"czemu zoltko jaja kurzego ma 354 kcal a cale jajko z zoltkiem i bialkiem tylko 151, czy moze zle poprostu" te 355kcal to nie jest w jajku tylko w 100 gr, tak samo jesli chodzi o wartość kaloryczną calego jajka. Jajko składa się z żółtka i białka. Skoro żółtko ma dużo więcej kcal niż cale jajko tzn ze białko ma jeszcze mniej i przez to [...]
Podam wam sprawdzony przepis na majonez, bardzo szybki i trzeba mieć na prawdę dwie lewe ręce żeby nie wyszedł :) Składniki -0,5 litra oleju* -1 całe jajko -1 łyżka musztardy -sok z połowy cytryny -kopiasta łyżeczka cukru ** -pół łyżeczki soli Przepis Do pojemnika miksera wbić jajko , dodać pozostałe składniki oprócz oleju. Zmiksować na [...]
Na oko sypie z przyzwyczajenia. Konsystencja ciasta ma być jak na zwykłe naleśniki. Ale mniejwięcej 1.5szkl mąki, 1 wody, 3-4 łychy oleju, 1 jajko( ale ja ma być bardziej tortillowe niż naleśnikowe jajko można pominąć), łyżka koncentratu i sól według uznania
[...] Trochę inaczej czuję z każdej strony, ale to może kwestia tego, że jestem krzywa i słabsza z jednej strony? W planie były 3 jajka, ale trzeciego już nie wcisnęłam. i to 3 jajko możesz przełożyć na rano Nie mogłam bo oddałam :). Dziś więc znów jedno jajko - jutro wypiję rano pół porcji odżywki. Troszkę bywam czasem głodna chociaż pochłaniam [...]
ŻARCIE 07.06.2008r WPC 25g Ryż 100g + cycek z indyka 200g Jajko sadzone 3szt Jajko sadzone 4szt Frytki 2 duże talerze (nie wiem, może 600g) WPC 25g Razem 122g białka, tłuszczy nie wiem ile, bo nie wiem ile oleju do frytek poszło, 169g węglowodanów, nie wiem ile kcal, ale poniżej 2000. TRENING 08.06.2008r. Dziś sobie zrobiłem sprawdzian, ile na [...]
[...] suchej piersi - już wole surową jeść. I kto tu jest najszybszy? A tak powazniej to jak dla mnie prosto, skutecznie i smacznie to: -pierś w podwójnej panierce - zasadą jajko/panierka(może być byłka tarta-tez jest ok)/jajko) i na patelnie pod przykryciem; jak sie jajko zetnie tzn ze gotowe.W środku jest soczysta pierś -piers + woda + kostka [...]
[...] wyższych niż 200°C powoduje, że niektóre z wiązań podwójnych ulegają przekręceniu i łańcuchy węglowe układają się na kształt zbliżony do litery Z, a nie jak to jest w łańcuchu cis litery U. Tak więc jajecznica, czy jajko na miękko jest całkiem ok. No chyba, że smażysz ją długotrwale na pełnym ogniu, ale jajko tego nie wymaga. /pozdr