak wykonać: Wszystkie składniki poza Choco Kremem miksujemy na gładką masę. Przygotowujemy [...]
Czego potrzebujemy: 150 g mąki orkiszowej jasnej 60 g oleju kokosowego 50 g erytrytolu 1 jajko 140 g Jagód w żelu pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Olej ucieramy z erytrytolem i jajkiem na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 50 g płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 1 jajko 10 g kakao 50 g banana 20 g erytrytolu Jasna warstwa: 300 g jogurtu naturalnego 150 g banana 15 g żelatyny 20 g erytrytolu Ciemna warstwa: 200 g jogurtu naturalnego 15 g kakao 50 g ulubionego masła orzechowego 12 g żelatyny 20 g erytrytolu Jak wykonać: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujemy: 80 g banana 60 g oleju kokosowego w temp. pokojowej 60 g erytrytolu 100 g mąki orkiszowej 1 jajko 100 g płatków owsianych pół łyżeczki sody szczypta soli łyżeczka cynamonu opcjonalnie gorzka czekolada, orzechy Jak wykonać: Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe [...]
Składniki: 50g płatków owsianych 1 jajko 3 białka jaj 170g truskawek (połowa do ciasta, druga połowa do ozdoby na wierzch) jedna mała morela (na wierzch) cynamon 5g kakao 20g masła orzechowego dowolny słodzik Sposób przygotowania: Wszystkie składniki blendujemy. Smażymy pod przykryciem na najmniejszym ogniu, do momentu kiedy omlet nie będzie już w [...]
Czego potrzebujemy: 100 g suchej kaszy jaglanej 10 g oleju kokosowego 70 g serka wiejskiego jajko 250 obranych jabłek opcjonalnie łyżeczka cynamonu i 20 g ksylitolu lub bezkalorycznego słodzika Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy raz zimną, a raz wrzącą wodą i gotujemy około 15 minut w szklance wody. Do ciepłej kaszy dodajemy olej [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 70 g Sugar Free Pudding Wanilia 1 jajko 300 ml ciepłej wody Dodatki: Sos carmelowy 0% Orzechy włoskie Żurawina Jagody Goji Świeże owoce Jak wykonać: Do ciepłej wody dodajemy budyń i miksujemy na wysokich obrotach do momentu rozbicia wszystkich grudek. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy [...]
Czego potrzebujemy: Naleśniki: 1 jajko 125 ml wody 125 ml mleka 0,5% tłuszczu 100 g mąki - najlepiej orkiszowej jasnej 5 ml Dzikiej oliwy szczypta soli Nadzienie: 200 g piersi z kurczaka sól, pieprz, przyprawa do drobiu, 5 ml Dzikiej oliwy 500 g mrożonego szpinaku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 ząbki czosnku, 5 ml Dzikiej oliwy Dziki sos Salsa [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym 400 ml gorącej wody jedno jajko zmielony erytrytol do posypania ciasta Jak wykonać: Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do [...]
Czego potrzebujemy: Ciasto: 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 60 g masła w temperaturze pokojowej 60 g oleju kokosowego rafinowanego w temperaturze pokojowej 1 jajko szczypta soli Farsz: 300 g szparagów pół cebuli 50 g suszonych pomidorów lub pomidorki koktajlowe 150 g śmietany 18 % 2 jajka 15 g mąki orkiszowej sól i pieprz Jak wykonać: [...]