SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 907384

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5123 Napisanych postów 13126 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 771230
Megaaa jest na słodko, ale mój gust smakowy jest taki jak u kobiety w ciąży Gryczana też super

"Wszystko co teraz potrzebujesz to odrobina wyobraźni...Wasza wyobraźnia czy w to wierzycie czy nie, jest zwiastunem szczęścia jakie zagości w waszym życiu. Jeśli nie jesteś w stanie wyobrazić sobie tego jak może być, to nie oczekuj, że kiedykolwiek to ujrzysz spoglądając w lustro"

Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cayek__Road_to_Aesthetics_2015/16_-t1062933.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1129 Napisanych postów 3784 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68636
Mi na słodko żytnia mąka smakuje jedynie w chlebie żytnim na miodzie z suszonymi śliwkami, rodzynkami itp. albo jako niskoprocentowy dodatek do pierników (np. "Katarzynki" ), ale rozumiem, że są różne smaki... Najłatwiej to sprawdzić jedząc żytni chleb z jakimś dżemem - jeśli komuś to smakuje, to i inne tego typu połączenia powinny mu podejść. My z córką bardzo lubimy domowy pszenno-żytni chleb, ale on jest tak charakterystyczny w smaku, że mało co do niego pasuje, nawet z serem żółtym smakuje dziwnie. Najlepszy z samym świeżym masłem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 50 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1441
Polecam lody słony karmel. Miazga w mózgu.


Zmieniony przez - adr_ad w dniu 2016-01-21 20:26:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
O mąke pytałem, bo chciałem zrobić sobie flatbreadsy.
No i zrobiłem.
Zacząłem od zrobienia mąki samo-rosnącej , a potem zrobiłem chlebki.
Z pełnoziarnistej żytniej - takie sobie, ale z masłem weszły jak złoto :D

Resztę ciasta zamroziłem - chociaż nie mam pojęcia czy będzie użyteczne :)

Byłem też dzisiaj na kolejnej wizycie u kręgarza.
Jest coraz lepiej.
Nie nastawia mnie, tylko rozluźnia CUN.
Trochę boli, ale myślę, że jeszcze parę dni i będzie git :) :) :)

Miska jak zwykle ostatnio elegancko dopięta :) :) :) Lubię to :)



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 95214 Napisanych postów 365478 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1671999
M-ka
Żytnia to głównie na pieczywo się nadaje (i to najlepiej na zakwasie, więc pasuje się pofatygować i przygotować taki zakwas - warto, bo chleb niepowtarzalny) lub jako mały dodatek do ciasta na pizzę... Na słodko, fuj. Za to gryczana jest super do różnych kombinacji na słodko i słono, można łączyć z ryżową, owsianą i innymi mąkami, dzięki czemu nie czuć aż tak gryki.


ale ryżowa i owsiana mi pęka i się łamie niestety
na jakieś racuchy tak lecz już naleśniki słabo wychodzą

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 276 Napisanych postów 4714 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 69533
Z ryżowe robie naleśniki i są pyszne chociaż bardzo blade.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1129 Napisanych postów 3784 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68636
lodzianin1 - niestety, zgadza się :) - z innych mąk, niż pszenna trudno zrobić dobre naleśniki, bo bez glutenu się kruszą , nie są elastyczne... Kilka razy coś kombinowałam, ale dałam spokój, bo dziecko i tak wolało normalne. Doszłam do wniosku, że raz na czas nic się nie stanie, jak będzie coś w 100% z białej mąki. Inne rzeczy: jakieś placki, ciasta, gofry z mąki gryczanej i owsianej też często uzupełniam dodatkiem białej mąki, bo o wiele lepiej wychodzą, nie są takie zbite, kruche itd. Wiem, że można do bezglutenowych wyrobów używać kleiku z siemienia lnianego lub mąki ziemniaczanej , ale jeszcze nie próbowałam.
Na razie wychodzę z założenia, że skoro nie mam jakichś szczególnych powodów do wykluczania glutenu, to go będę wykorzystywać... Jeśli wyrób jest powiedzmy w 2/3 czy w połowie złożony z maki gryczanej, owsianej, to i tak jest nieźle pod względem wartości odżywczych, jest to sycące, ma błonnik i nie napędza tak apetytu, jak coś w 100% z białej mąki. A ja nie katuję siebie i rodziny jakimiś ciężkozjadliwymi , topornymi, ale 100% "czystymi" produktami.
Powiedzmy pełnoziarnista razowa mąka pszenna ma ok.18% otrębów, reszta to biała mąka. Dla porównania, jeśli użyję 1:1 maki gryczanej i pszennej, to uważam, że i tak jest tam więcej wartości, niż w tej pszennej razowej...
Muszę jeszcze wypróbować te ryżowe, skoro kerad37 poleca...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 520 Napisanych postów 10132 Wiek 50 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68495
Mąka, rodzynki, racuszki, chlebki... Przerażające...

------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
------------------------------------
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
------------------------------------
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 1868 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 24162
Na ciemna strone mocy przeszedl on
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 55 Napisanych postów 5059 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 134689
MaGor
Mąka, rodzynki, racuszki, chlebki... Przerażające...

Bo ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na czczo, a okno żywieniowe

Następny temat

Geneza IIFYM (If It Fits Your Macros)

forma lato